Bitenler ve Çöpe Gidenler - 55

   Şubat Ayının bitenleriyle herkese merhaba!
   Uzun zamandır kullandığım ürünleri bitirmiş olmanın yanı sıra, son seyahatimde yanıma aldığım ve ne zamandır denemek istediğim sampleları da kullanıp, haklarında bilgi sahibi olmanın mutluluğuyla Şubat ayının bitenlerini paylaşıyorum.


CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ

Garnier SkinActive Hydra Bomb Tuchmaske: Hamburg seyahatim sırasında BUDNI 'den aldığım bu nemlendirici kağıt maskeyi epey merak ettiğim için hemen denedim. Ancak maalesef cildimde herhangi bir etkisini görmedim. Yeniden almam.

Cyrene Hydra Radiance Awakening Yüz Temizleme Köpüğü: Karma, kuru ve hassas ciltlere uygun olan bu yüz temizleme köpüğünün parfümünü çok yoğun bulduğum için günlük olarak değil, duşta kullanarak bitirdim. Bildiğim kadarıyla artık bu ürün satılmıyor.

The Ordinary 100% Plant-Derived Squalane: Satın alırken daha önce kullandığım SkinCeuticals Phyto Corrective gibi su bazlı bir ürün olduğunu düşünerek sepete eklemiştim. Elime geçtiğince fark ettim ki yağ formdaymış. Bu nedenle her akşam kullanmak yerine duş sonrasında kuruyan cildime uyguladım. Nemlendirmesi güzel olsa da, diğer bakım yağlarından farklı bir özelliğini görmediğim için yeniden almam.

Etude House Kissable Lip Smooth Care Scrub: Yıllar önce aldığım bu dudak peelingini, sıvı yapısının tüp ambalaj ile uygulamasını zorlaştığından çok seyrek kullandım. Paris 'ten dönerken Lush Bubblegum dudak peelingini aldığım için bunu çöpe gönderiyorum.


CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ (Deneme Boy)

Chanel La Solution 10 de Chanel Cream: Hassas ciltlere özel, sadece 10 içerik kullanılarak üretilen bu nemlendirici ile hassas / kuru cildim çok iyi anlaştı. Ancak nemlendirme özelliği kış aylarında yeterli gelmedi. Bu yüzden tam boyunu almak için çekimserim.

Caudalie Vinosource Creme Sorbet Hydratante: Bu kremi ilk denediğim geceden sonraki sabah yüzümde bir sivilce vardı ve asla Caudalie 'ye konduramadım. İkinci kullanımdan sonra yeni bir sivilce daha çıktı. Üçüncüden sonra maalesef bu kremden olduğunu kabul etmek zorunda kaldım. Beğeneni çok olsa da ben bu seriden uzak duracağım.

Skin Food Black Raspberry Eye Cream Wrinkle Care: Ekstra yoğun yapılı bu kremi kış döneminde ekstra soğuk olan Avrupa havasında kullanmak göz altlarıma iyi geldi. Dönem dönem göz altlarımda kuruluk hissettikçe daha önce tam boyunu kullandığım bu kremin samplelarını kullanıyorum.

Pax Moly Jeju Aloe Vera Soothing Gel: Aloe vera içerikli hafif bir jeldi. Tam boyunu almak yerine  yüzde aloe vera oranı daha yüksek olan ve daha önce severek kullandığım Nature Republic Aloe Vera %92 Jel i yeniden almayı tercih ederim.

Estee Lauder Advanced Night Repair: Gece serumu araştırırken elimdeki bu çok övülen ürünü bir denemek istedim. Belki yaşıma uygun olmadığı için, herhangi bir etkisini görmedim. Baskın çörek otu kokusu da cabası. İlerleyen yıllarda yeniden bakabilirim ancak arayışıma son veren serum olmadı.


SAÇ BAKIM ÜRÜNLERİ

L'oreal Elseve Komple Onarıcı Şampuan: Annemin kullandığı ve olumlu - olumsuz bir etkisini görmediği market şampuanı. Yeniden alınabilir.

L'action Perfect Curls Hair Mask & Anti Frizz Serum: Seyahatte kullanılabilecek en pratik saç bakım ürünlerinden biri. Üstte durulanabilir saç maskesi, altta ise saç serumu bulunan L'action markasının ikili ürünlerinden fotoğraftaki çeşidi, kullandıktan sonra gerçekten de kafasına göre dalgalı olan saçlarımın dalgalarını daha belirgin hâle getirdi. Tam boyu olsa kesinlikle alırdım.

Dove Advanced Hair Series Pure Care Dry Oil: Dove markasının yıllar önce piyasadan çektiği bir saç maskesi ile aşk yaşıyordu saçlarım. Daha sonra hangi maskeyi kullandıysam öyle olmadı. Belki formülasyonu aynıdır diye bu saç maskesini de denedim ancak nafile. Artı hiçbir etkisi olmadığı için başka ürünler denemeye devam edeceğim.

Oriflame Nature Secrets Hot Oil: Buğday ve hindistan cevizi içeren tek kullanımlık sıcak yağın gözle görülür bir etkisi olmasa da yumuşatması güzeldi.


RENKLİ KOZMETİK

Too Faced Better Than Sex Maskara: Geçtiğimiz sene Paris Sephora 'dan aldığım ve ilk kullandığım günlerde duruşuna bayıldığım bu maskaranın maalesef görmezden gelemeyeceğim bazı eksileri vardı; tombul fırçası nedeniyle uygularken üst göz kapağımın kirpik çevresine bulaşması, gün sonunda dökülmesi ve üçüncü aydan itibaren yapısının gittikçe kıvamlaşması ile kirpikleri birbirine yapıştırması gibi... Hiçbir maskarayı 3 aydan fazla kullanmadığım için çöpe gidiyor, yeniden almayı ise şu an için düşünmüyorum. Yine de ilk bir ay rüya gibi bir maskara olduğunu söylemeden geçmeyeyim.

Nars Dolce Vita Ruj: Kullandığım en güzel rujlardan biriydi. Her makyaja hatta makyajsız günlere bile uyan, çantamdan hiç çıkarmadığım "My lips but better" rujumdu. Elimdeki rujları azaltınca yeniden alacağım.

A'pieu Sweet Tea Lip Balm: Kırmızılık veren ve elma kokulu olan tatlı bir dudak nemlendiricisi. Elimde muadilleri olduğu için yeniden almam.

Bobbi Brown Moisture Rich Fondöten SPF 15 Porcelain: İkinci kez sampleını kullandığım bu fondöteni gerçekten çok sevdim. Sonbahar geldiğinde tam boyunu alabilirim.


PARFÜMLER

Hermès Paris Calèche EDT Vaporisateur Remplissable: 45 ml olan bu parfümün kokusunu çok ağır buldum ancak kış aylarında gece kullanmalık bir parfüm olabilir. Yine de çekici bir kadın kokusu olduğunu söyleyebilirim.

Burberry My Burberry EDP: Buram buram kırmızı gül kokusu ile bahar aylarına uygun, kalıcılığı yüksek bir parfüm. Bu kadar yoğun gül kokusundan hoşlanmadığım için tam boyunu almam.

Dior Sauvage EDT: En yakın arkadaşımın denediği bu erkek parfümü içerisinde hem ferah hem sıcak notalar bulundurması ile her mevsim ve her yaş aralığına uygun bir koku. Yoğun olarak biber notalarını sevmeyen erkekler hariç, joker bir parfüm.


AĞIZ, EL ve TIRNAK BAKIM ÜRÜNLERİ

Curaprox Ultra Soft 5460 Diş Fırçası: Diş eti hastalığı yaşayan biri olarak bir diş fırçasından beklentim temizliğin yanı sıra çok yumuşak olması. Daha önce blogumda ağız ve diş bakım rutinim hakkında bir yazı yazmış ve yıllardır doktorumun önerisiyle her üç ayda bir aynı diş fırçasından aldığımdan bahsetmiştim. Curaprox 'u ise yeni keşfettim ve kesinlikle yeni favorim olduğunu söylemeliyim.

Avon Nail Experts Liquid Freeze Quick Dry Nail Spray: Özellikle kış aylarında ojelerin bir türlü kurumamasından şikayetçi olduğum için bu tarz oje kurutucu ürünlere yöneliyorum. Saniyeler içerisinde kurutma gibi bir etkisi olmasa da ojenin doğal kuruma süresini kısalttığı için severek kullandım. Tırnak etlerinde bıraktığı yağlı histen de şikayetçi olmadığım için yeniden alabilirim.

Konad Special Nail Polish: Yıllar önce Güzellik ve Bakım Fuarı 'ndan aldığım Konad oje ve diskleri sayılı kez kullandığım için sonunda çöpe gönderiyorum.

Sisley Nutritive Handcare with Harpagophytum: Nemlendirmesi normal, Sisley 'in tüm ürünlerindeki o baharatsı kokusu rahatsız edici. Geçen sene tam boyu 300 TL iken bir senede 80 TL zam gelmesi ise trajikomik.


YARDIMCI ÜRÜNLER

Sürekli bitirdiğim yan ürünler ise;
Benri Islak Cep Mendili, StopEver Lady Comfort Isıtıcı Bant, Alouette Taschentücher, Benri Kare Makyaj Temizleme Pamuğu, Sebamed Feminine Intimate Wash Sensitive, Benri Paper Soap Lavender, Miniso Gardenia Flower Sachet, Gratis Tükenmez Kalem

   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

5 yorum:

  1. Skin Food göz kremi çok ilgimi çekti; onu not ettim, aklımda! Too Faced Better Than Sex maskarayı ben sevdim; ancak olumsuzluklarına katılıyorum. Bende seyahat boyu vardı; o da 3 ayda kurudu. Bugün sabah bitenler kutuma gönderdim hatta. NARS Dolce Vita ruj ise benim de bitirebildiğim ender rujlardan, çünkü çok güzel ve çok kullanışlı! Yenilerini güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kin Food Black Raspberry Eye Cream yoğun yapılı, göz çevresini neme doyuran bir ürün. Bir çılgınlık yapıp iki ayda bir Too Faced Better Than Sex 'i alabilirim gibi geliyor bazen, özellikle de sürekli dökülen maskaralarla karşılaştıkça... Teşekkürler.

      Sil
  2. çok güze resimler nasıl çekiyorsunuz ve rengi nasıl açıyorsunuz program olarak ne kullanıyorsunuz acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, size özelden cevap vermiştim ancak buradan da yazayım; başka ihtiyacı olanlar varsa diye.
      Canon EOS 750D fotoğraf makinesi ile çekiyorum fotoğraflarımı, ancak henüz acemiyim.
      Fotoğraf düzenlerken ise Photoscape isimli uygulamadan yararlanıyorum.
      Beğenmenize sevindim :)

      Sil
  3. umarım yazdığım gelmiştir..

    YanıtlaSil