Bitenler ve Çöpe Gidenler - 12

   Selam! Her ne kadar az miktarda tam boy ürün bitirmiş olsam da 12. bitenler ve çöpe gidenler yazımı yazıyor olmanın gururunu yaşıyorum. Lafı uzatmadan neler bitirdiğime hep beraber bakalım;

Klorane Papirüs Sütlü Şampuan: Sınav dönemi şampuanım bittiğinde pek de araştırmadan temiz içerikli olduğunu sanarak aldım bunu. Bitkiselmiş de, kutusunun üzerinde kafam kadar ot resmi varmış da, hikaye! SLS içeriyor. 200 ml ama 30 TL fiyatı var. Saçlarımda pek bir değişiklik gözlemlemedim üstelik. Bir tek bitkisel kokusunu beğendim, 24 saat sonra bile saçlarımda kalıyordu. İçeriğini "gerçekten" güzel hale getirirlerse tekrar alırım ancak bu durumda, hayır.

L'action Derinlemesine Nemlendirici Deni Polimeri Özlü İpeksi Yumuşaklık ve Parlaklık Veren Saç Maskesi: İsmi ne uzunmuş! Yeni taşındığımız dönemlerde saç maskem kimbilir hangi kolideyken bu ürün benim kurtarıcım oldu. Tek kullanımlık olduğu halde saçlarımdaki etkisine bayıldım! Üst kısmı duşta kullanabileceğiniz bir saç maskesi, duş sonrası kullanmanız için alt kısmında da serum bulunuyor. İlk indirimde bunu ve diğer çeşitlerini stoklarım.

Dove Yoğun Onarıcı Besleyici Bakım Kremi: Bu saç bakım ürününü de saç maskemi bulana kadar saç uçlarımda kullandım. Saçlarımda tek bir kırık dahi yoktu ama süper sağlıklı durumdaydı da diyemem ( Artık kestirdiğim için di 'li geçmiş zaman eki kullanıyorum.) Yine de saç kreminin isminde yazan "Yoğun Onarıcı" bir durumla karşılaşmadım. 50 ml yorum yapabilmem için yeterli bir miktar ve sıradan bir saç kremiydi diyebilirim. Elimde aynısından bir kaç tane daha var, onları bitince bir daha almam.


Andrea Face Spa Gözenek Sıkılaştırıcı Çamur Maske DMAE & Alfa Lipoik Asit: Bir diğer uzun isimle devam ediyoruz. Bu aralar elimde paket, kavanoz ve tüp ambalajda bir sürü çamur ve kil maskesi var. Gözenek sıkılaştırıcı etkisini görecek kadar kullanmadım ama cildimde bıraktığı pürüzsüz hissi sevdim. Bu da indirimde stoklayacaklarımdan.

Cettua Burun Bandı: İşini iyi yapıyor ama bazı siyah noktaları temizlemede başarılı değil. Elimde farklı markalarda burun bantları var, bir karşılaştırma yazısı yazabilirim.

Missha Super Aqua Refreshing Cleansing Foam: Fotoğrafta 2 tane var ancak 3 tane kullandım, temizleme konusundan gayet başarılı. Hassas cildimde tahrişe neden olmadı. Köpük/krem arasında bir yapısı var ve bunu sevdim. Ancak bu ürünü kullandıktan sonra cildimde çok fazla kuruma ve gerginlik hissi yarattı. Bu nedenle tam boyunu almam.

Kiehl 's Centella Recovery Skin-Salve: Kiehl 's alışverişim sırasında cildimde zaman zaman görülen kızarıklık için önermişti çalışan kız ve denemem için testerını vermişti. Birden fazla kullandım ancak bir değişiklik gözlemlemedim ve yapı olarak da ağır olduğu için sanırım kuru ve çok kuru ciltlere uygun. Tam boyunu almam.

Etude House Sun Prise Water Essence Gel: Uygulaması kolay, emilmesi süper hızlı, ciltte beyaz ve yağlı bir görüntü bırakmayan, SPF 30 içeren bir ürün. Bulursam kesinlikle tam boyunu alacağım harika bir ürün.


Similar Beyonce Mod: Estee Lauder Beyond Paradise isimli parfümün Parfümevi tarafından yapılan açık versiyonu. Ben pek beğenmedim, 40 'lı yaşlardaki bayanlara yakışacak bir parfüm olduğunu düşünüyorum. Parfümevi 'nden başka parfümler denemeye devam ederim.

Eyüp Sabri Tuncer Kolonyalı Mendil Japanese Cherry Blossom ve Millions of Roses: İki kokuyu da sevemedim ama Millions of Roses gerçekten de milyonlarca gül gibi kokuyor.

Eyüp Sabri Tuncer Summer Dream Perfume Jewels: Bunu da beğenmedim! Evlenme yaşına gelmiş oğlunun getirdiği hiçbir kızı beğenmeyen anneler gibi oldum ama ne yapayım, çiçek kokusu seviyorum ben. EST 'nin parfümlerinin çoğu şeker ya da baharat kokuyormuş bunun ise baharat / odunsu bir kokusu var. Bir de parfümlerin çoğu turuncu renkli, eğer alır da kullanırsanız kıyafetlerinize sıkmanızı tavsiye etmem.


Skin79 Super BB Cream Hot Pink: Yapı olarak çok sevdim ama rengi gül kurusu, gri ve bej renklerinin karışımı gibi. Cildimde donuk durdu. Türkiye 'de fiyatı an itibariyle 73 TL. Elbette, bu fiyatı kalkıp bu ürüne denemeden vermenizi asla tavsiye etmem.

Davis Eye Double Colour 01: Kim bilir nereden hediye geldi ve evde öylece kaldı. Kalemin iki ucu da yumuşacık fakat çok da kirli duruyor. Çöpe gidenlerden.

Rival de Loop Automatic Lipliner #10 Natural: Göz makyajı yapmadığım günlerde bile gözlerimin iç kısmına aydınlık görünüm elde etmek için sürüyordum. Sonuna kadar kullandım bitirdim. Yedeği var, daha iyisini bulmazsam bittikçe alırım.

Sephora Göz Makyajı Temizleyicisi: Temizlemesi orta, göze zarar vermeyen, ispirto gibi kokan bir sıvı. Bir daha almam.


Isana Süt Proteinli Duş Jeli: Hafif ve bebeksi kokusunun yanı sıra piyasadaki diğer duş jellerine göre çok uygun fiyatlı. SLS içeriyor olması tek sıkıntısı. Evdeki devasa duş jeli stoğum azalınca kesinlikle alırım.

Benri Islak Cep Mendili: Islak mendillerdeki yeni favorim. Hatta bayram indiriminde stok yaptım.

Koton Denim Effect Oje: Alalı bir buçuk ay oldu, henüz kullanmamıştım bile ama kuzenimin bıcır kızı beğenince vermemezlik edemedim. Tekrar almam.

Signal Extra Soft Diş Fırçası: Diş kanaması şikayetiyle dişçiye gittiğimde, dişçi yumuşak diş fırçası kullanmamı önermişti bana. O zamandan beri bu markanın ekstra yumuşak diş fırçasını kullanıyorum ve çok memnunum. Değiştirme zamanı gelmişti, yenisine geçtim.

   Her ne kadar renkli kozmetik ürünü bitirmiş olsam da bu ay bitirdiklerimden pek memnun değilim. Odamın düzenini oturtamadığımdan dolayı elime geçeni kafama göre kullanıyorum. En kısa zamanda bu duruma bir çare bulmayı diliyorum.

   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

2 yorum:

  1. "Evlenme yaşına gelmiş oğlunun getirdiği hiçbir kızı beğenmeyen anneler gibi" tabirine bayıldım:D Ay şekerim vala bu Kloranegillerden Kinin ve B vitamini yaramadı bizim oğlana da(burda yazar oğlan olarak saçlarını kast ediyor). Ben orjinal sarışınım diyor ama basbayağı çakma(burda da içeriğinin kötülüğü kast ediliyor) Testerları seviyorum ya, cildimize göre olan ürünü bir süre deneyip almak çok mantıklı. Signal'in tıpkısının aynısı olan diş fırçasını kullanıyorum:) Ama diş eti problemim olmadığından bana biraz etkisiz kaçtı:/

    YanıtlaSil
  2. Aman! Senin oğlana başka kız mı yok?!. Biz ona çok daha iyilerini buluruz, sıkmasın tatlı canını :)) Testerlar iyi ki varlar. Bazen hiç aklımda olmayan bir ürünü testerını beğendiğim için alıyorum, bazense bir öğrenciye göre büyük paralar verip aldığım ürün cildime uymuyor ve keşke testerını deneseydim diye düşünüyorum. Normal olan herhangi bir diş fırçası kullandığımda, dişlerim fırçalama esnasında baya kanıyor. Bunla kanamalar daha seyrek. :/

    YanıtlaSil