Mimlendim! - 5: Ruj Bağımlısı

   Merhaba kızlar, bugünkü yazımın konusu rujlar. Sevgili Buralı Olmayan beni mimlemiş, ona çok çok teşekkür ederim. Mim cevaplamayı da, okumayı da seviyorum. Bu mimi cevaplarken farkettim ki ben gerçek bir ruj bağımlısıyım. Bu sebeple her soru için bir ürün seçmekte oldukça zorlandım, bazı sorular için birden fazla ürün göreceksiniz.


*Favori lip balmın (dudak kremin) nedir?

   Gece uyumadan önce Pot O'miracle Lip Revitalizer 'i kullanıyorum, çok memnunum. Ayrıntılı yazısı yakında gelecek.
   Gündüz dudaklarımın kuruduğunu hissettiğimde Avon Care Intensive Moisture SPF15 'i, hem nem hem de renk sağlasın istediğimde ise Sephora Kiss Me Candy Apple 'ı tercih ediyorum.
   Elimde daha fazla dudak kremim olduğu halde en sevdiklerim bunlar.



*En göze çarpan kırmızı rujun hangisi?

   Kırmızı ruju günlük kullanmasam da çok sevdiğimi de söylemeliyim. En sevdiğim ve göze çarpan iki kırmızı rujum da mat bitişli. İlki Nars Red Lizard, ikincisi ise Mua Luxe Velvet Lip Lacquer Reckless.



*En pahalı ve en uygun fiyatlı rujun hangisi?

   En pahalı rujum Mac Aqua Alluring serisinden Mystical, Türkiye 'de kalmayınca yurt dışından karaborsadan aldım diyebilirim. Elimdeki en pahalı ruj o. En uygun ruj ise Eva Rose 'un 05 numaralı ruju. Ayrı ayrı fiyatlarını söylemeyeyim ancak iki ruj arasındaki fiyat farkı 100 TL 'den fazla.



*En çok sevdiğin Mac rujun hangisi?

   Mac 'ten çok fazla rujum yok ama sahip olduklarım arasından en sevdiğim yukarıda da bahsettiğim Aqua Alluring koleksiyonundaki Mystical rengi. Ambalajına, rengine, dokusuna, kokusuna ve duruşuna hayranım.


*En çok hayal kırıklığına uğradığın rujun hangisi?

   Dudakları kurutan veya kabında eriyen / dağılan rujlarım da var ancak bu kategoriyi en hakeden ruj Shiseido Perfect Rouge RS 701. High end bir marka, yüksek fiyatlı bir ruj ancak içerisinde yüksek oranda kurşun barındırıyor. Elimde olsa bu ruju piyasadan silerim, o derece hayal kırıklığı yaşıyorum.


*Dudak kalemine evet mi, hayır mı?

   Dudak kalemi kullandıktan sonra alınan sonucun harika olduğu bir gerçek olsa da ben neredeyse hiç kullanmıyorum. Bunun nedeni hem rujumu tazelemeyi seviyorum, hem de hayatının yarısı okulda geçen biri olarak dudak makyajıma o kadar özen göstermiyorum.


*En sevdiğin dudak parlatıcısı hangisi?

   Victoria 's Secret Beauty Rush Sparkle Gloss ve The Balm Plump Your Pucker Spike My Punch



*Paylaşmak istediğin ekstra bir şey var mı?

   Evet, dikkatleri çekmek istediğim bir konu var. Bazı rujlar ne yazık ki kurşun içeriyorlar; hatta neredeyse piyasadaki rujların yarısının kurşun içerdiğini söyleyebilirim. Bir ağır metal olan kurşun toksik bir maddedir ve başta kanser olmak üzere vücudunuza geri dönüşü olmayan zararlar verir. Lütfen en kısa zamanda rujlarınıza kurşun testi uygulayın. Bu test hakkındaki her şeyi internette bulmanız mümkün. Ben de önümüzdeki günlerde uygulamalı olarak anlatmayı düşünüyorum.



   Bir mim daha böylece bitti. Ben de Kozmetik Aşığı ,  Su Perisi , Audrey'in Şekerleri , Problem Witch , LoverK ve Yeşim dedi 'yi mimliyorum! Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

8 yorum:

  1. Ahh çok zor ama yapmaya çalışacağım bunu karar vermek çok zor :))

    YanıtlaSil
  2. Ben de seviyorum mim okumayı güzel bir mim olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. @audrey Ben de pek seçemedim görüldüğü gibi :)

    YanıtlaSil
  4. @loverK O zamaaan yazımı güncelleyip seni de mimliyorum tatlım :*

    YanıtlaSil
  5. Cevaplar şahane :) Kurşun konusunu iyi ki yazmışsın, ben atlamışım. Bücürük hatırlattı sağolsun.

    YanıtlaSil
  6. @Buralı Olmayan Teşekkürler canım. :) Kurşun konusu gerçekten önemli.

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel yazmışsın tatlıııım! Ben de ayrı bi ruj bağımlısı olarak bayıldım bu mime! Çok da teşekkür ederim beni mimlediğin için ama rujlarımın yarısı Ankara'da bu yüzden numaralarını filan Bilemiyorum:( Kurşun testi bizim ilk sohbet konumuzdu^^ Peki bu yazdığın rujların hiçbiri içermiyor mu? Bir de Mac Alluringden şu ruju karaborsadan ne kadara aldın da aralarında o kadar fiyat farkı var:D :D

    YanıtlaSil
  8. @Kozmetik Aşığı Teşekkürler canım :* Tatlım elindeki rujlarla yaz ya da sorun olacaksa sonra yaparsın. Eveeet, seni uyarmak için çekingen küçük bir şeyler yazmıştım sana. :) İçerip içermedikleri başka yazımın konusu olacak tatlım, çünkü birini sadece test için aldım. 100 TL 'nin üzerinde işte :p

    YanıtlaSil