Oje Dosyası: Mavi

   Günaydınn, bugün oje dosyamın ikinci bölümünü sizlerle paylaşacağım. İlki yeşil ojelerimi tanıttığım yazıydı, okumadıysanız şuraya bakabilirsiniz.

   Mavi renk ojeler klasik oje renkleri içerisinde sayılmasa da; ciddi toplantılara, ilk buluşmalara mavi ojelerle katılmaya çekinsek de kabul edelim mavi ojenin ayrı bir havası ve eğlenceli duruşu var. Ben de bu eğlenceli renkten nasibimi aldım ve altı tane mavi ojem olduğunu farkettim. Bakalım onlar nelermiş;

*İlk aldığım Gabrini Multivitamin 48, içinde azıcık grilik bulunan metalik mavi renkte oje. Rengini tek katta vermiyor ve baya fırça izi bırakıyor. O yüzden pek kullanmadım.

*Alix Avien 307, tek katta opak bir görünüm sağlayan, sorunsuz capcanlı mavi bir oje. Ten rengime hiç yakışmadığı için kullanamadım ama almak isteyenlere öneririm.

*Golden Rose Paris 52, ilk çıktığı zaman özel tasarımlı şişesiyle gönlümü çelmişti Paris serisi, bu ojeyi de içerisindeki yansımalardan dolayı almıştım. Maalesef pek çok kat uygulamak gerekiyor şişedeki görünümü elde etmek için ve bu da sabır demek oluyor. Yine de pek sevdiğim renkler içerisinde. Tırnaklarımdaki duruşuna buradan bakabilirsiniz.

*Golden Rose Matte Velvet 103, Golden Rose 'un mat ojeleri piyasaya sürdüğü zamanı hatırlıyor musunuz? Kozmetiğe düşkün olsun olmasın, o dönemlerde pek çoğumuz bu değişikliğe karşı koyamayıp standlara koşmuştuk. Benim aldığım mat ojelerden biri de buydu. Uzun süre severek kullandım, sadece benim gibi tüm gün kağıtlarla haşır neşirseniz koyu renk ojenin sürekli o kağıtları boyamasını ve sürdüğünüzün ikinci günü ojenin yarısının tırnaklarınızda olmayışının hüznünü bilirsiniz. Üzerine top coat da süremediğim için tırnaklarımdaki ömrü tek günlük oldu hep.

*Golden Rose Color Expert 43, Golden Rose markasından pek ojem yok sanıyordum; bu yazıyı yazarken farkettim ki, baya varmış. Alix Avien 'den daha canlı bir renge sahip. Yaz aylarında kullanmayı planlıyorum.

*Eva Rose Paris 69, şunun tatlılığına bakın! Mavi oje aileme en son eklenen üye oldu. Küçük boyutuyla bitmesi de daha kolay olacak. Renk olarak Golden Rose Matte Velvet 103 'ün mat olmayanı diyebilirim.

Ojelerin yukarıdaki sırayla swatchları;
Flaşsız

Flaşlı
*Tüm swatchlar ojelerin tek kat uygulanması ile elde edildi.

   Golden Rose Color Expert 43 'in fırçası kalın, diğer ojelerin fırçaları ise ince. Ben ojelerde kalın fırçaları daha çok seviyorum

Hacim Sıralaması;
Gabrini (14ml) > Golden Rose Matte Velvet (11,5ml) > Golden Rose Paris (11ml) > Alix Avien (10,5ml) > Golden Rose Color Expert (10,2ml) > Eva Rose

   Mavi ojelerim arasında en sevdiğim Golden Rose Color Expert 43 oldu. Daha önce de yazmıştım, kullanmadığım ürünleri kullanabilecek birilerine veriyorum. Gabrini Multivitamin 48, Alix Avien 307 ve Golden Rose Matte Velvet 103 kasemden ayrılan ojelerden oldu.

   Almak istediğim mavi ojeler ise Essie School of Hard Rocks ve Essie Where's My Chauffeur. Essie markası artık ülkemizde satılmadığı için online olarak alacağım sanırım. Sizin önereceğiniz mavi ojeler var mı? Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

15 yorum:

  1. Fotoğrafta 2şerli aynı ojeler sürülmüş gibi durmuş yaa:)) Şişede çok farklı dursalarda oldukça benzer gibiler 307 ve 43, 103 ve 69 özellikle:) Mavi ojeyi yazın çok seviyoruuuum

    YanıtlaSil
  2. Evet tatlım; 43, 307 'ye benziyor ancak daha canlı. 103 'te 69 'un mat olanı :) Sanırım alırken elim hep aynı tonlara gitmiş ^_^

    YanıtlaSil
  3. Ben de en çok Golden Rose Color Expert 43'ü beğendim bloğunu takibe aldım güzel paylaşımlarda yorumlaşmak dileğiyle :) Her zaman beklerim her zaman gelirim :D Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
  4. @Kızsal Şeyler En canlı renge sahip olan mavi ojem o :) Teşekkür ederimm :*

    YanıtlaSil
  5. Mavi oje pek sık kullanmıyorum daha çok lacivertleri seviyorum ben.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzeller hevesleniyorum. Bu oje renklerinin bir yaş sınırı varmı.

    YanıtlaSil
  7. @Guzellik Hikayesi İstediğim gibi bir lacivert oje bulamadım ben henüz :/

    YanıtlaSil
  8. @birgül erdogan Teşekkür ederim. Hayır, bence hiçbir yaş sınırlaması yok. Gönlünüzce istediğiniz rengi kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. Yaklaşık 2 aydır Golden Rose Color Expert 43 numaralı ojeyi arıyorum Her Watsons alışverişimde şöyle bir o bölüme göz atıyorum ama yok gelmiyor .Çok şanslısın benim açımdan güle güle kullan.Bloğunu takibe aldım bile.

    YanıtlaSil
  10. @beyaz meleğim Teşekkür ederim, ben Rossmann 'dan almıştım. Umarım sen de bulursun.

    YanıtlaSil
  11. Ben tskederim .İnşallah bulurum harika bir renk.

    YanıtlaSil
  12. Cin astrolojisine gore bu sene koyun yili ve ben yeni yila girerken sans getirmesi icin mavi oje surdum :)) Birde Oje yasa degil bence ruha hitap eder..48 yasindayim ve mavi ojede cok hos oldu..

    YanıtlaSil
  13. @Filiz Catalkaya Orhan Aaaa, hiç bilmiyordum. Bilgilendirme için teşekkürler :) Kesinlikle ben de sizin gibi düşünüyorum, yaşımız kullanmak istediğimiz ojeleri kısıtlamamalı.

    YanıtlaSil
  14. Eva rose ojeyi nereden bulabilirim

    YanıtlaSil
  15. @makyaj telaşı Ben 1 milyoncu gibi bir mağazadan almıştım. Bazı bujiterilerde de satılıyor.

    YanıtlaSil