İnceleme: Giovanni 2Chic Avokado ve Zeytinyağı Özlü Ultra Nem Sağlayan Elektriklenmeyi Önleyici Bakım Serumu

   Yıllar önce saçlarım kuru ve kabarıkken saç bakımı benim için en önemli şeylerden biriydi. Onlarca saç bakım ürününü su gibi tüketiyordum ve kimi hiçbir işe yaramazken kimi bir nebze tatmin ediyordu beni.
   Son bir yıldır eskisi kadar kabarık ya da kuru değil saçlarım (maşallah diyelim) ancak saç bakım ürün pazarını merak ettiğim için yeni ürünler denemeye devam ediyorum. Bloglarda övüldüğünü gördüğüm Giovanni 2 Chic Avocado & Olive Oil Ultra Moist Super Potion Anti-Frizz Binding Serum (Avokado ve Zeytinyağı Özlü Ultra Nem Sağlayan Süper İksir Elektriklenmeyi Önleyici Bakım Serumu) da elimdeki saç serumu bittiği zaman Gratis indirimlerinden birinde, denemek ve düşüncelerimi sizinle paylaşmak için aldığım ürünlerden biri oldu. Bugünkü inceleme yazısını da bu ürün oluşturuyor. Ancak ismi çok uzun, bu sebeple yazı içerisinde bundan sonra kendisinden sadece markasının adıyla yani Giovanni olarak bahsedeceğim.

   Giovanni; yeşil, ince ve uzun bir ambalaj içerisinde satışa sunuluyor. Sadece 53 ml ancak az bir miktar gibi göründüğüne bakmayın, gayet uzun süre idare ediyor.

   Her saç serumunda olduğu gibi Giovanni de "durulanmaz" yani uygulama sonrası saçlarınızı yıkamamalısınız. "Diplere uygulanmaz" saç derisinin nefes almasını önleyeceği ve saçınızın çok çabuk yağlanmasına neden olduğu için saçlarınızın kulak hizası ve daha aşağısına kullanmanız için uygundur.



   Giovanni, pompalı bir şişede ve kapağı çevirerek pompanın işlevini durdurabiliyorsunuz ancak çevirme kilit mekanizması çok sağlam değil. Seyahat sırasında yanınızda götürecekseniz bir poşet içerisinde taşımanızda fayda var.

    Benim saçlarım; gür, orta uzunlukta, boyasız ve düzensiz dalgalı. Yapacağım yorumlar da kendi saç tipim için geçerli, siz kullandıktan sonra benimkilerden farklı yorumlarda bulunabilirsiniz elbette.



   Ürünü elime 5 pompa kadar (Saçlarım gür olduğu için bu kadar kullanıyorum, normalde 3 pompa yeterli olacaktır.) sıktıktan sonra elimde hafifçe ısıtıp -nemli saçlarımda- saç uçlarıma yoğun olmak üzere boyun hizama kadar uygulayarak kullandım.


İçerik Listesi;
Dimethicone, Amodimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopheryl Acetate (Vitamin E), Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Fragrance, *Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Litchi (Lychee) Chinensis Fruit Extract, *Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, *Chenopodium Quinoa Flower/Leaf Extract, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, *Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
USDA Certified Organic %100 Vegetarian Ingredients

Olumsuz yanları;
-İçeriğinde en üst sırada silikon (dimetikon) yer alıyor yani serum için silikon bazlı demek doğru olur. Ve bu silikon, serumu elime sıktığımda kendisini fazlasıyla hissettiriyor. Bunu çok sağlıklı bulmuyorum.
-Şişenin arkasındaki açıklama;

   Nasıl ama? Bu vaadlerinin hepsini gerçekleştirse başka hangi saç bakım ürününe ihtiyacımız olur ki? Ancak tecrübeyle sabittir ki; bir ürünün tanıtımı bu kadar abartılı olduğunda çoğunlukla hiçbir görevi yerine getiremiyor oluyor. Giovanni de bir istisna olmadı.

-Saçlarım çok kabarık olmadığı halde elektriklenmeyi veya kabarmayı gidermedi.
-Parlaklık verdiğini söyleyemem. Şu ana kadar bu amaçla kullandığım en vasat saç serumu hatta. Silikon bazlı olduğu halde farkedilir bir parlaklık vermemesine şaşırdım.
-Tam olarak hatırlamasam da 20 TL civarında bir fiyatı var, bu fiyata alınabilecek pek çok saç yağı ve serumu bulunmakta.
-Giovanni markası sadece Gratis 'te satılıyor.


Hiç mi olumlu yanı yok derseniz;
+Hayvanlar üzerinde test yapmıyorlar.
+Çok hafif ve hoş bir kokusu var.
+Saçı ağırlaştırmıyor.


Puanım:

Benim için sıradan ile işlevsiz arasında bir serum oldu. Tekrar almam.

   Almayı düşünürseniz indirimde almanızı tavsiye ederim. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

12 yorum:

  1. Ne kadar güzel detaylı bir inceleme yazmışsın. Tabii ki her ürün işlevsel olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim canım. Bende işe yaramadı maalesef.

      Sil
  2. saçım ince telli ama elektriklenme var deneyebilirim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım memnun kalırsın, eğer denersen yorumlarını bekliyorum.

      Sil
  3. bende de elektriklenme oluyor güzel bi yazı bende bloğuma beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bu saçlarımızdan çektiklerimiz! Hemen geliyorum canım :)

      Sil
  4. Güzel bir ürüne benziyor. Özellikle saçlarında elektriklenme problemi olan arkadaşlarımızın çok işine yarayabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef elektriklenme konusunda pek işe yaramıyor, ama denenebilir elbette.

      Sil
  5. Saçlarımın uzun olduğu dönemde çok sık yaşadığım bir problemdi,şimdi artık kısa ve problem kökünden halledildi :) Uzatmaya çalışıyorum şimdilik idare ediyorum.Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ani bir kararla kestirmiştim saçlarımı. Şimdi uzadılar baya. Bazen eski uzun hallerini özlüyorum bazense daha da kısaltmayı düşünüyorum :)

      Sil
  6. avokado olan her şey genelde güzel oluyor (: güzel inceleme.. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saç için avokadonun çok yararlı olduğunu duyuyorum ben de, aslında doğal bir maske yapılabilir :) Teşekkür ederim :)

      Sil