Bitenler ve Çöpe Gidenler - 23

   23 aydır bıkmadan, usanmadan blogumda sebatla yer verdiğim "Bitenler ve Çöpe Gidenler" yazılarımdan bir yenisiyle karşınızdayım. Lafı çok uzatmadan ürünleri ve yorumlarımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yüz Bakım Ürünleri;

Shiseido Benefiance WrinkleResist24 Day Emulsion SPF15: Normal, karma cilde sahip olanların seveceğini düşündüğüm, bana hediye gelen güneş korumalı bir nemlendirici. Kırışıklık önleyici bakım ürünleri için çok erken bir yaşta olduğumdan bir daha almayı düşünmüyorum.

Sephora Instant Refreshing Toner (Rahatlatıcı Tonik): Alkol içeren ürünlerin cildime zarar verdiğini fark ettiğimde alkolsüz toniklere yönelmiştim. Bir Sephora gezimde bu ürüne bir şans vermeye karar verdim ancak cildimde bıraktığı hissi sevemedim.

SivEx Losyon: Cildimde birkaç sivilce çıktığı zamanlarda koşa koşa hastaneye gitmiştim ve doktor akşamları kullanmam için bu losyonu vermişti. Tarihi geçtiği için çöpe atıyorum, bir daha aynı şekilde sivilcelerim çıkarsa doktora danışarak yeniden alabilirim.

Yves Rocher Sebo Vegetal Gözenek Sıkılaştırıcı ve Kusur Giderici Nemlendirici Jel Krem x2: Cildi gün boyu mat tutmak olan iddiasını yerine getiremiyor, yine de uygulama sonrası cildi mat gösteriyor. Ciltte kadifemsi bir his bırakıyor ve içerisindeki parfüm fazlasıyla kendini belli ediyor. Tam boyunu almam.

Innisfree Green Barley Yüz Temizleme Mendili: İlk defa böyle bir temizleme mendili kullandım. Sanki yağ emdirilmiş gibi bir yapısı var. Makyajı çok rahat temizliyor ve kullanım sonrasında -eğer çok tembel bir günümdeysem- cildimi yıkamadığımda cildimi çok güzel nemlendiriyor. Paketin ağzı kapanmasa da HAFTALARCA kurumuyor. Kokusu çok mükemmel değil, tam boyunu alabilirim.

Andrea Face Spa Gözenek Sıkılaştırıcı Çamur Maske DMAE & Alfa Lipoik Asit: Uygulama sonrası cildimde bıraktığı pürüzsüz hissi ve cildi kurutmamasını sevdim. Yedeğini kullandıktan sonra bir inceleme yazısı yazmayı planlıyorum.


Saç Bakım Ürünleri & Makyaj Malzemesi;


Otacı Naturway Bitkisel Şampuan Papatyalı: Uzun zamandır SLS ve SLES içermeyen şampuanları tercih ediyorum ve şu ana kadar saçlarımla en iyi anlaşan şampuan bu oldu. Şimdi başka bir şampuan deniyorum, elimdeki bitince tekrar buna geri dönmek istiyorum ama hiçbir yerde bulamıyorum :(

Shiffa Home Tatlı Badem Yağı: Saç bakımı için kullanıp bitirdiğim ürünlerden. Yenisi alındı bile.

Oriflame Nature Katı Hindistan Cevizi Yağı: Saçlarıma bakım yaparken kullandığım bir diğer yağdı. Hindistan cevizi yağı saç bakımı için önemli olduğundan; geçtiğimiz günlerde doğallığına güvendiğim bir markanın hindistan cevizini aldım.

Clinique High Impact Maskara: Şu ana kadar denediğim en iyi maskara ancak yine de hayatımın maskarası değil. Denemek istediğim onlarca maskara var, set içerisinde uygun fiyata gelirse severek kullanırım.


El & Ayak Bakım Ürünleri;

Botanical Choice Ultra Repairing Foot Mask x2: Birini annem kullandı, diğerini ben kullandım. O an için etkileri güzel ama uzun vadeli değil, hatta bir ayak kremi bile değil. Bu tarz ürünleri denemeyi sevsem de aynısını bir daha almam.

Fuss Wohl Yoğun Bakım Kremi: Annem severek kullandı, ben de aynısından kullanıyorum şu an. Yenisi alınacak.

Sephora Nourishing El Kremi: Geçen yıl doğum günümde hediye gelmişti, severek kullandım. Bir daha almam.

Dalan d'Olive El Kremi: Kokusunu ve yumuşatmasını sevdiğim için almıştım; başka kremler denesem de hep dönüp dolaşıp alırım. Bunu annem bitirdi.

Arko Nem Soft Touch Nemlendirici Bakım Kremi: Hakkındaki düşüncelerimi okumak için başlığa tıklayabilirsiniz.


Deodorant & Parfümler;

Hunca Unique Love Deodorant: Yıllar, yıllar önce Hunca 'dan online alışveriş ile almıştım. O zamanlar Hunca 'nın müşteri hizmetleri inanılmaz korkunçtu. Günde 20 tane kampanya mesajı atıyorlardı telefonuma, bir kere alışveriş yaptım; eski sevgili gibi bunaltmıştı beni. Nereden nereye geldim bak. Hoş, genç bir kokuydu. İçerisinde alüminyum yok. Bir daha almam, çünkü nedenlerini yukarıda açıkladım :)

La Naturel Pure & Natural Deodorant Mendil Kokusuz: İstediğim etkiyi alamadım. Gratis 'lerde satılan Crystal Essence 'in deomendilleri çok daha iyi.

Eyüp Sabri Tuncer Perfume Jewels Testerları: İsimleri okunmuyor, kokularını da sevmedim.

Eyüp Sabri Tuncer Try 2 Love Perfume Jewels: İçerisinde yasemin, vanilya, bergamot, mandalina, misk ve paçuli bulunan bir kokuydu, bana pek hitap etmedi.

Avon Far away Gold EDP: İlk sürdüğümde vanilya kokusu baskın olan bir parfüm. Tam boyunu almam.


Vücut & Ağız Bakım Ürünleri;

Arko Nem Güneş Bakım Koruyucu Güneş Sütü SPF 30: Güneşlenmekten nefret ettiğim, bikinimi giydiğim gibi denize atladığım için vücuduma güneş kremi kullanmak hep atladığım adımlardandır. Ailemin kullanması için almıştım, içerisinde hâlâ var ama tarihi geçtiği için çöpe gidiyor. Güneşten koruması hakkında yorum yapamayacağım maalesef.

Colgate Plax Tuz Alkolsüz Ağız Bakım Suyu: Diş etleri için çok farkını görmedim ama ağzımı yakmadığı için sevmiştim, tekrar alabilirim.

Parodontax Beyazlatıcı Diş Macunu: Yıllardır vazgeçilmezim. Yenisini açtım.

Numune Duş Jeli: Kim bilir hangi otelden almıştım, sıradan bir duş jeliydi.


Yardımcılar;

StopEver Lady Comfort ve Rituel de Beaute Çok Amaçlı Isıtıcı Bantlar, Apaks Makyaj Temizleme Pedi, Benri Mini Islak Cep Mendili ise her zamanki yardımcılarımdan.

   Haziran ayında, Mayıs ayında da olduğu gibi pek çok ürün bitirdim. Bu yüzden önümüzdeki ay ürün bitirmeye odaklı değil de, kozmetikleri canımın istediği gibi biraz ondan biraz bundan şeklinde kullanabilirim. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

23 yorum:

  1. Oy maşallah! Ne çok ürün bitiriyosun sen kuzu ya <3
    Darısı başıma:)
    Papatyalı şampuan saç rengini açtı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Teşekkürler tatlım, amin. Bu konuda bir yorum yapamam çünkü benim saçlarım güneşi gördüğü an açılmaya başlıyor, bu şampuanın katkısı oldu mu bilemiyorum.

      Sil
  2. bitenler yazılarını çok seviyorum gayet faydalı oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de en sevdiğim yazı dizilerinden biri :) Bir de alışveriş yazılarına bayılıyorum :)

      Sil
  3. Harika bir bitenler yazısı ürünleri dikkate alacağım cnm sevgiler !!

    http://beautybeybi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, umarım yardımcı olur sana :*

      Sil
  4. Darısı yenilerinin başına. Gelsin yeniler;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük bir alınacaklar listesi oluşturdum bile :)

      Sil
  5. Bir suru sey bitmis tebrikler :)

    YanıtlaSil
  6. Canım ya Natur Way şampuanı bulamıyorum demişsin ben eczaneden alıyorum. Gratislerde de varmış :) iyi günler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gratis 'lerde papatyalı olana rastlamadım hiç ya, her türü var da bir papatyalı yoktu. Tekrar bakarım gittiğimde canım, eczaneye de sorayım. Teşekkür ederim çok çok :)

      Sil
  7. Bitenler insanda ferahlama hissi yaratıyor adeta :)) Andrea çamur özlü maske lavanta yağı da içerdiğinden cildi germeyip rahatlatıyor sadece bu yönüyle bile benim uzun süredir en severek kullandığım kil maskelerimden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, bitenlerin ambalajlarını toplu olarak atmak rahatlatıyor :) Keşke kavanozda ya da tüpte de satılsa Andrea, senin de beğenmene sevindim :)

      Sil
  8. Oriflame Nature Katı Hindistan Cevizi Yağının methini baya duydum.
    En yakın zamanda alıp deneyeceğim.

    Clinique High Impact Maskarayı ben de çok beğenerek kullanmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir ürün, ulaşma imkanın varsa alabilirsin. Clinique High Impact maskarayı senin de beğenmene sevindim. :)

      Sil
  9. dalan d´olive bende kullaniyorum, hep cantamda :) Innisfree cok merak ettigim bir marka benimde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir el kremi, ah bir de başka şeyler deneme arzum olmasa hep bu el kremini kullanabilirdim :) Bu üründen memnun kaldığım için Innisfree 'nin diğer ürünlerini de denemeyi düşünüyorum :)

      Sil
  10. oooo süper bir temizlik olmuş! Dalan'ın el kremi ve NaturWay şampuan ilgimi çekti, bulunca ikisini de alacağım:) ,Yeni aldığın hindistan cevizi yağı markası nedir acabaa? Ben de macromarketten organik bir hindistan cevizi yağı aldım ancak doğal ve fiyatı okdr abartı olmayan bir alternatif bulursam sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dalan 'ın 2 tür el kremi var, biri daha yoğun; Arko kremler gibi alüminyum tüp içerisinde, bir de hafif formüllü çabuk emileni var; benim yazımdaki de bu. Eğer ellerin daha yoğun bakıma ihtiyaç duyuyorsa intensive olanı tercih edebilirsin, normal ise benimkini tavsiye ederim :) Naturway 'in şampuanını hiçbir yerde bulamıyorum :( Umarım sen bulursun. Ben de Macro 'dan aldım kendimkini, Oriflame 'a göre daha doğal içerikli olduğundan tercih ettim ancak fiyatı daha uygun muadilini arayacağım. Bulursam haberdar ederim :*

      Sil
  11. ne güzel bir sürü ürün bitmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mayıs ve Haziran aylarında bir sürü ürün bitirip rahatladım, önümüzdeki aylarda daha sakin bitenler yazıları gelecek :)

      Sil