İnceleme: The Balm Nude Dude Far Paleti

   Bugün sizlere alışveriş yazısını daha önce yazdığım, aldıktan sonra uzunca bir süre kullanmaya kıyamadığım bir far paletini tanıtacağım. Elimdeki far paleti sayısı 2014 yılında ciddi bir şekilde arttığı için bazılarını arkadaşlarıma veriyorum. Bu paleti de vermeden önce, almayı düşünenler için incelemek istedim.
   Gratis 'lerde satılan The Balm markasının Nude far paleti serisinin ikinci ve şimdilik son üyesi olan Nude Dude palet hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız, bol fotoğraflı bir yazıya hazır olun;
   Nude Dude, diğer The Balm  ürünleri gibi klasik karton ambalajda ve üzerinde yine kartondan bir koruyucu kılıf bulunuyor. Dördü mat, sekizi ışıltılı olmak üzere on iki far içeriyor. Toplamda 9,6 gram; bitirilebilir bir hacme sahip.
   Paletin içerisinden çift taraflı bir fırça çıkıyor; bir tarafı far uygulamak için, diğer tarafı ise eyeliner sürmek için. Ben pek kullanışlı bulmadım ancak fırçanın ince uçlu kısmı ile kaşlarınızı doldurabilirsiniz ve bu fırça makyaj çantanızda neredeyse hiç yer kaplamaz.



   Bu palet ile gündüz için doğal ve romantik makyajlar yapılabileceğiniz gibi, rahatlıkla gece makyajları da yapabilirsiniz. Paletteki her renk bir diğer renk ile kolayca, uyumlu bir şekilde kullanılabilir, karıştırılabilir. Ayrıca farların yapısı yumuşacık.



   Paletin içerisinde tam boy ayna var. Tüm makyajınızı bu aynaya bakarak yapabilirsiniz. Bu yönden, seyahatlerde büyük kolaylık sağlayacaktır.
   Nude Tude 'da tüm farların isimleri "S" ile başlarken bu palette farlar "F" harfi ile başlıyor.



   Bana sorarsanız Nude Dude tam bir yaz paleti. Elbette böyle düşünmemde yakışıklı beylerin etkisi yok, tamamen renk tonlarından dolayı! Her renk bir diğerinden güzel maşallah, Allah sahibine bağışlasın hepsini :)

Renkleri dörderli olarak inceleyelim;



Fearless: Mat bir ten rengi, göz kapağını tek hamlede nötrlemek için biçilmiş kaftan. 
Fabulous: İnce ışıltıları olan, zarif bir renk; gözde paletteki kadar sarı durmuyor. Göz pınarı ve kaş altı aydınlatması için kullanıma uygun.
Flawless: Mat sütlü kahve, hafif gölgelendirme için uygun. Kaş rengi ile uyumlu ise kaş doldurmada da kullanılabilir.
Faithful: Rose gold şeftaliye giderken diyebilirim. Tüm paleti alma nedenim bu renkti. Bu dörtlüde favorim.





Firm: Işıltılı hoş bir kahve. Elim pek gitmedi.
Fit: Işıltılı bronz renk.
Flirty: Altın ışıltılı lila, kullanmadığım bir renk kendisi. 
Feisty: Mat gül kurusu, gölgelendirme için bu palette kullandığım yegane renk. Bu dörtlüde favorim.





Friendly: İçerisinde birkaç damla patlıcan moru bulunduran, mat koyu kahve.
Funny: Kızıl kahve, bu dörtlü içerisindeki açık ara favorim.
Fierce: Diğer ışıltılı renklere kıyasla daha büyük altın sarısı simlere sahip, siyaha çalan yeşil.
Fine: İçerisinde kızıllık bulunan koyu kahve. Paletteki rengi elde etmek için birkaç kez üst üste uygulanması gerekiyor. Eyeliner olarak denenebilir.


Far paletinin arka yüzeyi;

   Farların her birinin renk ön gösterimini, ışıltılı ve mat farların içeriklerini fotoğrafa tıklayarak daha net görebilirsiniz.

   The Balm ‘ın tek geçerim dediğim far paleti Balm Jovi olsa da gerek ambalajının güzelliği gerekse renklerin birbiri ile uyumuna dayanarak, doğal makyajları seven herkesin alabileceği bir far paleti Nude Dude. Hele de indirim döneminde denk gelirseniz yarı fiyatına alabilirsiniz.

   Ayrıca şunu söyleyebilirim ki; bu paletlerin Urban Decay Naked 'lerle alakaları yok, pembe ağırlıklı doğal renkler içerdiği için Nude Dude ilk bakışta Naked3 ‘e benzetilebilse de gerçekte neredeyse hiç benzemiyorlar. Ancak Naked paletlere o parayı vermek istemiyorsanız, orijinal olmayanları alıp sağlığınızdan olacağınıza, kesinlikle The Balm Nude Dude 'u almanızı öneririm.

Puanım;





   Bir cupcake kırmamın nedeni farların tozutması ve pigmentasyonlarının sıradan olması. 

   O değil de Balm Voyage Vol. 2 ve Balm Desert  ülkemize gelsin de gidip inceleyelim ve büyük ihtimalle alalım bir an önce! Bizdeki The Balm aşkı bitmez!

   Bir başka uygun fiyatlı far paleti incelemem olan Wet n Wild Color Icon Eyeshadow Trio Sweet as Candy 'i okudunuz mu? Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!


25 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. The Balm ambalaj konusunda bir harika :)

      Sil
    2. Kesinlikle birkaç blogda daha gördüm bayıldım hepsine de

      Sil
  2. İşte bize bunlarla gellll! UD Naked leri anlatma ama başka birsürü makyaj zımbırtısı var Alamanyalardan Fransa'dan aldıkların var misal:)
    Bu nude dude u ilk çıktığı zamanlarda heer yerde aradık benimkiyle hatta annem arkadaşlarım da seferber oldu. Renkleri, tipi harika çünkü. Bi ara yoka girdi gratislerde. Sonra bi çalışandan öğrendim ki içeriğindeki zararlı bi maddeden dolayı çekilmiş, düzeltilcekmiş. Bunu duymamla paletten ışık hızıyla soğumam bir oldu. Şimdilerde satılanlar düzeltilmiş hali mi değil mi emin olmadığımdan almaktan tamamen vazcaydım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) İçerik listesi yazıda var canım, gayet sıradan kötülükte geldi bana. Gratis çalışanlarının söylediği şeylere nedense hiç güvenemiyorum, inanılmaz bilgisizler. İstersen The Balm 'a mail atabilirsin bu konu hakkında. 30 TL 'ye alınabilecek en iyi nude palet diyebilirim kendisi için.

      Sil
  3. Harika bir yazı olmuş palet de çok iyi

    YanıtlaSil
  4. the balm farlarına bayılıyrum indiirmde denk getiremedim bi türlü bu çok renkli olanı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarılı bir palet, indirimde bulursan kaçırma :*

      Sil
  5. çok güzel renkler iyi ki almışım bunu ben de..

    YanıtlaSil
  6. Bende Naked 3 var ve bazı tonları cidden benziyor, The Balm daha güzel hatta...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de Naked 3 var ancak pembe ağırlıklı nude paletler olmaları dışında benzer yanları yok. Yani dupe olacak farlar yok örneğin. Elbette 30 TL 'ye inanılmaz başarılı. Ben nedense Naked3 'ü daha çok sevdim. Zevkler işte :)

      Sil
  7. Güle güle kullanın.Feisty favori rengim benim de :))

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir inceleme yazısı olmuş :)

    YanıtlaSil
  9. Harika renkler, benim de çok gözüm var, far pek kullanmıyorum diye almadım ama paletleri nedense çok seviyorum ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel ambalajları ve hoş renkleriyle hep gönlümüze giriyor far paletleri :) Aklına girmek gibi olmasın ama öneririm Nude Dude 'u :*

      Sil
  10. Nude tude ne kadar sonbahar ve kışı çağrıştırıyorsa, Nude dude ise bir o kadar yazı hatırlatıyor bana da :)) İki paleti karıştırarak kullanmayı daha bir sevdim biraz ondan biraz bundan mantığıyla eğlenceli hale geliyor :D Flirty, Feisty ve Funny bu palette açık ara favorilerim :) Valla da The Balm aşkı bitmez Balm Voyage 2 nin gelmesini dört gözle bekleyenlerdenim ben de ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nude Tude 'daki Sexy rengi için tüm paleti alabilirim, palet tam bir kış paleti :) Musings of a Muse 'da gördüğümden beri Balm Voyage 2 'yi istiyorum, bayrama kadar gelsin bence :*

      Sil
  11. Bende kararsızdım İstanbul'a gidince alsammı almasammı? diye.Çok yardımcı oldu bu yazı :) Birde bir sorum olacak.Sence NUDE TUDE mi? Yoksa NUDE DUDE mi? Bir türlü karar veremedim.Hangisi daha kullanışlı ve iyidir bilemiyorum.Senin fikrin nedir? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım eğer daha koyu renklerde özellikle smokey denilen göz makyajını seviyorsan Nude Tude daha iyi. Ama dört mevsim, sabah ve gece, günlük ve özel günlerde göz makyajı yapabileceğin bir palet istiyorsan kesinlikle Nude Dude 'u öneririm. Umarım yorumum işine yarar :*

      Sil
  12. Yaramaz olurmuu? NUDE DUDE diyorum.Çok teşekkürlerr :) :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim ^_^ Şimdiden güzel günlerde kullan diyorum :)

      Sil