Oje Dosyası: Kırmızı & Bordo

   Oje dosyamın 5. yazısı olan kırmızı ve bordo ojelerim ile hepinize merhabalar! Bugün sizlere bu renklerdeki tam dokuz ojemi tanıtacağım.

Avon Gel Finish Roses are Red: Elimde fazla cırtlak göründüğü için ayak tırnaklarımda kullanmayı tercih ediyorum. Ellerimde kullandığım zamanlardan çekilmiş fotoğrafa şuradan bakabilirsiniz.

Flormar 128: Bir betimleme yapacaksam, seksi bir kırmızı diyebilirim. Benimki yakında bitecek ancak yenisini almayı düşünmüyorum, farklı markalarda muadilini bulmak mümkün.

Golden Rose Matte Velvet 106: Üzerine parlatıcı sürerek kullandığım, en sevdiğim 10 ojeden biriydi ancak miladı dolmak üzere. Geçenlerde Rossmann kataloğunda bu ojelerden gördüm yine. Yenisini alabilirim. Tırnaklarda gerçekten çok zarif duruyor.

Golden Rose Matte 05: Kırmızı oje dayanıksızdır; sürdüğünüz gün uçlarından çıkar, hem mat hem kırmızı oje ise bir saat içerisinde tırnaklarınızdan bağımsızlığını ilan etmiştir. Bu da öyle dayanıksız bir oje. Tek katta homojen görüntü elde edemediğimden iki kat uyguluyorum. Tekrar alacağımı sanmıyorum.

Clinique Black Honey: Şu set içerisinden çıkmıştı. Rengi kahverengilik barındıran bordo, sonbahar gelsin de hep tırnaklarımda bu oje olsun istiyorum.

Eva Rose 55: Golden Rose Matte Velvet 05' in mat olmayan haline benziyor ama Eva Rose 'da gümüş simler kendini göstermediği için tamamen aynı değiller. Küçük fırçası nedeniyle uygulanmasını zor buldum.

O.P.I Big Apple Red: Kırmızının nar çiçeğine yaklaştığı tonda, yaz bitmeden seyahatlerde yanıma alabileceğim bir oje. Tırnaklarımdaki duruşuna buradan bakabilirsiniz.

Catrice Ultimate 17 Caught on the Red Carpet: Bu oje hakkındaki ayrıntılı düşüncelerimi buradan okuyabilirsiniz.

Pastel 39: Doğum günümde hediye gelen, falu renk oje. Benim gözümde sonbahar ojesi olduğundan, sanırım o zamana kadar elim pek gitmeyecek. Tırnaklarımdaki duruşu şu şekilde.

Ojelerin yukarıdaki tanıtım sırasıyla swatchları;
Flaşsız

Flaşlı

*Tüm swatchlar ojelerin tek kat uygulanması ile elde edildi.

   İçlerinden sadece Catrice geniş fırçalı, geri kalan sekiz oje de ince fırçaya sahip.

Hacim Sıralaması;
Pastel (13 ml) > Avon (12 ml) > Golden Rose (11,5 ml) > Flormar (11 ml) > Catrice (10 ml) > Clinique (5 ml) > Eva Rose > O.P.I (3,75 ml)

   Ojelerimden ayrılanlar; bozulan yapılarıyla Flormar 128 ve Golden Rose Matte Velvet 106

   Almak istediklerim ise; Essie Poor lil Rich Girl ve Flormar 416 , bunların yanı sıra canlı bir kırmızı oje arıyorum. Sizin önerileriniz neler? Yorumlarınızı bekliyorum.

   Daha önce yazdığım yeşil, mavi, pembe, ten rengi ve kahverengi ojelerimi okumak istiyorsanız renklerin üzerine tıklayabilirsiniz.

   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

19 yorum:

  1. Tonların herbiri ayrı güzel. Kırmızı işte yau, kırmızı :))
    Güle güle kullan hepsini...

    YanıtlaSil
  2. Kırmızı oje benim için kırmızı ruj gibi. Çok seviyorum, alıyorum ama iş sürmeye gelince utanıyorum nedense:/ :)
    Clinique'e bayıldımmm onu kullanırım işte:)) Pastel 39 da süpermiiiş
    China Glaze'İn baya meşhur kırmızı ojeleri var adlarınıo bilmesem de..
    Benim ennnn sevdiğim ise Oriflame The One serisinden Cherry <3 Çok koyu bi bordo. Sonbahar ve kışın tırnağımdan çıkarasım gelmiiiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzelliğini ortaya çıkarıyor diye mi tatlım :* Oriflame the one Cherry Clinique 'in tıpatıp aynısıymışş :) China Glaze 'leri merak ettim, bir bakayım canım :))

      Sil
  3. bordoya hastayım renkler de muhteşemmm :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de koyu renkler çok seviyorum ama çok çabuk uçlardan gitmeye başlıyor ve ben sinir oluyorum...Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sally Hansen Insta - Dri 'yı önerebilirim canım, o ürün kalıcılığı baya arttırıyor. Öpüyorum

      Sil
  5. renkler harika ama bende bu tarz renkler 1-2 tane :(

    YanıtlaSil
  6. Kırmızı ve bordo (ha bir de french :) ojeler renkli ojelere geçmediğim dönemlerde haftalık ritüelimdi resmen o yüzden çok fazla kırmızı ve bordo tonlarda oje kullanıp bazılarını bitirmiş bile olduğumdan senin ojelerin hepsini ayrı ayrı beğendim.Ama en çok Catrice ve Pastel benlikmiş onu anladım :)) Flormar 416 süperdir ama son zamanlardaki favorilerim Deborah gel effect serisinden 07, China Glaze Red Satin ve Wet n Wild Shine serisinden Red Red de kırmızılarda severek kullandıklarımdan bazıları.Bordo denilince uzun yıllar Flormar 323 kullandıktan sonra 352 yi de çok severek olmazsa olmazlarıma dahil ettim.Unutmadan China Glaze'in Heart of Africa isimli ojesini de çok severek kullanmıştım bu yıl beğenirsen kesinlikle tavsiye ederim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bu nasıl güzel bir yorum böyle! Önerdiğin bütün ojelere baktımm, hepsi birbirinden güzel! Diğer tüm renklerin yanı sıra kırmızının ayrı bir albenisi var gerçekten de. Deborah marka oje denemedim daha önce, nasıl yapıları, sen memnun musun tatlım? Gel effect yazısını görüne çok zor kuruyacakmış gibi bir hisse kapılıyorum bir de. Artık sayende kırmızı ojelerimden bir ordu kurabileceğim :*

      Sil
    2. Beğenmene çok sevindim ^^ Kırmızı oje gerçekten de başka bir şey dediğin gibi albenisi çok yüksek :)) Deborah Milano serisini sevdim ben fırçanın kalınlığı sayesinde kolay sürülüyor, tek katta bile tırnağı güzel kapatıyor, ikinci katı geçsen de kuruma hızı fena değil orta hızda diyebiliriz en güzel yanı da gel effect yazısının hakkını veriyor,parlak bir bitişi var tırnakta.Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim içeriği de güzel sağlığa zararlı 5 maddeyi de içermiyormuş bu arada :) Hahaha ben de öyleydim orduyu kurmuştum bir zamanlar ama şimdi azalttım epey sayıyı :-*

      Sil
  7. Golden Rose Matte Velvet ojenin duruşuna bayıldım ♥♥♥

    YanıtlaSil
  8. Ben bunları yerim. :)) Kırmızı oje candır. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. harbice nekadar cok kirmizi tonlarda ojen varmis canim, güle güle kullan hepsini! Benim bir tek o Sally Hansen oje var simdi haha :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı ve pembe ojelere dayanamıyorum, her tonunu almak istiyorum tatlım :) Sally Hansen Red Zin 'i almadan kendimi tutmam da bir başarı :p :)

      Sil