Oje Dosyası: Beyaz

   Bir süredir ara verdiğim "Oje Dosyası" yazı dizimin 7. yazısı ile merhaba! Nihayet bahar geldi ve koyu renk ojeler bir kenara, açık renkli ojelere kavuşmanın paha biçilemez mutluluğunu yaşıyoruz.
   Özellikle yaz aylarında bronz tenlerde nefis duran, doğru formülde olanı kullanılmadığında insanı rezil edebilen, benim kısa tırnaklara çok yakıştırdığım beyaz ojelerimi tanıtacağım bugün.

Catherine Arley Silky Touch 37:  Kremsi yapılı süt beyazı oje. Yapısı nedeniyle sürmek çok zor, tam opaklık için 3 kat istiyor. Tırnaklarımdaki duruşunu görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Pastel 04: İki katta örtücülüğü mükemmel. Ancak diğer Pastel ojelerinde yaşadığım sorunu bu ojede de yaşıyorum; yapısı ile anlaşamıyorum. Çok fazla kremsi ve sürdükten sonra uzun bir süre kurumuyor, biraz kalınca sürersem hemen tırnak üzerinde macunlaşıyor. Kısacası rengi hoş ancak uygulaması meşakkatli.

Essence The Gel 33 Wild White Ways: Beyaz oje araştırmalarına başladığımda internet swatchlarını gördüğüm Essence Wild White Ways 'in duruşuna bayılmıştım. Ancak sahip olduğum diğer Essence ojeler ile böyle bir sorun yaşamasam da, bu oje bir saatin sonunda bile tam manası ile kurumamış oluyor. Belki benimkinde üretim hatası vardır diyerek merak edenler için buraya tırnaklarımdaki duruşunu bırakıyorum.

OPI Alpine Snow: Essence 'de de istediğimi bulamayınca araştırmalara devam etmiş; Essie Blanc ile OPI Alpine Snow arasında kalmıştım. Her iki ojeye de sahip olanlar ısrarla OPI 'yi önerdiklerinden Essie 'yi de elemiş oldum. Ancak OPI pek çok ojeden kat kat pahalı bir fiyata satıldığı için almayı sürekli erteliyordum. Nihayet bir gün dostumun da verdiği gazla almış oldum.
Yorumlarıma gelirsek; iki katta mükemmel opaklık sağlayan ve istediğim rengi veren, verdiğim her kuruşu hak eden oje. Bittikçe yenisini alırım. Buraya tıklayarak tırnaklarımdaki duruşunu görebilirsiniz.


Ojelerin yukarıdaki sırayla swatchları;
Flaşsız

Flaşlı
*Tüm swatchlar ojelerin tek kat uygulanması ile elde edildi.

   Bir tek Essence The Gel 33 Wild White Ways geniş fırçalı.

Hacim sıralaması;
O.P.I (15 ml) > Catherine Arley (14 ml) > Pastel (13 ml)  > Essence (8 ml)

   Bozulan yapıları nedeniyle Catherine Arley Silky Touch 37 ve Pastel 04 çöpe giderken, kurumama sorunu nedeniyle kullanamadığım Essence The Gel 33 Wild White Ways 'i bir arkadaşıma vereceğim. Tüm zamanların en favori beyazı olarak OPI Alpine Snow elimdeki tek beyaz olarak kalacak.

Diğer oje dosyası yazılarım;
Yeşil, maviten rengi ve kahverengikırmızı ve bordo, pembe ve turuncu tonları

*Unutmayın; beyaz oje, dikkatli sürülürse ve doğru yapıda olanı bulunursa ellerinizi en güzel gösteren ojelerden biri olacaktır! Aksi halde, tırnaktaki ve uygulamadaki tüm kusurları gözler önüne sererek sizi rezil edebilir.

   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

10 yorum:

  1. OPI gerçekten muhteşemmiş! Ben tam beyaz oje sevemiyorum pek, kullanabildiğim en beyaz oje Essie Fiji :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OPI iyi ki almışım dediğim ojelerden. Essie Fiji 'nin rengi gerçekten de güzel, güzel günlerde kullan :)

      Sil
  2. ben beyaz oje kullanmayı çok seviyorum ♥ opi markasını deneyeceğim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öneririm, zor ancak güzel bir renk beyaz :*

      Sil
  3. alpine snow iyi hoş da çok pahalı yahu :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tane beyaz ojem olsun diye düşünenler için olabilir belki, yapısı çabuk bozulmuyorsa da tadından yenmez.

      Sil
  4. hepsi beyaz ama ayrılar kız olmak zor iş canım :) hepsi birbirinden güzel

    YanıtlaSil
  5. Aynen ya formül sorunu yüzünden beyaz oje pek tercih edemesem de OPI harikaymış favori olmaya değer yani :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz pahalı ama öneririm tatlım, parasını tamamen hak ediyor :)

      Sil