SONBAHAR FAVORİLERİM: Parfümler



Merhaba, bildiğiniz gibi son zamanlarda çok sevdiğim ürünleri bir arada toplayıp tanıttığım, mevsim favorilerimden bahsettiğim yeni bir yazı dizisi oluşturdum. Bir önceki en sevdiklerimde yaz mevsiminde favorim olan kokulardan bahsetmiştim. Bugün ise sonbahar aylarında severek kullandığım parfümleri tanıtmak istiyorum.



Sonbaharın gelmesiyle birlikte günler soğuk ve kasvetli geçmeye başladı, havaların bu değişimi parfüm gardrobumda da kendini belli etti ve yaz aylarında kullandığım hafif kokuların yerlerini daha baskın kokular aldı.

Beyaz çiçeklerin yanı sıra odunsu notalar, biraz amber ve dozunda vanilya ile daha sıcak ve kendini belli eden parfümler, özellikle bu mevsim elimin en sık gittiklerini oluşturdu.



Zara Woman Rose Gold
Manolya, gardenya, sümbülteber ve frezya ile şık bir beyaz çiçek buketine ek olarak eklenen amber, parfümü sıradan bir oda kokusu olmaktan çıkarıyor. Kalıcılığı ve yayılımı düşük ancak uygun fiyatı ve şık şişesi ile çantanızda taşıyıp sıkça tazeleyebilirsiniz.



Caudalie Parfum Divin de Caudalie
Pudra, gül, hafif sedir ve vanilya ile Caudalie Divin Oil 'in bilindik sıcak kokusunun parfüm hali. Yayılımı çok düşük; ancak yakınınızda oturan birinin güçlükle alacağı, size sarılan birinin ise içini ısıtacak neredeyse kremsi bir koku. İlk andan itibaren lüksü çağrıştıran yumuşak kokusuyla diğer parfümlerin arasından sıyrılarak, kendinizi şımartmak istediğiniz zamanlarda elinizin gideceği bir koku olmayı başarıyor.



Victoria 's Secret Heavenly
Sandalağacı, beyaz misk, vanilya ve çiçeksi kokusuyla özellikle yağmurlu havalara yakıştırdığım, bitince yeniden alabileceğim nadir parfümlerden biri.
50 ml EDP nin yanı sıra; 100 ml vücut losyonu ve 7 ml döner başlıklı seyahat boy parfüm içeren bir set ile almıştım. Elbette parfümün kokusu kadar, şu an makyaj masamı süsleyen, pırıltılı çanta şeklindeki kutu içerisinde bulunuyor olması da set halinde almamın sebebi oldu.


   Benim geçtiğimiz sonbahar sıklıkla kullandığım parfümler bu şekildeydi. Aklımda olan, denemek istediğim kokuların listesini de buraya bırakıyorum;
*Prada La Femme
*Guerlain Idylle
*Chanel Beige
*Guerlain L'Instant Magic
*Christian Dior J'Adore L'Absolu
*Moschino Cheap & Chic

   Hepinize mis kokulu günler dilerim. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

6 yorum:

  1. Parfüm diyince aklım başımdan gidiyor. Hiç doyamıyorum aşırı seviyorum <3 Parfüm zevklerimiz benzer olmadığından denemek istediklerini de bilemedim:) bi cheap and chic i kullanmışlığım var onu da pek beğenmemiştim:) Ama kış için bence sen seversin çiçeksi, yumuşak, çok az tatlı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyleyim tatlım, favori kokularım olsa da zevkime uyan kokuları almaktan ve kullanmaktan mutluluk duyuyorum. Cheap & Chic 'i senin blogunda okumuştum, oradan beri aklımda. :*

      Sil
  2. Caudalie parfüm uzun zamandır istek listemde.Güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öneririm, tabii yayılımının düşük olduğunu bir daha belirterek. Teşekkürler :)

      Sil
  3. burada bahsettiğin 3 koku da benlik tabi ki.. Caudalie vardı bende çok severek kullanmıştım.. VS'den ne alacağıma bir türlü karar veremiyorum buna da bakacağım ve rose gold tabi ki benim olacak :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman kesinlikle her iki parfümü de denemelisin. Yorumlarını bekliyor olacağım :*

      Sil