KIŞ FAVORİLERİM: Kokular



Merhabalar, soğuk ve gri bir kış mevsimini daha geride bıraktık. Dürüst olmak gerekirse kış aylarını pek sevmiyorum. Bu mevsimi çekilir yapan şeylerden biri, sevdiğim yoğun parfümleri rahatça kullanabilmek. 
Bugün sizlere son aylarda elimin sıkça gittiği parfümlerden, bir oda parfümünden ve bir de deodoranttan bahsedeceğim. 



Her ne kadar mevsim şeridinde baharın ilk ayı kabul edilen Mart 'ı yarılamış olsak da; hâlâ kış havasını en derinden yaşadığımız bugünlerde dahi, koklamayı her daim sevdiğim beyaz çiçeklere (özellikle yasemin) yoğun aldehidik notanın da eşlik ettiği parfümler, soğuk havalarda benim parfüm gardrobumda yer alıyorlar.


Kokucuk Gardenia EDT

 Yoğun bir şekilde gardenya kokan ve kalıcılığı muhteşem olan bu parfüm aslında tek bir notadan oluşuyor. Başka notalarla birleştirilerek kullanılabilineceği gibi, seyrelterek günlük kullanıma da uygun. Özellikle orta yaş grubundaki bayanlar bu kokuya bayılıyor.

Emotion Romance Deodorant Spray 

Lisede ilk kokladığım anda aklımı başımdan alan, bazen aylarca kullanmasam da bittikçe aldığım ve saf kırmızı gül kokusu olduğu halde asla hacı yağı gibi kokmayan harika bir deodorant.


Agent Provocateur Maitresse 

Baskın olarak beyaz süet, pudra, yasemin ve amber kokan, başarılı ve seksi iç çamaşırı üreticisi Agent Provocateur 'ün en az diğer tasarımları kadar seksi bir koku metres. Kırmızı deri pimi ve bomba şeklindeki altın rengi ambalajı ile tek kelimeyle efsane.
Dikkat! Maitresse, kesinlikle günlük kullanıma uygun değildir!


Zara White Jasmine Home Spray

Dikdörtgen prizma şeklindeki ağır ambalajı, yoğun yasemin kokusu ve birkaç fıs ile bütün alanın havasını değiştirmesini seviyorum. Üstelik çok da kalıcı olduğu için yenilemeye pek gerek kalmıyor.

ve elbette

Chanel No.5

Muhteşem hata ismiyle anılan Chanel No.5, benim kış favorilerim listesinde en alt sırada yazıyor olsa da, kesinlikle hayatımın en favori kokusu. Benim gözümde asil ve elit bir kadın yaratan bu parfüm; yaşımın gençliği ve zamanımın çoğunun üniversite ortamında geçiyor olması sebebiyle sık sık kullanamasam da en gizli arzum. Her yıl kışın en soğuk günlerinde mis gibi aldehit açılışı ve sonrasında yasemin ile amberin sıcak birleşimiyle kucaklaşıyoruz. 


   Kış mevsiminde favorim olan kokular bunlardı. Önümüzdeki kış aylarında denemek istediğim parfümlerin listesi ise şu şekilde;
*Donna Karan - Cashmere Mist
*Lancome - Poeme
*Estee Lauder - Knowing

   Hepinize mis kokulu günler dilerim. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Bir sonraki alışveriş seyahatimde kesinlikle deneyeceğim :)

      Sil
  2. Ayy Agent Provocateur ü çok merak ettim benlik olur mu sence? Yani çok çiçek çiçek bir kokusu yok gibi bahsettiğin kadarıyla^^
    zara home un white jasmin çubuklu ev kokusuna bayılıyordum, bitti bendeki:(
    donna karan ın cashmere mist ini denemiş beğenmiştim ama siyah ambalajlı olan daha benlikti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya seksi ve kadınsı bir koku bence Maitresse, ancak ben alırken mağazada çalışan kız bu ürünün artık üretilmeyeceğini söylemişti. Farklı versiyonları var ancak, onlara bakabilirsin, orijinal olan bu kokuyu baz alarak farklı kokular yaratıldı ve hâlâ satışta olmaları lazım. Kesinlikle bakmalısın.
      Ben çubuklu ev kokularına alışamadım açıkçası. Tüm gün ve gece aynı şekilde kokmasını istemezdim evin. Nasıl ki kullandığım parfümler günü gününe değişebiliyorsa evde de bazen yasemin kokulu ev parfümü, bazen kötü koku giderici spreyler bazense değişik kokularda mumları kullanmak daha güzel geliyor. :)

      Sil