İnceleme: Urban Decay Naked Far Paleti

   Merhaba! Bir zamanların en ünlülerinden biri ve her kozmetik severin aklını çelmiş bir makyaj ürünü olan Urban Decay Naked far paleti bu ay elimin en çok gittiği makyaj malzemelerinden biriydi. Her ne kadar hakkında onlarca blog yazısı var olsa da, ben de kendi düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim.



Kahverengi kadife, mıknatıslı bir ambalaj içerisinde yarım boy ayna, 12 adet far, bir adet çift taraflı fırça ve dört adet deneme boy far bazı ile birlikte satılıyor Urban Decay Naked Far Paleti.

Kadifenin kolayca toz tutuyor olması nedeniyle ambalaj çoğu zaman kirli görünüyor. Bu sorunu belirli aralıklarla yapışkanlı rulo kullanarak çözüyorum.



Urban Decay Naked Far Paleti ikisi mat toplam on iki adet ıslak ve kuru kullanıma uygun far içeriyor. Paletteki tüm farlar ya kahverengi ya da kahverengi ile uyumlu renklerde.

Urban Decay Naked Far Paletinin en büyük başarılarından biri, panda görülen rengin göz kapağına aynen transfer edilebiliyor olması.

Paletle birlikte gelen fırça ise pek kullanışlı değil. Metal gövdeli ve sentetik kıllı çift taraflı fırçanın kılları sert olduğu için, paletten bağımsız olarak göz kapağına pigment uygulamak için kullanıyorum.


Gelelim renklere




Virgin: Pembelik içeren ışıltılı bej. Genellikle göz pınarlarını aydınlatmak için ya da tüm göz kapağına hafifçe baz olarak uyguluyorum.
Sin: Metalik açık şampanya pembesi. Frosty görünüşlü farlardan hoşlanmadığım için pek kullanmıyorum.
Naked: Mat kahvemsi bej. Genellikle Virgin ile birlikte tüm göz kapağına uyguluyorum.
Sidecar: İçerisinde gümüş rengi simler bulunan boz kahve. Maalesef simleri  dökülme yapıyor, bu yüzden rengi sevsem de bu farı kullandığım günlerde yanaklarım sim içerisinde kalıyor.
Buck: Mat kahve-bej. Naked renginden farkı, kahverengiliğinin baskın oluşu, dolayısıyla koyu. Crease bölgesi için mükemmel. Günlük makyajlarda tek başına, özel gün makyajlarında daha koyu renklerle karıştırarak uyguluyorum.
Half Baked: Işıltılı sıcak altın rengi. Tam bir özel gün makyajı farı.





Smog: Işıltılı ve hafif simli bronz kahve. Kahve tonlarındaki pek çok far paletinde bulunan joker bir renk.
Dark Horse: Altın ışıltılı acı kahve. Buck ile karıştırarak özel gün makyajlarında deep crease elde ediyorum.
Toasted: Sedefli, pembelik içeren bronz kahve. Hem frosty bitişli, hem de simleri dökülme yaptığı için rengi güzel olsa da kullanmıyorum.
Hustle: Işıltılı, soğuk alt tonlu kahve mürdüm.
Creep: Gümüş simli koyu füme. Eyeliner olarak kullanıldığında füme renginden dolayı soluk duruyor.
Gunmetal: Gümüş simli mavimsi metal rengi. Simleri dökülme yapıyor.



Urban Decay Naked Far Paletindeki her far pigmentli, karıştırılmaları ve dağıtılmaları kolay. Far bazsız kalıcılıkları normal ve tozutmaları orta. Ancak simli farların simleri sadece makyaj sırasında değil, gün içerisinde de dökülüyor ve bu yüzden bu farları tutucu bir baz olmadan kullanmak imkansız hâle geliyor.


İçerik Listesi:
GUNMETAL: Talc, Ethylhexyl Palmitate, Zinc Stearate, Polyethylene Terephthalate, Methylparaben, Acrylates Copolymer, Propylparaben
SIDECAR: Polyethylene Terephthalate, Talc, Ethylhexyl Palmitate, Zinc Stearate, Acrylates Copolymer, Methylparaben, Propylparaben
HALF BAKED: Ethylhexyl Palmitate, Talc, Zinc Stearate, Methylparaben, Propylparaben
SIN / SMOG / TOASTED: Talc, Ethylhexyl Palmitate, Zinc Stearate, Methylparaben, Propylparaben
DARKHORSE / HUSTLE / VIRGIN: Talc, Ethylhexyl Palmitate, Zinc Stearate, Phenoxyethanol, Sodium Dehyroacetate, Sorbic Acid
BUCK: Talc, Zinc Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Phenoxyethanol, Sodium Dehyroacetate, Sorbic Acid
NAKED: Zinc Stearate, Dimethicone, Ethylhexyl Palmitate, Magnesium Carbonate, Phenoxyethanol, Sodium Dehyroacetate, Sorbic Acid
CREEPS: Talc, Ethylhexyl Palmitate, Zinc Stearate, Phenoxyethanol, Sodium Dehyroacetate, Sorbic Acid, Tin Oxide
All Shades May Contain: CI 77019 (Mica), CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491/CI 77492/CI 77499 (Iron Oxides), CI 77007 (Ultramarines), CI 75470 (Carmine), CI 77742 (Manganese Violet), CI 77510 (Ferric Ferrocyanide), CI 77288 (Chromium Oxide Greens), CI 77289 (Chromium Hydroxide Green), CI 77163 (Bismuth Oxychloride), CI 77000 (Aluminum Powder), CI 77400 (Bronze Powder), CI 19140 (Yellow 5 lake), CI 42090 (Blue 1 Lake)

Urban Decay Naked Far Paleti, güçlü ününe rağmen en sevdiğim paletler içerisinde değil. Çünkü bu far paleti kullanılarak yapılan makyajları genellikle kış aylarına ya da gece makyajlarına yakıştırıyorum.





   Güncel fiyatı 280 TL olan Urban Decay Naked Far Paletindeki farların her biri 1.3 g. Bu palete Urban Decay 'in online sitesinden ve Sephora mağazalarından ulaşmak mümkün.


Paylaştığım diğer far paleti incelemeleri için;
* Too Faced Boudoir Eyes Eye Shadow Collection
Etude House & Rose Flowering Eyes Far Paleti
The Balm Nude Dude Far Paleti
Wet N Wild Color Icon Eyeshadow Trio Sweet As Candy


   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder