Bitenler ve Çöpe Gidenler - 17

   2014 yılının son bitenler ve çöpe gidenleri karşınızda. Gerçekten çok uzun bir yazı olacak o yüzden hemen başlamak istiyorum.

Pure Beauty Nar Özlü Antioksidan Yüz Temizleme Mendili: Dokusunu ve ıslaklığını çok sevdim, indirimde alabilirim.

Murnauers Totes Meer Anti-Stress Maske: Yorumlarımı buradan okuyabilirsiniz. Bir daha almam.

Match Kozmetik Konjac Sünger: Sabahları yüz temizliğimde konjac süngerleri kullanmayı tercih ediyorum ve belli aralıklarla değiştiriyorum. Yenisini Feelunique 'den aldığım için bunu çöpe gönderiyorum.

Cettua Before Having A Date Maske: Hazırlamam gereken ödevler ve yaşanan bazı aksiliklerden dolayı uykusuz kaldığım dönemde bir sonraki gün de 2 sunumum olunca bir mucizeye ihtiyacım vardı. Şu ana kadar kullandığım en harika kağıt maske olan Cettua Before Having A Date 'e güvendim ve sayesinde tüm günümü bebekler gibi uyumuşçasına sağlıklı ve ışıldayan bir ciltle geçirdim. Her zaman alırım!

Sephora Instant Moisturizer: Pek bir şey anlayamadım, elimde bir kaç tester daha var. Önümüzdeki bitenler yazısında düşüncelerimi paylaşırım.

The Body Shop Aloe Nemlendirici Gündüz Kremi: Hassas ciltler için olan bu nemlendirici testerı yaptığım bir alışverişe eklemişlerdi. Herhangi bir tahrişe neden olmadı ama kokusunu pek sevemediğim için almam.

Clinique Moisture Surge Intense: Kuru - Çok Kuru ciltler için üretilmiş bir nemlendirici olduğu halde benim karma cildimle iyi anlaştı. Özel olarak satın alacağım bir ürün değil.

*Maalesef geçen ay gece nemlendiricim bittiği ve ben yenisini almadığım için elimdeki tester ürünleri deneye deneye Aralık ayını bitirdim. Umarım artık bu ay bir nemlendirici alırım!


Isana Kuru Şampuan: Sanırım eski blogger Naslii 'nın çok övdüğü bir üründü bu. Rossmann alışverişim sırasında yan kasadaki kızın elinde 4 tane bundan görünce vardır bir hikmeti diyerek 2 TL gibi bir fiyata almıştım. Ama ben nefret ettim. Kullandıktan sonra ne kadar saçlarımı tararsam tarayayım bembeyaz kalıyordu. Tek özelliği ucuz olması diyebilirim. Neyse ki son zamanlarında bu kuru şampuanı kafama direk değil de, tarağa sıkıp saçımı o şekilde tarayınca pudralı görüntüden kurtulmuş oldum. Bir daha alacağım bir ürün değil.

Dove Hair Therapy Besleyici Bakım Şampuan Kuru ve Kabaran Saçlar için: Spor salonunda duş aldığım zaman kullandığım sıradan bir şampuan. Kabarmaya karşı etkisini göremedim. Şampuan alırken SLS ve türevlerini içermemesine dikkat ettiğim için almam.

Rapunzel Secret Kömür Özlü Saç Bakımı: Kullandığım saç kreminden sıkıldığımda bir es vermek için tester kutumda 10 aydır kullanılmayı bekleyen bu ürüne bir şans verdim. Talimatlara uyarak kullandım ancak aman aman bir etkisini görmedim saçlarımda. Sadece şekerli kokusunun çok yoğun olduğunu ve saçlarımı yıkayıp kuruttuktan sonra bile kokunun saçlarımda kaldığını söyleyebilirim. Şekerli kokuları sevenlerin hoşuna gidecektir. Ben tam boyunu almam.

Parodontax Beyazlatıcı Günlük Diş Macunu ve Signal Ekstra Soft Diş Fırçası: Yaşadığım diş eti kanaması sorununa çözüm getiren; yıllardır birlikte kullandığım efendimiss ve kıymetlimiss ikilisi.


Vücut peeling eldiveni: Watsons ya da Gratis 'ten bir indirim sırasında aldığım vücuttaki ölü derileri arındırmayı vaadeden ikili eldiven. Teoride güzel ama pratikte tek amacı vücudu çizmekmiş gibi davranan berbat bir ürün. Canımı acıtınca fırlatmışım bir kenara, geçenlerde yine kullanayım dedim; sanki kendimi cezalandırıyorum gibi! Almam, almak isteyene mani olurum!

Pretty Promise Vanilla Frost Vücut Losyonu: Set halinde almıştım ve setteki diğer vücut losyonlarını eşe dosta dağıtmıştım. Sanırım şirin ambalajından dolayı bunu kendime ayırmışım. Tarihi geçtiği için doğru çöpe.

Aldo Vandini Creme Shower Macadamia Vanille: Yine spor salonunda bitirdiğim bir ürün. Kremsi yapısından dolayı cildi kurutmuyor hatta nemlendirdiğini bile söyleyebilirim. Baskın vanilya kokusunu sevmediğimden dolayı almam.

Similar Jenna: Jennifer Lopez Glow isimli parfümün Parfümevi tarafından üretilen açık versiyonu. İlk bir kaç kullanımda çok sevdim ama sonra kokusundan inanılmaz sıkıldım ve yere göğe sıkarak bitirdim. Bir daha almam ama Parfümevi 'nden başka alışverişler yaparım.

Eyüp Sabri Tuncer The Adventure Perfume Jewels: Portakal, mandalina, karamel ve musk notaları içeren, bana pek hitap etmeyen bir koku.

Eyüp Sabri Tuncer Kolonyalı Mendil Alaçatı Lavander: Tam bir lavanta kesesi kokusu! Lavanta kesesi kullanmayı sevenlere şiddetle tavsiye ederim.


Watsons Green Tea Antioxidant Pore Minimising Gel: Piyasaki en iyi gözenek kapatıcı makyaj bazıydı. Jel kıvamı ve yeşil çay kokusuna sahip 80 g hacmiyle her kızın sevgilisi olabilirdi ama nedense Watsons bu bazı piyasadan çekti. Yeniden alamayacak olmanın üzüntüsüyle çöpe gönderiyorum.

Skin79 Super BB Cream (VIP Gold Collection): Kapatıcılığı yüksek ama rengi cildimde çok gri durduğu için alabileceğim bir ürün değil.

Flormar Selection Ruj 30 ve 39 Numara: Her iki ruj da Flormar alışverişlerim sırasında hediye edilmişti ancak renklerini cildime hiç yakıştıramadığımdan neredeyse hiç kullanmadım. Aynı zamanda kokularını ve yapılarını da pek beğenmedim. Tarihleri geçtiği için çöpe atıyorum.

Max Factor Lipfinity: Set içinde bir ruj ile birlikte satılıyordu. Ruja kalıcılık ve parlak görünüm sağlıyordu. Benim için gerekli bir ürün olmadığından pek kullanmadım. Tarihi geçmiş.

Watsons Magic Lip Balm: Ambalajında şeffaf, sürüldüğünde pespembe! 6-7 yıldır özellikle bahar ve yaz aylarında kullanıyorum, şu ana kadar 10 tane bitirmişimdir! Bunun kapağı ince plastik olandı ve çantamda kırılmış. Çantamdaki tüm ıvır zıvırla temas etmiş, bu yüzden atıyorum. Yedeği var.

Oriflame Dudak Parlatıcısı Cherry: Oriflame 'dan online alışveriş yaparken bari kargo parasını çıkarsın diyerek merak ettiğim her ürünü sepete atıyordum. Simli olmayan dudak parlatıcılarını sevdiğim için bu ürünü de aldım. Fakat o kadar yapış yapış oluyor ki, uhu olarak bile kullanabilirsiniz! 1/3 'ünü kullandım ama daha tahammül edemeyeceğim!





Papia Kağıt Kutu Mendil: Yüzümü yıkadığım zaman havlu ile kurulamak yerine tek kullanımlık kağıt mendilleri kullanmayı daha hijyenik buluyorum. Bazı markalarda mendil katlarının ayrılması problemini yaşamıştım ancak Papia 'da böyle bir sorunla karşılaşmadım. Tekrar alabilirim.

Apaks Pamuk Topu: Ojelerimi çıkarmak için kullanıyorum, yedeğini açtım bile. Pamuk toplarının boyutlarının eşit olmamasından dolayı bitince tekrar Benri 'ye geri dönebilirim.

Benri Islak Cep Mendili: Temiz kokusunu seviyorum, alabilirim.

Nova Kağıt Mendil x2: Sıradan, tercih edilebilir.

StopEver Migraine & Headache Cooling Patch: Bir pakette iki adet soğutucu hidrojel plaster bant var. Maalesef yüksek şiddetli baş ağrıları yaşıyorum, iyi gelir umuduyla bu ürünü aldım. Ancak o kadar kötü ve buram buram mentol kokuyor ki baş ağrım daha da arttı ve en fazla 5 dakika katlanabildim. Migren hastası olanlar bilirler sese ve ışığa duyarlı olduğumuz kadar kokuya da duyarlı bir hale geliyoruz migren atakları sırasında. Belki normal baş ağrılarını hafifletiyordur, bilemem ancak benim bir daha asla kullanmayacağım bir ürün oldu kendisi.




Golden Rose Professional Palette Eyeshadow Brown Line (103) ve Green Line (102) Gabrini ikili far 122 ve Flormar Pretty Compact Quartet Eyeshadow 47: 2014 yılında pek çok yeni far paletim oldu ve daha önce aldığım ya da hediye gelen far paletlerinden kullanmadıklarımı ayırdım. Son kullanma tarihlerini kontrol ettikten sonra, zamanı geçmeyen varsa kullanabilecek tanıdıklarıma vereceğim.

Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ediyorum! Kullanmadığım veya zamanı geçmiş ürünleri tutmaktan vazgeçtiğim kısacık bir anda bile nasıl rahatladım anlatamam. Umarım yeni yılda sadece ihtiyacım olan ürünleri alır, fazlalarını da paylaşabilirim. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

6 yorum:

  1. Pure Beauty'nin makyaj temizleme mendilini ben de beğendim ^^

    YanıtlaSil
  2. @meri chen Şimdi Neutrogena 'ya geçtim ama Pure Beauty kadar sevemedim..

    YanıtlaSil
  3. Oy anammm ne çok şey bitirmişsin öyle maşşallaah:) Darısı diğer ayların başına tatlımmm:-*
    Şu peeling eldivenleri her zaman çok merak etmişimdir, Tbs'den tam alcakken her zaman vazgeçmişimdir. Silip attım şimdi kafamdan:)

    YanıtlaSil
  4. @Kozmetik Aşığı Rahatladım valla yaa :) Amin tatlım. Tbs 'ninkileri bilemiyorum elbette, kendi kullandığım sadece bir işkence aletiydi.

    YanıtlaSil
  5. Watsons Green Tea Antioxidant jel bende de var ama odanın bür köşesinde duruyor garibim.Ne işe yaradığını bile çözemedim demek bazmış :)

    YanıtlaSil
  6. @Vanilyalı Dünyam Yağlı ciltleri matlaştırarak kadife hissi veren, gözenekleri silikleştiren bir makyaj bazı. :) Eğer cildin kuruysa tavsiye etmem ama cildin kuru değilse bile tarihini kontrol etmeni öneririm.

    YanıtlaSil