Mac Alışverişlerim

   Merhaba, bugün sizlere farklı zaman dilimlerinde yaptığım Mac alışverişlerinden bahsedeceğim. Mac, kozmetikle ilgili her insanın dikkatini çekebilecek markalardan biri. Pek çok markanın aksine bu işi cicili bicili ambalajlarla değil kaliteli ürünler üreterek yapmakta.

   Ben de taze blogger olduğum zamanlarda Mac farım olsun diye tutturmuş, hatta 2014 wishlistime bile yazmıştım bu isteğimi. Zaman geçti, swatchlarını beğendiğim farları ve rujları kaydetmeye başladım. Derken bir gün yabancı bir blogda (maalesef adını hatırlamıyorum) Mac 'in Aqua Alluring koleksiyonun rujlarından birini -Mystical- gördüm ve o dakika hem kabına hem de rengine aşık oldum. Elbette ürün Türkiye 'deki hiçbir mağazada kalmamıştı ama bir arkadaşımın da yardımıyla o bebek benim oldu.

   Mac markası ile ilk ciddi tanışmam bu şekildeydi ancak ilişkimizi burada bırakmadım.




   İlk olarak Cevahir Mac şubesine elimde koca bir ruj listesi ile gittim ve içlerinden Mac 'in Glaze serisine ait Hot Tahiti isimli rujunu aldım. Aldığımdan beri çantamdan bir an için ayırmadım.

   Daha sonra sık sık Mac mağazalarına gidip ruj denesem de hiçbiri bana yakışmadı, özellikle "Plumful" un yakışmamasına çok üzüldüm. Bir süre rujlardan uzaklaşıp farlara bakmaya başladım. Ama yirmiye yakın far paletine sahip biri olarak, Mac farlar güzel ancak aşık olunası gelmediği için far standından da uzaklaştım.

   Far almaktan vazgeçtikten sonra, farlar kadar meşhur olan pigmentlere bakmaya başladım ve mağazalarda renk seçenekleri sınırlı olduğu için internetten araştırmaya devam ettim. Büyük boylarındansa sized to go denilen küçük boy almaya karar verdim. Sorduğum mağazalarda sized to go boy satılmadığı için online alışveriş yaptım. Maalesef kargo ücreti -5 TL- ödeyerek yaklaşık 3-4 gün içinde pigment elime geçti ve kutuda hiçbir tester olmaması kötüydü. Ben Sized to Go Pigment Rose 'u seçtim.

   Hediye paketinde bulunan ürün ise fırçalarım için günlük temizlik sağlayabilecek Mac Brush Cleanser. Aqua Florya Mac 'ten aldım, henüz kullanmadım.

   Ve son olarak dün daha fazla karşı koyamayıp Cremesheen ruj serisinden Creme in your Coffee 'yi aldım. Bahane olarak elimde kahverengi/pembe ruj olmamasını gösterebilirim.


   Ön gösterim olması için rujları ve pigmenti swatchladım.

Normal ışıkta;

Güneş ışığında;
Yukarıdan aşağıya: Hot Tahiti Ruj, Creme in Your Coffee Ruj, Rose Pigment

   Fiyatları: Rujların tanesi 55 TL, Sized to Go Pigment 32 TL ve Fırça Temizleyici 40 TL

   Gittiğim Mac şubelerindeki deneyimlerimden yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki; çalışanlar sizi yalnız bırakıyorlar ve otuz tane ürün deneyip hiçbir şey almasanız da değişik triplere girmiyorlar. Tester ürünleri dilediğiniz gibi ağzınıza, yüzünüze, elinize sürebiliyorsunuz. Özellikle YKM ve Boyner mağazalarından o kadar illallah ettim ki Mac bana kızgın kumlardan serin sulara atlama hissini yaşattı.

   Bana önerebileceğiniz veya uzak dur diyeceğiniz Mac ürünlerini yazarsanız sevinirim. Bir sonraki yazıya kadar kendinize iyi bakın!

16 yorum:

  1. Rujların ikisi de alışveriş listemde var, ve tabi ki kinda sexy :) güle güle kullan aldıklarınıı

    YanıtlaSil
  2. Rujlara bayıldııım! Pigment iddialıymıış melon mıydı neydi o pigmenti çok meşhur ben de onu merak ediyoruum^^

    YanıtlaSil
  3. @Alışveriş Manyağı İsmine bayıldım! Dudaklarım doğal halindeyken de renkli olduğu için Kinda Sexy 'nin bana yakışacağını sanmıyorum :/ Teşekkürlerr :)

    YanıtlaSil
  4. @Kozmetik Aşığı Göz makyajında pembe tonlarını severek kullandığım için kaçıramazdım bunu :) Melon mıı, onu görmedim ben! Beğenmene sevindim tatlım :*

    YanıtlaSil
  5. Hello Dear :* This post is great !
    Do you want to follow each other? or can you click in link on my last post? :)
    http://kasjaa.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Mac ruj dan çok memnunum renk tonları ve kalıcılığı gayet güzel...

    YanıtlaSil
  7. @Kaasja Thank youu. I'll visit your blog, soon.

    YanıtlaSil
  8. Genel olarak MAC urunlerinden cok memnunum..

    YanıtlaSil
  9. @ARZU'nun Lezzet Adası Kalıcılığı seriden seriye değişse de renk tonları bakımından Mac en iyi markalardan biri, hatta bence en iyisi.
    @Filiz Catalkaya Orhan Deneyimledikçe memnuniyetim artıyor benim de :)

    YanıtlaSil
  10. Mac ah Mac :) Ben de ilk olarak dubonnet rujunu almistim. Tamam dedim bu ilk ve son. Ama tabi son olmadi. Sonra aklima kinda sexy ruj dustu cunku en cok satilan ve begenilen rujuydu. Aldim cok begendim. Ama durmadim :) Swatch bakmak gercekten tehlikeli. Bakarken retro diye bir ruju var hemen kostum denedim aldim. O arada listem vardi oylesine bakayim dedim aklima twig ve creme in your coffe dustu :) En son bugun gittim ama twig rengi rujum baska markalarda da var. Onun icin creme in your coffe aldim. He bu arada kinda sexy rujla cok guzel giden boldly bare kalemini de aldigimi eklemeliyim. Pudrasini kullaniyorum nasil bir urun ise pudrayi surdugumde yuzum degisiyo sanki :) cok begeniyorum. Firca temizleme suyunu da almistim gecenlerde :) Soft ocre paint potu oneririm cok guzel. Sari alt tonlu. Simdi aklimda painterly paint pot, face and body fondoten ve spice it up ruj var :)

    YanıtlaSil
  11. @deruzgl Ne güzel bir yorumm bu böyle :) Dubonnet 'i daha önce görmemiştim, nasıl görmemişim; çok güzelmiş! Kesinlikle listeme ekliyorum! Ah kinda sexy ah.. Deneyeceğim ama... Keşke daha renksiz dudaklarım olsaydı. :( Mac Twig ile Fast Play birbirlerine çok benziyorlar, Fast Play 'i denemek aklımda benim de. Güle güle kullan aldıklarını canım, umarım sen de benim kadar seversin Creme in your coffee 'yi <3 Paintpotlarla ilgili çok güzel yorumlar okuyorum, sanırım dayanamayıp alacağım yakın zamanda, Soft Ochre rengine bakayım ilk olarak o zaman, tavsiyen için teşekkürler :* Face and Body fondöten çok öneriliyor, umarım memnun kalırsın. Ay Spice it up da çok güzelmiş, öf aman, ne olacak bu halimiz :)

    YanıtlaSil
  12. hepsini güzel günlerde kullan canım, şu elca neden sadece istanbuldaki :(
    bu arada bende mimin var :))

    YanıtlaSil
  13. @Buralı Olmayan Teşekkürler tatlım, ben İstanbul 'da yaşıyorum ama henüz gidemedim Elca 'ya... Aaa hemen bakıyorum :*

    YanıtlaSil
  14. güle güle kullanın :) hot tahiti rujun rengini çok sevdim kalıcılığı hakkında bilgi verirmisiniz ? sedosun.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. @Sedoşun Blogu Teşekkürler :) Mat rujlar kadar kalıcı olmasa da, kendiliğinde uçup kaybolan rujlardan da değil.

    YanıtlaSil