Oje Dosyası: Yeşil

   Selam kızlar, bütünlemeler henüz başlamamışken odamı toparlamaya giriştim. Bu sırada kullanmadığım ve kullanmayacağım çok fazla eşyam olduğunu fark ettim. Bir kısmı zevkime uymayan ama ayıp olur diye yıllardır tutmaya devam ettiğim hediyelerdi, bir kısmı ise bir anlık hevesle aldığım ama aslında istemediğim ürünlerdi. Maalesef içlerinde büyük umutlarla aldığım ancak istediğim gibi çıkmayan ve bana yakışmayanlar da var.

   Düzenleme merakımdan oje kasem de nasibini aldı. Ojelerim eskiden içerisinde bulunduğu büyük şeker kasesine artık sığmıyorlar, ben de sizler için onları renk gruplarına ayırdım ve fotoğrafladım.

   İlk renk grubu olarak yeşili seçtim. "Yeşil oje mi, neden öyle bi'şey süreyim ki tırnaklarıma?" derken elimde tam 7 adet yeşil renk oje olmuş. Bakalım onlar nelermiş;

*İlk olarak Alix Avien Shine Plus 270 numarayı almıştım, Essie Mint Candy Apple 'ın dupe u olabileceğini düşünüp. Alttaki swatchlara bakarsanız birbirlerine çok benzediklerini, sadece Alix Avien 'in bir tık daha koyu olduğunu görebilirsiniz. Essie 'yi aldıktan sonra Alix Avien 'i bir daha kullanmadım.

*China Glaze Prismatic Chroma Optical Illusion içerisinde simler ve farklı renklerde pullar içeren bir oje, geçen yıl Güzellik ve Bakım Fuarı 'nda stand açan Tanaçan Kozmetik 'ten almıştım. Sanırım böyle simli pullu ojeler için biraz fazla yaşlanmışım, çıkarmak için uğraşasım gelmiyor.

*H&M Exquisite Emerald metalik bir yeşil, kabında koyu ve opak dururken tek katta aşağıda gördüğünüz gibi bir sonuç alıyorsunuz. Severek kullandığım kış ojelerimden biri oldu, 3 kat uygulanmış halini görmek istiyorsanız Audrey 'in yazısına bakabilirsiniz.

*H&M Lux Teal, yeşile dönük bir teal rengi. Ambalajı çok şık. Bu renk bir çantam vardı onunla uyumlu olsun diye aldım. Tırnaklarımdaki duruşuna buradan bakabilirsiniz. Her iki H&M ojesini de 6,95 TL 'ye almıştım.

*Zoya Ivanka, tek katta pek bir özelliği yokmuş gibi görünen ama iki veya üç kat uyguladığımda gözlerimi tırnaklarımdan alamadığım ojem. Bütün yeşil ojelerim arasında açık ara favorimdir kendisi. İyi ki almışım!

*Golden Rose Magnetic 09, kremsi yapısından dolayı kuruması biraz zaman alsa da rengini sevdiğim ojelerden. Aldığım zaman kutusunda bir de mıknatıs vardı, bazen o mıknatıs ile swatchlarda görünen deseni elde edip, bazense sade kullanıyorum.


Ojelerin yukarıdaki sırayla swatchları;
Flaşsız

Flaşlı
*Tüm swatchlar ojelerin tek kat uygulanması ile elde edildi.

   Essie Mint Candy Apple ve H&M Exquisite Emerald 'ın fırçaları geniş, diğerleri klasik ince fırçalardan. Eğer küçük, dar tırnaklarınız varsa bu tarz fırçaları sevmeyebilirsiniz. Ama nispeten daha geniş tırnaklarınız varsa -benim gibi- geniş fırçalarla oje sürmeyi daha kolay bulacaksınızdır.

Hacim sıralaması;
Zoya (15 ml) > China Glaze (14 ml) > Essie (13,5 ml) > Golden Rose (11 ml) > H&M Luxe Teal (9 ml) > Alix Avien (5,5 ml) > H&M Exquisite Emerald (5 ml)

   Yeşil ojelerim arasında en sevdiğim Zoya Ivanka, daha sonra Essie Mint Candy Apple oldu. Her ikisinin de boyunun büyük olması da harika oldu.
   Alix Avien Shineplus 270 ve China Glaze Prismatic Chroma Optical Illusion 'ı ise ben kullanmadığım için kullanabilecek birilerine vermek üzere ayıracağım.

   Bir yazı dizisinin ilk yazısı da bu şekilde bitti. Siz yeşil ojelere mesafeli duranlardan mısınız, yoksa bol bol kullananlardan mı? Varsa en sevdiğiniz yeşil ojelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

13 yorum:

  1. Ayyy ne güzel yazı olmuuuş! Senden alışveriş ve bitenler dışında yazı görmek ne güzeeel^^
    Hepsine bayıldım! Essie mint apple candy alamadan çekti gitti yanarım da ona yanarım:( Zoya'yı nerden alabliriz pekiii?

    YanıtlaSil
  2. yeşil oje denemek mi lazım acaba :)
    7 mart cumartesi blogger buluşmamıza beklerim.Bana katılmak isterseniz basaranfatmafidan@hotmail.com adresimden ulaşabilirsiniz.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. @Kozmetik Aşığı Teşekkürler canım, ben Zoya 'yı yurt dışından online almıştım. Essie tamamen çekildi mi ya? Ben Boyner 'de görmüştüm geçen. Mint Candy Apple 'ı yana yakıla öneririm çünkü..

    YanıtlaSil
  4. @fidan başaran Denemenizi öneririm :) Bir aksilik çıkmazsa, neden olmasın.

    YanıtlaSil
  5. renkler bir harika <3

    bende yeni bloguma beklerim
    http://buseilehayat.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor.Çok beğendim sevgiler www.okulanneleri.com

    YanıtlaSil
  7. @Okul Anneleri Değil mi, begenmenize sevindim :)

    YanıtlaSil
  8. Alix Avien mint yeşilinden bende de vardı. Keşke bütün oje şişeleri böyle minik ve sevimli olsa, biz de hepsini çabuk çabuk bitirebilsek...
    İyi hatılattın, ben de evdeki 100 küsür ojemi renklerine ayırıp yayın yapayım :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. @sihirlimavi Oooo ne çok ojen varmış, maşallah. Ben elimden geldiğince arttırmamaya çalışıyorum ama nerde... Keşke dediğin gibi tüm ojeler küçük boy olsa da bitse. Senden de böyle bir yazı bekliyorum o zaman :*

    YanıtlaSil
  10. Hepsi çok güzel ama en çok H&M Lux Teal'i beğendim :) Sevgiler blogkizsalseyler

    YanıtlaSil
  11. @Kızsal Şeyler Blog En gösterişli ojelerden biri Lux Teal :)

    YanıtlaSil
  12. ben de gösteriş seviyorum sanırım :)

    YanıtlaSil