Bitenler ve Çöpe Gidenler - 24

   Biliyorum son zamanlarda blogumla fazla ilgilenemedim ancak hayatımda değişik şeyler oluyor ve pek zaman bulamadım istediklerimi yazabilmek için. Ben yazmasam da sizlerin yorum bırakmasına ayrıca sevindim, bunun için teşekkür ederim.
   Eh, bir ay daha bitti ve Temmuz bitenlerini yazmalıyım dedim kendi kendime. Ancak güya bu ay az bitenli bir ay olacaktı, bu sözüme uyamadım ve yine dolu dolu ve uzun bir bitenler yazısı hazırlarken buldum kendimi. Hepinize iyi okumalar!

Biten Yüz Bakım Ürünleri;
Cettua Before Having Date Maske: Cildime verdiği yumuşaklığı ve aydınlığı sevdiğim kağıt maskelerden. Yedeği var.

Benefit Eyes It's Potent Göz Kremi: Yılbaşında aldığım bir setten çıkmıştı, bahardan beri kullanıyorum ve maalesef hiçbir etkisini göremedim. Kullananların çoğu, bu ürünün göz altlarını aydınlattığını yazmış, benim göz altlarım koyu olmadığı için bir yorum yapamayacağım ancak ekstra bir aydınlık sağlamadı. Tam boyunu almam.

A'pieu Essential Source Salt Krem: Yağlı olmayan ama yoğun yapılı bir yüz kremi. Hiç emilmeyecek gibi hissettirse de cilt tarafından hemen emiliyor. Hassas cildimde hiçbir soruna neden olmadı ancak denemek istediğim onlarca nemlendirici olduğu için tam boyunu almam.

Etude House SPF 30 Water Essence Gel: Daha önceki bitenler yazılarımdan birinde de dediğim gibi, uygulaması kolay, emilmesi süper hızlı, beyaz ve yağlı bir görüntü bırakmayan SPF 30 içeren harika bir ürün. Seneye bu ürünün tam boyunu alayım artık!

Missha Time Revolution Immortal Youth Nemlendirici: Missha 'nın online sayfasında 35 yaş ve üzeri kullanıma uygun olduğu yazmakta. Ben sadece ilk kullanımda cildimde hassasiyete neden olmadığını söyleyebilirim.

Shiseido Ultimune Power Infusing Concentrate: Makyajtrendi alışverişimin yanında göndermişlerdi. Kullandığım serum Mayıs ayında bitince bunu kullanmaya başlamıştım. İleri yaşlar için güzel bir ürün olduğunu düşünsem de yirmili yaşların başında olduğum için bir yararını görmedim. Tam boyunu almam.

Avene Termal Su: Bu küçük boyunu spor çantama atıyordum ancak bir koşu sonrası kullanmak istediğinde bittiğini farkettim. Yerine muadil bir ürün aldım, alışveriş yazım yakınlarda burada olur.


Çöpe Giden Yüz Bakım Ürünleri;

Dirty Works Detox Maske: Çok yoğun parfüm içeren, kapağı kapalıyken bile etrafa boğucu bir meyve kokusu yayan ve cildimde hafif yanmaya sebep olan kil maskesi. Cildimde yanma yaptıktan sonra boyun ve dekolte bölgemde kullanmaya başladım ve boynumda da aynı hafif yanma yaşandığı için maskenin içerisinde az da kalsa çöpe gidiyor.

Imex Merhem: Akne tedavisinde kullanılan, renkli bir sivilce örtücü. iki - üç yıl kadar önce yüzümdeki sivilcelerden muzdarip bir şekilde doktora gittiğimde gündüz kullanımı için bu ürünü vermişti. Pek kullandığım söylenemez. Tarihi geçtiği için çöp.

Essence Pureskin SOS Spot Killer: Bana daksil / tipeksi hatırlattı. İçerisinde %65 oranında alkol bulunuyor. Kapağı kapalı dahi olsa sıcakta buharlaşıyor ve şimdi ürünün içerisinde sadece beyaz kısım kuruyup kalmış. İçerisine alkol ekleyerek kullanmaya devam edebilirim ancak sivilceler için doğal çözümü bulduğumdan dolayı uğraşmak istemiyorum.

Eklips Mikrofiber Yüz Peeling Pedi: Gratis 'lerde üçlü satılıyor, mikrofiber etkisini pek göremedim maalesef, sadece cildi tahriş eden kese etkisini yaşadım. Hassas ciltlilerin uzak durması gerekiyor. Ben bir daha almam.

Konjac Süngeri: Daha önce Match Kozmetik 'in konjac süngerini kullanmış ve inanılmaz memnun kalmıştım. Çakması böyleyse orijinali ne güzeldir şimdi, diyerek yaban ellerden orijinalini sipariş etmiştim ancak hiç sevmedim. Başka bir türüne daha şans verebilirim ama bulursam Match Kozmetik 'inkini asla kaçırmam.


Saç Bakım Ürünleri;

L'oreal Elseve Kırılma Karşıtı Onarıcı Şampuan: Annemin değişmez şampuanı. Bittikçe alınır.

Dove Saç Kremi: Benim için sıradan bir saç kremi oldu, yenisini almam.

Softem Argan Yağı: Bim 'de gördüğüm uygun fiyatlı bu argan yağını, saç bakımı yaptığım sırada diğer yağlar ile karıştırarak kullanıyorum. Saf argan yağında hangi markayı alacağıma karar verene kadar ara geçiş ürünü olacak kendisi. Yenisi açıldı bile.

Pantene Pro-V Onarıcı Bakım ve Nem Terapisi Besleyici Şampuan: Spor çantamda bu tarz tester ürünleri bulunduruyorum. Sıradan bir şampuandı, SLS içerdiği için tam boyunu almam.


Koku ve Vücut Bakım Ürünleri;

Smart Collection Versace Bright Crystal Parfümlü Deodorant Sprey: Alüminyum içermediği için ve hoş parfüm kokusundan dolayı almıştım. Kuaför malzemeleri satan yerlere uğrama şansım olursa başka kokuları almak isterim.

Perfume Jewels Try 2 Love: İçerisinde yasemin, vanilya, bergamot, mandalina, misk ve paçuli bulunan bir koku, bana pek hitap etmedi.

Perfume Jewels Passionate Love: Kışlık, çok başarılı oryantel ve ağır bir koku ancak ağırlığı vanilyadan değil amber ve yoğun çiçek yağlarından elde edilmiş olmalı. Kış aylarında kullanacak parfüm bulamazsam tam boyunu alabilirim.

Babydream Bebek Yıkama Köpüğü: Duş jelinin yanı sıra kullanmayı çok sevdiğim bir üründü. Vücut köpüklerinin vücudu çok iyi temizlemediğini düşündüğüm için bir nevi eğlenmek ve kendimi şımartmak için kullandım. Üretimden kaldırıldığı için yenisini alamayacak olsam da başka vücut köpüklerini kesinlikle alırım.


Tırnak ve Ayak Bakım Ürünleri;

Wynn Asetonsuz Oje Çıkarıcı Elmalı: Oje temizlemesi başarılı fakat çok çabuk bitti ve meyve kokusu çok baskındı. Wynn markasının üç farklı oje çıkarıcısını denedim, hiçbirinden memnun kalmadığım için bir daha bu markadan ürün almam.

Watsons Foot Scrub: Herhangi bir etkisini göremedim. Yenisini almam, başka markalara yönelebilirim.

Sally Hansen Insta-Dri: Çok başarılı bir ürün ancak daha şişeyi yeni yarılamışken formülü bozuldu, ağdalaştı ve oje üzerinde baloncuklar bıraktı. İndirimde gördüğümde kesinlikle yenisini alırım. Ojeyi hızlı kurutmuyor ancak uçlardan aşınmasını inanılmaz güzel engelliyor.


Ağız Bakım Ürünleri ve Makyaj Malzemeleri;

Signal Ekstra Soft Diş Fırçası: Yıllardır kullandığım, yumuşacık ve diş etlerime zarar vermeyen diş fırçası, yenisini kullanmaya başladım bile.

Missha Signature Complexion Coordinating B.B Cream SPF43/ PA+++: Yapısı yaz için biraz ağır geldi cildime. ten rengime uymadığı için de büyük boyunu almam.

Avon Beyond Colour Chili Ruj: Hediye gelmişti, yoğun turuncu renginden dolayı kullanamadım, tarihi geçtiği için çöpe gidiyor.

Victoria's Secret Sparkle Gloss Dudak Parlatıcısı: Geçen sene Cevahir 'e açılması ile gerçekten aşık olduğum Victoria's Secret 'tan çeşit çeşit dudak parlatıcıları almıştım. Nasıl becerdiğini bilmesem de kabı hep yapış yapış olduğundan çöpe gidiyor.


Yardımcılar;

Benri Top Pamuk: Bunları sadece ojelerimi çıkarırken kullanıyorum. Yenisi açıldı.

Watsons Mini Islak Mendil Oceanic Scent: İlk defa kullandım, hoş kokusunu içeriğinde üçüncü sırada yer alan parfüme borçlu. Sadece ellerimi ve yüzeyleri temizlemek için kullandığımdan içeriğinden rahatsız olmuyorum. Tekrar alabilirim.

Watsons Kağıt Mendil, StopEver Lady Comfort Isıtıcı Ped, Watsons Yaseminli Islak Mendil ise her ay bitirdiklerimden.

   Oh! Buraya kadar okuduysanız tebrik ediyorum. Bir süre ürün bitirmek istemiyorum, sadece günlük kullandığım ürünler bitsin. Yoruldum yahu son 3 aydır hep 30 civarında ürün yorumlamaktan. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

23 yorum:

  1. hayırlı uğurlu olsun en çok da şu match kozmetiğin dediğin konjac sünger ve doğal akne tedavini merak ettim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Match ', bir daha bulursam kesinlikle yorumlayacağım blogumda, doğal akne tedavi yöntemim de çay ağacı yağı; onu da yazayım bir ara :*

      Sil
  2. Ne cok sey bitmis gelsin yeniler :)

    YanıtlaSil
  3. Benim gibisin ürün bitirme canavarıyız :) Ayrıca akıcı bir dilin olduğu için hepsini okudum,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, aynıyız biz :) Ay çok sağol tatlım yaa ^_^

      Sil
  4. Oyy anam ne çok bitirmişsin yine valla tebrik ediyorum^^
    Hayatındaki gelişmeler güzel yönde sanırsammm:) Aşk mı iş mi:))
    Match kozmetik mi? İlk defa duydum. Baktım sitesine evet ilk defa da gördüm..Orjinal Konjac ı seviyorum ama beeen <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlış :* Ah bu merak sendekii :)) Orijinal Konjac 24 saat içerisinde kaskatı oluyor tatlım bir de çabuk yumuşamıyor. Match daha pratik bu konuda.

      Sil
  5. Cok güzel bitirmisin bir cok ürünü, tebrik ediyorum :) Sally Hansen ojesi cidden hic hizli kurutmuyor, genelde Essie Good to Go kullandigimda cabuk kuruyor ojem, bunu sürdügüm zaman unutuyorum bazen Essie gibi saniyorum ve bir seye degdigim anda ojem bozuluyor, birdaha almiyacagim bu yüzden kesinlikle ;) Birde bendeki sisede daha yarida ve simdiden cok koyulasti, ama bu Essiedede ve baska markalardada oldu maalesef :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Essie artık buralarda satılmıyor maalesef. Sen bizim yerimize de kullan olur mu :*

      Sil
  6. Yine çok başarılı bir performans :))
    Bazen evde oluşan tester stoğunu bile eritmek gerek. Sende de bayağı tester ürün çıkmış :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çok tester var, her ay belli miktarda bitirmeye çabalıyorum; belki içlerinden beni etkileyen olur da tam boyunu alırım diye. Teşekkürler :))

      Sil
    2. Kesinlikle..
      Ben de öyle yaptım ve bayağı bitirdim tester. Şu an gerçekten parmakla sayılacak kadar azaldı.

      Sil
  7. Ben bu bitenler postunu hiç yapamıyorum,biriktiremiyorum çünkü biten çöepe gidiyor direk.:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Migros 'tan ufak sevimli bir çöp kovası almıştım, orada biriktiriyorum canım. Öyle deneyebilirsin bir de :)

      Sil
  8. Umarım hayatında olumlu şeyler oluyordur. Ne kadar çok ürün bitirmişsin. Vallahi bravo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, darısı isteyen herkesin başına :*

      Sil
  9. Match Konjac süngeri merak ediyorum.Avene termal su ise her daim vazgeçilmezim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulursam tanıtacağım canım, Avene 'in muadilini aramaktayım :*

      Sil
  10. Her bitenlerde maske görüyorum sen de benim gibi cilt maskelerini sevenlerdensin galiba :D Match kozmetiği isim olarak duymuştum ama Konjac süngerini hiç bilmiyordum fena merak ettim bakacağım mutlaka :) Essence sos gerçekten çok çabuk kuruyor bu aralar ve sık biten ürünler içindeki birinciliği kimseye kaptırmıyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım, çok seviyorum cilt maskesi kullanmayı ^_^ Buralarda Süvari diye bir kozmetik mağazası var sanki orada görmüştüm Match 'i, eğer başka yerde görürsen söyle lütfen :* Alkol buharlaşıp uçuyor, eh bu sıcaklarda biz bile buharlaşmıyor muyuz zaten :/ :)

      Sil
    2. Match kozmetiğin İzmir'de mağazası var 1-2 yerde ama hiç girmedim nedense bugüne kadar ilk senden duydum Konjac süngerlerinin iyi olduğunu :D İnternette araştırırken online satışlarının olduğunu da gördüm hatta %50 indirimdeymiş şu an Konjac sünger çeşitleri aklında olsun bir bak istersen :-*

      Sil
    3. Orijinal Konjac 'a bie şans daha verebilirim, belki de benimkinde sorun vardır deyip. Canım online satışlarındaki %50 fiyatı bile benim aldığımın bir buçuk katı. Teşekkür ederim haber verdiğin için :* Siteyi kaydettim hemen :)

      Sil