Güzellik ve Bakım Fuarı 2016 - Kısım 1 (Lütfi Kırdar Rumeli Salonu)

   Merhaba, bugün sizlere ilk olarak 2014 yılında katıldığım ve bu yıl da 25. 'si gerçekleşen Güzellik ve Bakım Fuarı hakkındaki gözlemlerimden bahsedeceğim.
   Bu yıl fuar, 10-13 Mart tarihlerinde saat 11 ile 19.30 arasında gerçekleşti. Ben ise gitmek için fuarın ikinci gününü, yani 11 Mart Cuma gününü seçtim.

   Elimde çok fazla fotoğraf olduğu için yazıyı ikiye bölmeyi daha uygun buldum. İlki; fuarın Lütfi Kırdar Rumeli Salonu 'nda, diğeri ise İstanbul Kongre Merkezi 'nde gerçekleşen kısmı olacak.

   Etkinliği Facebook 'tan takip ediyordum; online davetiye için başvurular açıldığında ben de başvurdum ve içerisinde indirimli kayıt için gerekli kodu içeren bir mail geldi.

Fuara Rumeli Salonu 'ndan giriş yaptım; yeni kayıt yaptıracak olanlar için giriş ücreti 40 TL iken, benim gibi önceden online başvuru yapmış olanlara giriş 20 TL idi.



İçeri girdiğimde, bu yıl önceki gidişimden farklı olarak tek başınaydım, bu yüzden hem fotoğraf çekip hem de alışveriş yaparak eğlenceli ancak yorucu bir gün geçirdim. Bakalım objektifime neler takılmış; baştan uyarayım bol fotoğraflı iki yazı sizi bekliyor.



İlk alanlar; çoğunlukla estetik dermatoloji ürün ve ekipmanlarına ayrılmıştı, bu kısımlar beni ilgilendirmediği için duraklamadan devam ettim.



İlk olarak önceki ziyaretimde de karşıma ilk çıkan Kozmar 'ı gördüm ve içeri girerek kurcalamaya başladım.



Tanesi 5 TL olan bu el kremlerinin iki çeşidini aldım. Yanında birçok broşür ile birlikte Marrakesh Oil Light Dreamsicle 'in deneme boyunun bulunduğu bir kağıt torba verdiler.



Daha sonra İnanır 'ın alanında bir sürü insan görünce ben de içeri girdim ve etrafı biraz kurcaladım. Alışveriş yaparken ürünlerin üzerindeki etiket fiyatlarının KDV 'siz yazılmış olması bir şark kurnazlığı olsa da ürünleri incelemeye devam ettim.



Daha önce hiç duymadığım Sothys markasının Eau Thermale Spa Instant Radiance Facial Ampoules isimli ikili yüz ampüllerinden ve tırnak süslemeleri için kalp şekillerinden aldım. Toplam 24, 78 TL ödedim.



Yine, kalabalık bir yer olduğu için dikkatimi çeken, Maklora 'nın küçük alanına girdim.



Ve yüz maskelerini temizlemek için pratik olacağını düşündüğüm süngerlerden aldım. İkili pakette 2,5 TL idi.



O sırada Hayat Prokomed kutularla patlamış mısır dağıtıyordu, gezimin bundan sonrasında, pek çok ziyaretçi gibi, elimde patlamış mısır ile sinema tadında gezdim.



Daha önce herhangi bir ürününü denemediğim ama merak ettiğim Timeless Truth 'u gördüğümde bir süre maskelerini ve serumlarını inceledim.



Multipeptide Calming Revitalising Yüz Maskesi ile Multipeptide Bio Cellulose Göz Maskesini aldım, tanesi 15 TL idi. Serumları da güzel görünüyordu ancak uzun süre kullanacağım cilt bakım ürünlerini araştırmadan almadığım için tercih etmedim.



Fuarda yer alan ürün kategorileri neler, fuarı neden ziyaret etmelisiniz ve fuara ulaşımı nasıl sağlarsınız sorularının cevaplarını içeren bir broşür ile ilk yazıyı bitirelim.

   Daha önce yazdığım Güzellik ve Bakım Fuarı hakkındaki düşüncelerimi ve fotoğraflarımı görmediyseniz buraya, fuar sırasında yaptığım alışverişlerimi okumak içinse buraya tıklayabilirsiniz.

   Güzellik ve Bakım Fuarı deneyimlerimin ikinci yazısı da çok yakında blogumda olacak. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

6 yorum:

  1. Bu sene Ankara'da yapılmadı bu fuar, çok üzüldüm... Yazıları okuyup gezmiş kadar olurum artık :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü olmuş yapılmaması. Çok teşekkürler :)

      Sil
  2. Devamını da merakla bekliyorum, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğrafları düzenliyorum, en yakın zamanda ekleyeceğim. :)

      Sil
  3. Farkli markalari kesfetmek icin harika bir firsat. Devamini merakla bekliyorum ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Özellikle hafta sonu kalabalığına kalmadan gitmek lazım. Devamını kısa süre sonra yayınlayacağım. :)

      Sil