İnceleme: Yves Saint Laurent Souffle D'éclat Toz Pudra



    Merhaba, bugün sizlere uzun zamandır kullandığım bir toz pudradan bahsedeceğim.
   Sıkıştırılmış pudralara alıştığımız için çoğumuz toz pudralara karşı önyargılı yaklaşıyoruz. Ancak ben bugün sizlere önyargımı yıkan ve vazgeçilmez yüz pudram olan Yves Saint Laurent Souffle D'éclat Toz Pudrayı tanıtacağım.

   İster fondötenin üzerine, ister temiz cilde direkt uygulanabilen Yves Saint Laurent Souffle D'éclat Toz Pudraya gelin yakından bakalım.



   Yves Saint Laurent 'ın klasikleşmiş altın rengi kutusunun içerisindeki ürün; şeffaf plastik bir ambalaj, altın rengi bir kapak ve kapak üzerinde Yves Saint Laurent 'ın baş harfleri ile satışa sunuluyor. Ambalaj içerisinde ayna bulunmuyor.
   Yves Saint Laurent Souffle D'éclat Toz Pudra, hafif bir ambalajla bile lüks görünümünden ödün vermiyor.

   Neredeyse transparan ve çok ince yapılı olan Yves Saint Laurent Souffle D'éclat Toz Pudranın farklı cilt tonları için, cilt tonunuzla eşleşecek 4 ayrı tonu bulunuyor. Ben, genellikle herkese uyan ve en çok satan 02 numarayı tercih ettim. Pembe alt tonlu cilde sahip olanlar içinse 01 numara daha uygun.



      Kapağın altından yumuşacık bir puf çıkıyor ve bu puf ile ürün kolayca alınabiliyor. Ancak tüm yüze uygulama ve homojen bir dağıtma için fırça daha iyi bir tercih olacaktır.
      Pufun altında ise pudrayı kontrollü almak için delikli bir hazne bulunuyor.



   Yves Saint Laurent Souffle D'éclat Toz Pudrayı, kullanacağım kadar ürünü kapağa aktararak Real Techniques Pudra Fırçası yardımıyla uyguluyorum. Ürün direkt olarak delikli hazeninin üzerinden alınabileceği gibi, daha lokal uygulamalar için konik allık fırçaları da tercih edilebilir.



   İnce yapılı ve ciltte yok gibi duran bir sabitleme pudrası olmasının yanı sıra Yves Saint Laurent Souffle D'éclat Toz Pudra, içerisindeki mikro sedef parçacıkları ile cilde doğal bir ışıltı katıyor.

   Bazı pudraların aksine; ciltteki fazla yağı alırken cilt kusurlarını belli etmeden verdiği matlık ve bu matlıkla uyumlu sağlıklı ışıltısına aşık olmamak elde değil.

   Her cilt tipi ile uyumlu, kızarmaya meyilli karma cildimde herhangi bir hassasiyete neden olmayan Yves Saint Laurent Souffle D'éclat Toz Pudranın kalıcılığı ise ortalama 6 saat.



   Kısacası makyajı sabitlerken geride pürüzsüz ve ipek gibi dokunulası bir ten bırakan Yves Saint Laurent Souffle D'éclat Toz Pudra, başka bir ürün aklımı çelmezse hayat boyu kullanabileceğim "holy grail" ürünler arasındaki yerini alıyor.

   15 gram ve açıldıktan sonra 2 senelik kullanım süresi olan bu ürüne Sephora ve Tekin Acar gibi high end (lüks, yüksek fiyatlı) markaları bulunduran mağazalardan 190 TL 'ye sahip olabilirsiniz.


-Eğer yağlı bir cilde sahipseniz ve uygun fiyatlı bir pudra arayışındaysanız; Catrice Prime And Fine Mattifying Powder Waterproof yazıma da bakabilirsiniz.

   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

5 yorum:

  1. Ne güzel anlatmışsın.Canım çekti😂 Geldiğimde keşke Rossmann bulabilseydim.Catrice'e bir şans verebilirdim.Güle güle kullan❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım. ❤ Ben burada bulursam, gönderirim sana :*

      Sil
  2. Bu kesinlikle benim de favori pudram! Tek sıkıntısı devasa ambalajı ve toz yapısı nedeniyle çantada taşıma zorluğu. Fiyatı ilk başta yüksek gibi ama o gramaj düşünüldüğünde ekonomik bile oluyor olabilir :) Ben de umuyorum ki bir ara yazacağım yazısını. Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, pudrayı çantaya atıp çıkmak zor ama gün içinde sadece T bölgem yağlandığı için yağ emici mendillerle sorunu çözebiliyorum. Yazını bekliyor olacağım :*

      Sil