Paris Kozmetik Alışveriş Rehberi - 2

Bonjour!

Dün ilkini yayınladığım Paris Kozmetik Alışveriş Rehberinin ikinci kısmını arayı çok açmadan paylaşmak istiyorum. Laf aramızda, bugün bahsedeceğim yerler aklınızı başınızdan alacak nitelikte!


Sephora ve elbette Champs - Elysees


Biraz daha fazla para harcamayı göze aldıysanız her turist gibi yolunuz kesinlikle Sephora 'ya düşmeli. Bildiğiniz en büyük Sephora mağazasını düşünün ve onu 5 ile çarpın; işte Sephora Champs - Elysees mağazası ondan da büyük! İçeride hangi markaların olduğuna Sephora Fransa sayfasından bulabilirsiniz. Ülkemizde olmayan markaların bir kısmı ise şu şekilde;
Alterna, Anastasia Beverly Hills, Burberry, Essie, Foreo, Juliette has A Gun, L'oreal, Le mini Macaron, Lipstick Queen, Marc Jacobs Beauty, Sanoflore, Sleek, Too Faced...

Öneri 1: Zamanınız bolsa öncelikle merak ettiğiniz her şeyi inceleyerek mağazayı gezin. Eğer alışveriş sepetiyle rafların önüne geçerseniz, mağazayı yarıladığınızda sepetiniz yükte hafif ama pahada ağır tüm o güzelliklerle dolup taşıyor olacak ve içlerinden hangilerini elemeniz gerektiğini seçmekte zorlanacaksınız.

Öneri 2: Aylık geliri ne olursa olsun, herkesin belirli bir bütçe sınırı vardır. Bu sebeple ilk olarak ülkemizde olmayan ama sahip olmak istediğiniz ürünleri sepetinize atın. Sonrasında hâlâ bütçenizin sarsılmayacağını düşünüyorsanız, ülkemizde de ulaşabileceğiniz ürünleri alabilirsiniz. Çünkü Benefit, Shiseido ve Dior gibi high end markaların ürünleri, Türkiye Sephora 'dan ortalama olarak %10-20 arası ucuz ve bu ürünleri Türkiye 'ye döndükten sonra Sephora indirimlerinizi kullanarak da alabilirsiniz. Böylece acelesi olmayan lüks kozmetik ürün alışverişlerinizi sıkıştırmadan uzun zamana yayarak yapabilir, ayrıca geri döndüğünüzde burada bulamayacağınız ürünleri alamadığınız için üzülmezsiniz.

Öneri 3: Mağaza özellikle akşam saatlerinde inanılmaz kalabalık oluyor, kasa sırasından bahsetmeme gerek bile yok. Planınızı Sephora 'ya daha erken saatlerde gidecek gibi ayarlamalısınız.

Öneri 4: Elbette ki Paris 'teki tek Sephora Champs - Elysees 'deki değil, ancak en çok marka çeşitliliğini, en yardımcı ve güler yüzlü çalışanları bulabileceğiniz yer buradaki mağaza. Eğer istediğiniz ürünlerin bir kısmını bulamadıysanız, Paris 'teki diğer Sephora 'lara da bakabilirsiniz. Daha sakin bir ortamda istediğiniz ürünleri denemek için bile diğer şubeleri tercih edebilirsiniz.



Madem Champs - Elysees 'ye girdik diğer kozmetik mağazalarından bahsetmeden olmaz;







Cadde üzerinde iki katlı, ferah bir Yves Rocher ve sürekli kalabalık, capcanlı bir MAC mağazaları bulunuyor. Ancak pek çok üründe Türkiye fiyatları çok daha ucuz. Bu yüzden yine aynı şeyi öneriyorum; ülkemizde olmayan merak ettiğiniz ürünleri alın, diğerlerini ise doyasıya mıncıklayın.

Champs - Elysees 'de aşağılara doğru indikçe yukarıda bahsettiğim Monoprix marketlerden biriyle karşılaşacaksınız. Eğer kaldığınız yere yakın bir Monoprix varsa burayı es geçmenizi öneririm ancak yoksa burası da işinizi görür.



Gelelim Paris ile özdeşleşen bir high end marka olan Chanel 'e. Sizi bilmem ama benim hayatıma tek bir high end marka ile devam etmem gerekseydi, seçimim kesinlikle Chanel 'den yana olurdu.
Champs - Elysees üzerindeki nispeten küçük kozmetik dükkanıyla Chanel, kendinizi şımartmanız için atabileceğiniz en güzel adımlardan biri. Kimse başınıza dikilmeden, sakince istediğiniz ürünü deneyebilir, istediğiniz bir ürün ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz.
Chanel dışında Guerlain de, Champs -Elysees geziniz sırasında bulabileceğiniz high end markalardan bir diğeri.

Öneri: Chanel kozmetik ürünlerini Sephora mağazalarında da bulabilirsiniz. Benim önerim, istediğiniz ürünü Chanel 'in kendi mağazasından almanız. Çünkü pek çok deneme boy ürünü,  harcamanız ne olursa olsun torbanıza ekliyorlar.


Elbette cadde üzerindeki tüm kozmetik mağazaları saydıklarımla sınırlı değil. Siz, hâlâ enerjiniz, vaktiniz ve bütçeniz kaldıysa keşfetmeye devam edebilirsiniz.



ve son olarak DUTY FREE mağazaları


Gerek Türkiye 'den çıkarken ya da geri döndüğünüzde, gerekse Paris 'ten çıkmadan önce girebileceğiniz Duty Free mağazaları da alışveriş yapmak için tercih edebileceğiniz yerlerden. Fiyat karşılaştırması yapıldığında genellikle parfümlerde daha uygun etiketler göze çarpıyor. Parfüm dışında farklı kozmetik setleri de uyguna gelebiliyor. Yine genelleme yapmak gerekirse küçük olsa da Paris 'te bulunan Duty Free daha uygun, ancak küçüklüğü ile orantılı olarak ürün çeşitliliği daha az. 

Öneri: Seyahatinizin sonunda bavul ağırlık hakkınızı aştığınızı düşünüyorsanız yükte ağır olan ürün alımlarınızı Duty Free 'den yapabilirsiniz. Normalde el bagajına sıvı ürün sokmak yasak olsa da Duty Free 'den alacağınız ürünler, ambalajı açılmamak kaydıyla bu yasak dışında kalıyorlar.


   Bu yazılarda Paris 'te bulunan, herkesin kesesine ve beğenisine uygun olacağını umduğum farklı alışveriş noktalarından bahsettim, umarım Paris için seyahat rotası çizen kozmetik severlerin işine yarar. Sizlerin de önereceğiniz yerler varsa merakla bekliyorum.

   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

2 yorum:

  1. ayy o sephoraya ben de bayılmıştım. sleek in orda satıldığını bilmiyodum ama şaşırdım, high end değil mid end bile değil:D
    Chanel'in rimeli aklımda ama büyük ihtimal duty freede kendi mağazasından daha uygundur herhalde öyle alırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de L'oreal 'i ilk gördüğümde şaşırmıştım, high end marka ürünlerin yanında. Duty free fiyatını not et tatlım, eğer çok fark yoksa kesinlikle mağazasından almanı öneririm. Kendi alışverişlerimi paylaşınca nedenini görürsün :*

      Sil