Bitenler ve Çöpe Gidenler - 45

   Nisan ayında bitirdiğim ve çöpe gönderdiğim ürünler ile merhaba! Bu ay göz makyaj malzemelerinde biten pek çok ürünün yanı sıra hiç vücut bakım ürünü bitmedi. Ve elbette üstüne ne kadar düşersem düşeyim ruj bitiremiyor olmam da canımı sıkmadı değil.
   Bir ayı daha geride bırakırken bitirdiğim ürünler ise şu şekilde;


CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ

Eco Care organic Facial Wipes Refreshing Apple & Honey: Temiz içeriği sebebiyle Naturisimo 'dan aldım ancak makyaj çıkarma kabiliyetini zayıf buldum, yoğun elma kokusundan dolayı da pek sevemediğim bir ürün olmaktan öteye gidemedi.

Timeless Truth Multi Peptide Bio Cellulose Eye Mask: Tek kullanımlık olan bu göz altı maskesi silikon ve kağıttan oluşan çok katlı bir üründü. Herhangi bir olumlu etkisini görmedim. Yeniden almam.

Garnier Günlük Nemlendirici Parlama Karşıtı Sorbe: Yağlı cilde sahip yakın arkadaşımın bitirdiği günlük nemlendirici. Kendisinin yorumları ise şu şekilde "Hoş kokulu bu kremi ilk başlarda severek kullandım ama 3. aydan sonra cildimde sivilcelenmeye neden oldu."

Bioderma Sensibio H20: En sevdiğim misel su, yedeği açıldı bile.

Bioderma Sensibio Tolerance +: Temizleyici krem gibi olan dokusu ve kokusu ile ürünü her kullandığımda acaba bu bir krem değil mi ikilemini yaşadım. Kullandığım sürece bir etkisini görmedim. Tam boyunu almam.


SAÇ BAKIM ÜRÜNLERİ

Pantene Aqua Light Şampuan: Şıpsevdi kokulu ağırlık yapmayan market şampuanı. SLS içerdiği için ben kullanmasam da, annemle kardeşim bitirdiler. Şeffaf renkli ve bolca köpüren bu şampuanı oy birliğiyle beğenmedikleri için yeniden almayız.

Cyrene Organic Shea Butter: Başıma bir iş gelmeyecekse ben Cyrene markalı ürünleri güvenilir bulmuyorum. Ne bir içindekiler listesi var ne de sağlam bir sertifikaları. Markanın bal mumundan hallice ve hiçbir ısıda erimeyen Shea yağı da çöpü boyluyor.

Isana Spray Gel: En yakın arkadaşımın kullandığı; tutuculuğu 7 - 8 saat süren ve sprey ambalajı ile uygulama kolaylığı sağlayan sıvı jöle. Kokusu çok hoş olmasa da yeniden alınabilir.


RENKLİ KOZMETİK

Chanel Healthy Glow Foundation SPF 25 N.20: Paris Chanel alışverişim sırasında sepetime eklenen ve içerisinde yaklaşık üç kullanımlık ürün bulunan bu fondöten ile cildim hiç anlaşamadılar. Kuru / karma olan cildimde bir türlü bütünleşmediği gibi, fazla örtücü yapısı ile cildimi iyice nemlendirdiğim halde yüzümün bazı kısımlarında parça parça durdu. Üzülerek çöpe gönderiyorum. Ayrıca hassas ciltliler için, bu fondötenin korkunç bir içeriğe sahip olduğunu da vurgulayayım.

Rival de Loop Style & Care Jel Maskara: Kaş sabitlemede kullandığım bu renksiz jel üründen çok memnun kaldım. Benefit 'in muadil ürününü denemeyi düşünüyorum, ondan memnun kalmazsam yeniden alırım.

Benefit Gimme Brow Medium / Deep: Kullandığım ilk renkli kaş malzemesi olan bu meşhur ürünü çok sevmiştim. Düzensiz kaşlarımın arasındaki boşlukları güzelce dolduruyor, hafif sabit tutma etkisi ile günlük kullanımda yeterince başarılı geliyordu. Ve benimkini bir yıldır kullandığım halde kurumadı. Ancak artık kaşlarımı daha düzenli bir şekle soktuğum için yeniden bu ürünü almayı düşünmüyorum,.



Too Faced Better Than Sex Maskara: İlk kullandığım an aşık olduğum, kıl fırçaya sahip bir maskara. Büyük fırçası sebebiyle eyeliner sürmediğim günlerde göz kapağıma bulaştığını fark ediyorum ve makyajımı çıkarırken maskarayı temizlemekte zorluk çekiyorum ancak bunlar dışında mükemmel bir ürün. Elimde bir yedeği daha var, biraz ara verdikten sonra onu da kullanacağım.

Rimmel Scandaleyes Eyeshadow Stick 002 Bulletproof Beige: Makyaj yapmadan evden çıktığım günlerde kullanmak için çantamda taşıdığım ışıltılı kalem far. Severek kullandığım bu ürünün son kullanma tarihi geçtiği için çöpe gidiyor.

Avon Glimmerstick Diamonds Eyeliner Sugar Plum: Asansörlü ambalajda olan bu göz kaleminin rengini ve kolayca sürülüyor olmasını seviyorum. Çok çabuk bittiği için yedeklemiştim.


PARFÜM, EL ve AĞIZ BAKIM ÜRÜNLERİ

Colgate Hassasiyete Pro - Çözüm Beyazlatıcı Diş Macunu: Beyazlatma etkisini gözlemleyemediğimiz sıradan bir diş macunuydu.

Signal Ekstra Soft Diş Fırçası: Hakkındaki düşüncelerimi okumak için ürün adına tıklayabilirsiniz.

Kokucuk Calone 1951 EDT: Hafif karpuz ve salatalık kokan sentetik bir nota. Tek başına değil de, diğer parfüm notalarını yazlık kullanıma uyarlamak için kullanılmasını tavsiye ederim.

Marrakesh Dreamsicle Hand & Body Lotion: Tatlımsı kokusu ve geç emilmesi sebebiyle bir daha almayacağım bir el kremi oldu.


YARDIMCILAR

Uni Baby Sensitive Islak Bebek Havlusu: Temizlemesi gayet sıradan olsa da sadece üç içerikten (aqua, coco glucoside, potassium sorbate) oluştuğu için yeniden alabilirim.

Selpak Klasik Kağıt Mendil: Selpak markalı kağıt mendiller bana gereksiz kalın geliyor. O yüzden mecbur kalmadıkça almamayı tercih ediyorum.

Stabilo Neon ve Faber Castell Textliner Fosforlu Kalemler: Bir vize haftasından çıktığımın kanıtları. Her ikisini de yeniden almayı düşünmüyorum.

İnce Sentetik Kıllı Fırça: Tırnaklarımın yüzeyine besleyici yağ uygulamak için kullandığım bu fırça da artık çöp oldu.


   Mayıs ayı için daha iyi bir Bitenler ve Çöpe Gidenler listesi diliyorum. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

4 yorum:

  1. Ahahaha Cyrene hakkında bende açık açık hep aynı şeyi söylüyorum:) Deneme boyu bile ne kullandıysam şüphe ettim, tam boy bi misel suyunu göndermişlerdi bi etkinlikte onu, bir de güneş koruyucusunu kullandım ama ı-ıh.
    Chanel'den testerı onlar mı koydu sen mi şunu şunu denemek istiyorum dedin tatlışım? vitalumiere fondötenini merak ediyorum ben de ama onun da içeriği iyi değil:(
    better than sex paris sephora alıncaklar listemde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimde birkaç deneme boy ürünü daha var, onlardan sonra marka hakkındaki son kararımı vermiş olacağım; bu şekilde düşünen tek kişi olmadığıma da sevindim açıkçası. Bir eczacı ve bir kimyager kolay yetişmiyor :)
      Ezgicim inanılmaz ilgililerdi, hani gerçekten böyle şey görmedim ben. Deneme boy ürün istemek asla aklıma gelmedi ama her çeşit üründen ten rengime uygun olarak koydular, her ürünün uygulaması için ayrı ayrı bilgilendirdiler. Ayrıca ek olarak denemek istediklerimden de eklediler. Daha ne diyebilirim, bilemiyorum :*
      Too Faced Better Than Sex 'ten hoşlanır mısın emin olamıyorum; büyük bir kıl fırçaya sahip. Ancak fırça ile anlaşırsan bence mükemmel bir maskara.

      Sil
  2. Cyrene'e bir "katılıyorum" da benden! Aslında etkisini beğendiğim ürünleri de var; ancak, markanın ürünler hakkındaki olumsuz yorumlara verdikleri oldukça tuhaf tepkiler nedeniyle profesyonelliklerini sorgulayıp almayı bıraktım 2 senedir. Yenilerini güle güle kullan, öperim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, olumsuz yorumlar karşısındaki tavırlarını da hatırlıyorum. Hiç hoş bir davranış değil gerçekten de. Şu ana kadar kullandığın ürünlerden memnun kalmış olabilirsin ama bir gün markadan alacağın bir ürünle sıkıntı yaşasan örneğin; karşında bu sorunla içten ilgilenecek bir muhattap bulamayacaksın. Bu koşullar altında içinden gelmez ki bir şey almak... Çok teşekkür ederim :*

      Sil