Cilt Bakım Rutinim (Ocak - Mart 2019) 'Gündüz ve Gece'

Merhaba!
Bugün hazırlaması uzun zaman alan ancak keyifle tamamladığım bir yazı ile; son zamanlarda cilt bakım rutinimde kullandığım ürünler ve yorumlarım ile karşınızdayım!

Yazının daha verimli olabilmesi için başlamadan önce biraz cilt tipimden bahsetmek istiyorum. 27 yaşında, açık buğday tenli, genetik olarak rosecea 'ya yatkın, hassas ve özellikle soğuk havanın da etkisiyle normalden daha kuru bir cilde sahibim.

Sivilceler cildimde sadece PMS döneminde çıkıyor. Ayrıca göz altı torbaları ya da morluk gibi sorunlar yaşamasam da göz çevresinde güneş kaynaklı kırışıklıklar mevcut.


GÜNDÜZ

Uyanır uyanmaz yüzümü Bioderma Atoderm Intensive Gel Moussant ve bolca ılık su yardımıyla temizliyorum. Jel formdaki mavi renkli bu temizleyicinin hem ciltten kolay arınmasını, hem de germeden ve kurutmadan cildi fazla yağından arındırmasını seviyorum.



Göz çevresi için hafif yapılı Nuxe Merveillance Lifting Eye Cream ile birlikte makyaj öncesi kullanımına uygun ve hızlı emilen Caudalie Vinosource Creme Sorbet Hydratante 'i yüzüme ve boyun bölgeme uyguluyorum. Bu iki dermokozmetik nemlendirici, hassas ve kuru cildimde herhangi bir probleme neden olmayan, hafif kokulu ancak nemlendirme dışında başka bir etki barındırmayan ürünlerden.


GECE

Asyalı kadınların sıkça kullandığı double cleansing (çift aşamalı temizlik) yöntemi ile gece cilt bakım rutinime başlıyorum. Temizleme jeline geçmeden önce o günkü makyajımın yoğunluğuna uygun olarak disk pamuk yardımıyla Bioderma Sensibio H2O misel su ya da Sevilla Bi-Phase Eye Makeup Remover kullanarak önce göz ve dudak makyajımı çıkarıyorum. Eğer gerekli ise parmak uçlarımda ısıttığım MAC Cleanse Off Oil 'i kuru cildime masaj yaparak uyguluyorum.



Artık makyaj cildimden çözüldüğüne göre sadece günlük cilt temizliğinde değil, en ağır makyajı bile tek başına çıkarmada büyük bir başarı gösteren temizleme jeli Budni Care Erfrischendes Waschgel 2IN1 ile yüzümü yıkıyorum. Tüm hayatımı bu jel ile geçirebilirim, ne kadar översem öveyim az kalır; kendisi tam bir holy grail. Fiyat / performans açısından bu derece başarılı bir ürün (0,99 ) ile karşılaşacağımı düşünmediğim için sadece bir adet aldığıma gerçekten çok pişmanım...



İstanbul 'un çevre kirliliğinden ve makyajdan arındırdıktan sonra cildimi nemlendirmenin ve sakinleştirmenin ilk adımı olarak alkol içermeyen Chanel Lotion Confort toniği kullanıyorum. 
Gece boyunca cildin kendini onarması için daha yoğun nem verme özelliği olan Darphin Wrinkle Corretive Eye Contour Cream ve tampon hareketlerle cildime uyguladığım Caudalie Overnight Detox Oil ile günlük cilt bakım rutinimi sonlandırıyorum.



   Soğuk havalarda uyguladığım cilt bakım rutinimi içeren blog yazısının çok uzun olmaması için iki ayrı yayın olacak şekilde böldüm. Bu okuduğunuz günlük olarak (gündüz ve gece) kullandığım ürünleri içeriyordu. Duş ve duş sonrası cilt bakım ürünlerini içeren diğer yazı ise ilerleyen günlerde blogumda yer alacak.
   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

4 yorum:

  1. bioderma nın atoderm serisini özellikle çok seviyorum:))

    YanıtlaSil
  2. Oh okudukça mis gibi oldu diye diye mutlu oldum :)) Çok güzel bir rutin yazısı olmuş; gayet net! Hatta özendim de ama gerçekten dediğin gibi hazırlaması çok vakit alıyor :)) Gece ben de yağ kullanmayı çok seviyorum. Caudalie Detox Oil de ilgimi çekti, aklımda olsun! Çok sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Yazıyı hazırlamayı o kadar uzun zamandır istiyorum ki, ancak tam yazacağım derken bir ürün bitiveriyor :)) Mis mis öpüyorum :)

      Sil