İnceleme: Benefit Hello Flawless Oxygen WOW SPF 25 Ivory



Merhaba!
Bugün gerek SPF içeriği, gerekse hafif ancak yeterli yapısı ile son zamanlarda severek kullandığım bir fondötenden,  Benefit Hello Flawless Oxygen WOW Fondöten hakkındaki düşüncelerimden bahsedeceğim.



Pompalı, hafif plastik bir ambalaj ile satışa sunulan Benefit Hello Flawless Oxygen WOW Fondöten 25 güneş koruma faktörüne sahip. Özellikle küçük seyahat çantalarında ayrı ayrı güneş kremi ve renkli ten ürünü taşımak istemeyenler için ideal. 

Kullandıkça ürünü yukarı doğru iten mekanizması ile Benefit Hello Flawless Oxygen WOW Fondöten, hem olası oksidasyon tehlikesinden korunurken, hem de sonuna kadar kullanımı mümkün olacak gibi duruyor.



Benefit Hello Flawless Oxygen WOW Fondöten ince, yağsız ve kremsi bir yapıya sahip. Karma ve yağlı cilde sahip olanlar bu ürünün altına kesinlikle ayrıca bir nemlendirici kullanma ihtiyacı hissetmeyecekler.

Benefit Hello Flawless Oxygen WOW Fondöten uygulama sonrasında cilde sağlıklı ve doğal bir görüntü veriyor, ciltle başarılı bir şekilde bütünleşiyor ve asla gözeneklere dolmuyor. Daha doğal bir sonuç elde etmek için tüm renkli ten ürünlerini nemli bir sünger yardımı ile uygulamayı tercih ediyorum; ancak fırça ile uygulandığında da fırça izi bırakmadan cilde güzelce oturuyor.



Benefit Hello Flawless Oxygen WOW Fondöten az - orta kapatıcılığa sahip ve hafif yapısına rağmen kalıcılığı epey başarılı. Doğal bitişi nedeniyle ciltteki daha problemli alanlar için kapatıcı desteği alınmalı.

Yağ içermediği hâlde yine de bir pudra ile sabitlenmezse telefon ekranı gibi yüzeylere bulaşma yapabiliyor. Bu fondöteni kullandığım günlerde Catrice Prime And Fine Mattifying Powder Waterproof ile makyajımın üzerinden geçerek bulaşma sorununu egale ediyorum.



Her biri sarı alt tonlu olmak üzere toplam 9 farklı renk seçeneği ile satışa sunulan Benefit Hello Flawless Oxygen WOW Fondöten bendeki en açık renklerinden biri olan Ivory; I'm pure for sure yaz aylarında ten rengime olabildiğince yakın. Renk skalasının dar olması ve özellikle pembe alt tonlulara uygun bir seçenek bulunmaması bu ürünün belki de en büyük handikapı.



Hassas cildimde herhangi bir iritasyona ya da sivilcelenmeye neden olmayan Benefit Hello Flawless Oxygen WOW Fondöten ayrıca hafif ve uygulama sırasında kaybolan bir kokuya sahip. Bu bakımdan kozmetik ürünlerde koku hassasiyeti olanlara da uygun.



Active Ingredients: 
Octinoxate 5.49 %, Titanium Dioxide 2.37 %

Other Ingredients: 
Aqua (Water), Dimethicone, Glycerin, Phenyl Trimethicone,Isododecane, PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Butylene Glycol, Butylene Glycol Dicaprylate / Dicaprate, Pentylene Glycol, Maris Aqua (Sea Water), Phenoxyethanol, Chondrus Crispus (Carrageenan), Silica, Disteardimonium Hectorite, Stearic Acid, Sodium Myristoyl Glutamate, Alumina, Tocopheryl Acetate, Propylene Carbonate, Prolinamidoethyl Imidazole, Saccharomyces Lysate Extract, Ascorbyl Tetraisopalmitate, BHT. [+/- : CI 77002 (Aluminum Hydroxide), CI 77007 (Ultramarines), CI 77163 (Bismuth Oxychloride), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (Iron Oxides), CI 77891 (Titanium Dixoide)].



      Benefit 'in fiyat politakasını saçma bulduğum için bitirdikten sonra yeniden almayı düşünmüyorum.


   30 mL ürün içeren Benefit Hello Flawless Oxygen WOW Fondötene Sephora 'dan 315  TL ücretle ulaşabilirsiniz. Bu yazıyı hazırlayıp yayınlayana kadar satış fiyatı yeniden gelen bir zam ile 339 TL 'ye ulaşmıştır.

   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

2 yorum:

  1. Bu fondötenin deneme boyunu ben de kullanıp baya beğenmiştim fakat Benefit'in fiyatlarını gerçekten aklım almıyor... Çıldırmış olmalılar :( Güle güle kullan! BU arada, dövmeye bayıldım!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ben de dövmemle aşk yaşıyorum! Benefit, mantıksız fiyat politikasını benimseyen firmaların başında yer alıyor kesinlikle...

      Sil