Bitenler ve Çöpe Gidenler - 73

Merhaba!
Yaz mevsiminin son ayında hem çeşitli deneme boy ürünleri deneme fırsatı buldum, hem de elimde bekleyen bazı ürünleri nihayet bitirebildim. Yazarken ben hafifledim; umarım sizler de severek okursunuz.



SVR Topialyse Creme Emolliente: Daha önce hiçbir ürününü kullanmadığım bir markaydı SVR. Kuru ve çok kuru ciltler için üretilmiş, hem yüz hem de vücutta kullanıma uygun olan bu kremin nemlendirici etkisini her ne kadar beğensem de her kullanımda kendini hissettiren hafif küf kokusu nedeniyle tam boyunu almayı düşünmüyorum.

Bioderma Photoderm Max SPF 50+ Aquafluide: Su bazlı, hafif, beyazlık bırakmayan, şehir yaşamına ve suda kullanıma uygun bir güneş kremi. Bendeki renksiz olan çeşidiydi. Seneye yaz aylarında kullanmak için tam boyunu alabilirim.

Bioderma Photoderm Max SPF 50+ Cream: Aquafluide çeşidine nazaran daha kıvamlı bir yapıda. Koruyuculuğu da başarılı. Cildi daha hassas olanlara öneririm.

Mustela Islak Mendil %0 Parfüm: Daha önce parfümlü çeşidini kullanmış ve beğenmemiştim. Parfümsüz olan bu ıslak bebek mendilini ise severek kullandım. Yedeği var.



Isana Cremebad Milch & Honig: 750 ml dev hacmi ve mis gibi ballı süt kokusu ile ailece kullanarak bitirdik. Isana markalı duş jellerini fiyat / performans açısından başarılı buluyorum. Yeniden alabiliriz.

Bioderma Atoderm Shower Oil: Her ne kadar atopik ciltler için üretilmiş bir ürün olsa da, yağ formunda olduğu hâlde duş sonrasında cildi hafifçe kuruttuğunu gözlemledim. Tam boyunu almam.

Lush It's Raining Men Duş Jeli: Yoğun bal / karamel kokulu, bal kıvamlı ve nemlendirici etkisi olan hoş bir duş jeli. Koku zevkime uymadığı için tam boyunu almam ama fırsat bulursam markanın diğer duş jellerini denemek istiyorum.

Sephora Sugar Body Scrub: Ölü derilerden kurtarırken neme doyuran bir cilt ürünü düşünmek zor olsa da bu vücut scrubı kesinlikle her türlü övgüyü hak ediyor. Biraz bal, bolca yağ ve esmer şeker ile evde yapılabileceğini düşündüğüm için yeniden almam ama severek kullandım.



Vaseline Intensive Care Spray Moisturiser: İçeriği kötü olsa da kolayca uygulanması ve hızlı emilmesi ile yaz aylarında elimden düşmedi. Temiz içerikli bir muadilini bulamazsam yeniden alabilirim.

Atelier Rebul Hand Cream Almond Milk: Çantada taşıdığım güzel kokulu el nemlendiricilerinden biri. Bir süre sonra kapak kısmından ambalajı koptuğu için biraz zoraki bitirdim. Emilmesi uzun sürdüğü için yeniden almam.

Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel: Aloe vera jelleri hakkında uzun bir yazı yazmıştım. O zamandan beri çeşitli markalardan farklı aloe vera jelleri denedim. Holika Holika da özellikle güneş sonrası cildi rahatlatmak konusunda epey başarılı ancak fiyatı çok yüksek. Bu nedenle tam boyunu almayı düşünmüyorum.



Nivea Fresh Natural Deodorantlar: Cam şişede olanı ne kadar seviyorsam metal ambalajlı olanı da kötü kokusu ve boğucu gaz oranı nedeniyle o kadar sevmedim. Cam şişede olanla devam ederim.

Yves Rocher Cersier En Fleurs: Her yaz bu parfümden bir tane bitiriyorum. Parfümden çok bir vücut spreyi kadar kalıcılığa sahip, hafif bir koku. Fiyat / performans olarak düşününce sanırım bir daha almam.

Jacadi Le Bebe Eau de Soin: Mis gibi bebek kokan, yayılımı düşük ancak nemlendirici etkili bu ürünü Paris 'ten almıştım. Çoğunlukla ofiste kullanarak bitirdim. Yeniden alabilirim.



Magnolia Makeup Matte Lip Color Matador: Kullanmanın cesaret isteyeceği çok başarılı kırmızı renkte bir likit mat ruj. Yıllar içerisinde az az kullanarak bitirdim. Dudakları kurutmaması ve kalıcılığı da çok iyiydi.

Lancome Hypnose Volume a porter Noir Intense: Kirpikleri biraz boyamak dışında hiçbir işe yaramadı. Ne hacim, ne uzatma, ne de kıvırma işlerini yapamayan vasat bulduğum bir maskara oldu.



Dove Yoğun Onarıcı Şampuan: Yağlı saçlara sahip olan annem severek kullandı, yenisi açıldı bile.

Batiste Blush Kuru Şampuan: Hakkındaki düşüncelerimi ürün adına tıklayarak okuyabilirsiniz. Saç bakımında olmazsa olmaz ürünlerden.

Otacı Bebe Şampuanı: Gül kokulu, su gibi bir kıvama sahip ancak köpürmesi yeterli bir bebek şampuanı. Toz ürünleri uygulamak için kullandığım fırçalarımı bununla temizliyordum.



The Lifeco Organik Hindistan Cevizi Yağı ve Shiffa Home Tatlı Badem Yağı: Bu ikisi saç bakımında uyguladığım vazgeçilmez temel yağlar. Şimdi farklı markalardan aynı yağları aldım, onları deneyeceğim.

Defne & Doğa Menekşe Yağı: Tırnak bakımında uzun zamandır kullandığım bir üründü. Kokusu çok yoğun geldiği için yeniden almayı düşünmüyorum.



Parodontax Tagliche Mundsplülung Fluorid Alkoholfrei: Almanya 'dan aldığım ve severek kullandığım bu ağız bakım suyu ne yazık ki bitti ve ülkemizde satılmıyor.

Mentor Tıraş Köpüğü Enerji: Kardeşimin bitirdiği uygun fiyatlı tıraş köpüğü. Hoş kokulu ancak nemlendirme özelliği zayıf.



Selpak Losyonlu Kağıt Mendil, Apaks Makyaj Temizleme Pedi, Benri Islak Cep Mendili ve Johnson 's Hassas Islak Havlu ise her ay bitirdiğim yardımcı ürünlerden.


   Benim Ağustos ayında bitirdiklerim bu şekildeydi. En yakın zamanda Eylül bitenleri de blogumda yer alıyor olacak.

   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

6 yorum:

  1. Keyifle okuduğum yazılardan ♥ Vaseline spreye alternatif olarak Isana Aloe Spa Bodyspray'i öneririm, her ne kadar her zaman muntazam püskürtmese de pratikliği ve verdiği nem açısından severek kullanıyorum :) Ben de temiz içerikli şampuan arayışından vazgeçip tekrar Dove'a döndüm. Şu an Narin Bakım şampuanını kullanıyorum ama Yoğun Onarıcı çeşidini de almıştım, sırasının gelmesini bekliyor. Saçlarımı yağlandırır mı diye endişem vardı ama güzel yorumlara sevindim, denemek için sabırsızlanıyorum :)
    Yenilerini güle güle kullan çok sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Isana Aloe Spa Bodyspray 'e kesinlikle bakacağım, not alıyorum. Umarım şampuanı severek kullanırsın, çok teşekkürler ♥ :)

      Sil
  2. baya ürün bitmiş.. sephora vücut peelingi ilgimi çekti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bu ay güzel bitti. Denk gelirsen bir şans verebilirsin :)

      Sil
  3. Bioderma Aquafluide en sevdiğim güneş koruyuclardan; ancak, Avene Reflexe Solaire'i kullanınca aradığımı buldum dedim :) Sephora'nın vücut scrub'ı aklımda olsun, Sephora'nın indirimlerinde bazen çok uygun fiyata düşen ürünler oluyor. O şekilde denk gelirse alırım. Bioderma Atoderm duş yağından ben de çok etkilenmemiştim, çocukların ciltlerinde de istediğim etkiyi yaratmamıştı. YR Cerisier En Fleur benim en sevdiğim kokulardan, ilginç biçimde bende kalıcı da aynı zamanda. Ancak fiyatları o kadar arttı ki, almayı düşünmüyorum. Yenilerini güle güle kullan, çok sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sephora 'nın özellikle kendi ürünlerinde güzel indirimleri oluyor gerçekten de. Bioderma Atoderm duş yağını ilk kullandığımda emin olamadım, kendimden şüphe ettim hatta. Ama senin de böyle düşünmen içimi rahatlattı. YR ürünlerinin hepsi anlamsız bir fiyat artışına gitti. Teşekkürler :)

      Sil