Oje Dosyası: Ten Rengi & Kahverengi

   Selam kızlar, daha önce bir seri olan "Oje Dosyası" konum için yeşil ve mavi ojelerimi yazmıştım. Bugün okulların açılmasıyla elimin sıkça gittiği ten rengi ve kahverengi ojelerimden bahsedeceğim.

   Ten rengi ve kahverengi ojelerden ikişer tane var elimde. Gelelim onlar hakkındaki yorumlarıma;

*Bir gün Watsons 'da gezerken Alix Avien Shine Plus 370 'i gördüm.  Belki elleri bembeyaz olanlara yakışabilir ama kendi ellerimdeki duruşunu sevmedim ve aşırı küçük fırçası uygulamayı çok zor hale getiriyordu. Bir kaç deneme sonrasında bir kenara attım ve yeni arayışlar içerisine girdim.

*Daha sonra araştırmamı yapıp Golden Rose Rich Color 10 'u aldım. Swatchlarda da göreceğiniz gibi rengi Alix Avien 'e göre daha koyu. Tırnaklarıma fondöten sürüyormuş gibi hissediyorum bu ojeyi kullandığımda. Çünkü ojenin kremsi bir yapısı var ve renk olarak fondöten rengi diye tanımlayabilirim. Ben üzerine Golden Rose Matte Top Coat 'u sürerek mat kullanmayı tercih ediyorum. Bir tek sıkıntısı var,  tırnaklarınızın üzerinde ojenin kirlendiğini görüyorsunuz; eğer benim gibi kurşun kalemlerle haşır neşirseniz her gün tazelemeniz gerekecek maalesef.
   *Tırnaklarımdaki mat halini görmek istiyorsanız, tık tık.

*Essie Lady Godiva, bir kahverengi ojem olsun yeter diyenlerin kesinlikle sahip olması gereken oje. Kaliteli, zengin bir çikolata renginde. Henüz kendimde bu kadar koyu tırnaklar görmeye alışamamış olsam da, bu varken başka bir kahverengi ojeye ihtiyacım olmayacağına eminim.

*Golden Rose Magnetic 10, kremsi yapısından dolayı kuruması biraz zaman alıyor ve içerisindeki mıknatısla desen vermeden kullanmak istediğimde oje tırnaklarımda çizgi çizgi duruyor. Sütlü kahve renginden dolayı almıştım ancak pek sevemedim.

Ojelerin yukarıdaki sırasıyla swatchları;
Flaşsız

Flaşlı
*Tüm swatchlar ojelerin tek kat uygulanması ile elde edildi.

   Golden Rose Rich Color 10 ve Essie Lady Godiva 'nın fırçaları geniş, Golden Rose Magnetic 10 'un fırçası klasik ve Alix Avien Shine Plus 370 'in fırçası çok ince.

Hacim sıralaması;
Essie (13,5 ml) > Golden Rose Magnetic (11ml) > Golden Rose Rich Color (10,5ml) > Alix Avien (5,5ml)

   Essie Lady Godiva ve Golden Rose Rich Color 10 en sevdiğim ojelerden oldu. Golden Rose Magnetic 10 ve Alix Avien Shine Plus 370 'ı ise oje kasemden çıkardım.

   Hâlâ tam istediğim nude ojeyi bulamadım. Essie Crewed Interest, Tom Ford Toasted Sugar ve Essence Nude Glam Cookies & Cream ojeler radarımda. Özellikle Essence 'i gören duyan haber versin lütfen, ben bulamıyorum hiçbir yerde...

   Bir oje dosyası yazısı daha böyle bitti. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

13 yorum:

  1. Alix Avieni çok beğendim tam benlik bir renk...

    YanıtlaSil
  2. @beyaz meleğim eğer beyaz elleriniz ve dar tırnaklarınız varsa bu ojeyi daha da sevebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle canım haftasonu bu renge mutlaka bakıcam bulabilirmiyim bilmiyorum ama

    YanıtlaSil
  4. @beyaz meleğim Ben Watsons 'dan almıştım, umarım sen de bulursun canım :)

    YanıtlaSil
  5. Essence nude glam serisine hastayım <3 Pastel in nude serisi de baya geniş yelpazede denedin mi onlarıı? Golden rose un duruşuna bayıldım bende de var aynısı ama öyle durmuyor vala:)) onun bir de 5 numarasına bak derim;)

    YanıtlaSil
  6. @Kozmetik Aşığı Hiç Essence ojem yook :( Pastel ojelerin yapılarıyla pek anlaşamadığım için Nude serisine bakmamıştım. Ellerin rengiyle alakalı sanırım canım mesela 5 numara soğuk tonlu duruyor swatchlarda; soğuk tonlu ojeler bana hiç yakışmıyor. Gidip mağazada bakayım bir :*

    YanıtlaSil
  7. Bu tonları ben de çok severim,hep farklı renkler alıyım diye çıkar yine bu tonlara kayarım:)

    YanıtlaSil
  8. @NİHAN KEÇECİ TATLİ risksiz ve tırnakta güzel duruyor bu tonlar :)

    YanıtlaSil
  9. :D teşekkürler.

    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  10. Bu oje yazılarınızı çok beğeniyorum. Devamını merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz çok mutlu etti beni :) Zevkle yazmaya devam edeceğim

      Sil
  11. Koyularını değil ama açık tonlarını deneyebilirim...Sevgiler..:)

    YanıtlaSil