İnceleme: Rimmel Exaggerate Waterproof Eye Definer 261 Noir

   Merhaba kızlar, bugün sizlere elimdeki iki siyah göz kaleminden birini tanıtacağım.
   Makyaj yapmaya ilk başladığımızda aldığımız üç makyaj malzemesinden biridir siyah göz kalemi. Önce göz içine, sonra göz altlarına çektiğimiz, elimiz alıştıkça eyeliner olarak kullanmaya başladığımız siyah göz kalemlerinin makyaj çantamızdaki yeri büyüktür.
   Bu nedenle ben de bitirmek üzere olduğum Rimmel Exaggerate Waterproof Eye Definer 261 Noir 'yı sizlere tanıtmak istedim.

Rimmel Exaggerate Waterproof Eye Definer 'lar ince şık bir ambalajda satışa sunuluyor. Bir ucu asansörlü bir göz kalemi iken diğer ucunda smokey (dumanlı) göz makyajı yapmamıza olanak sağlayan sert süngerden bir aplikatör bulunuyor.



Özellikle göz kalemi alacağım zaman pratik olmalarından dolayı asansörlü olanlara yöneliyorum. Kalemtıraş ile göz kalemi açtığım zaman kalemin köşeleri göz çevremi çizebiliyor. Ancak bu kalem; gerek asansörlü bir ambalajda olması, gerekse sünger aplikatörünün arkasında özel bir kalemtıraş bulunması sebebiyle son derece pratik. Pratik ve keskin!


Ben, Rimmel markasının bu kalemleri içerisinde en sık kullanacağımı düşündüğüm 261 numaralı Noir (Noir Fransızca 'da siyah demek) rengini tercih ettim. Ancak hepsi ülkemizde bulunmasa da siz kendi isteğinize göre toplamda 11 farklı renkten birini seçebilirsiniz.



Rimmel Exaggerate Waterproof Eye Definer 261 Noir 'nın sürümü ne çok yumuşak ne de çok sert,  biraz daha kremsi olsaymış tam kıvamında derdim. Rengi simsiyah değil, sadece siyah. Sürdükten sonra hızlı bir şekilde sabitleniyor, eğer dağıtacaksanız elinizi çabuk tutmalısınız.



Gelelim ayrıntılı görüşlerime;

Olumlu (+):
-Asansörlü ambalajda olması,
-Yapısının kıvamında olması; ne göz çevresini tahriş edecek sertlikte ne de kırılmaya kopmaya neden olacak yumuşaklıkta olmaması,
-Ucu açıldığı takdirde istenilen incelikte çizgi çekilebilmesi,
-Hızlı bir şekilde sabitlenmesi,
-Göz içine uyguladığında akma bulaşma yapmaması; sabah sürdüğüm kalem akşam biraz kaybolmuş olsa da çoğu yerinde duruyordu.
-Herhangi bir hassasiyete neden olmaması, (Lens kullanmadığım için o durumda ne olur bilemiyorum.)
-Açıldığından itibaren bitirmek için 30 ay süresi olması; o süre içerisinde kalemi ayda bir - iki bile kullansanız bitecektir.
-Fiyatının 12,99 TL olması; benim için ne çok ucuz ne de pahalı.


Olumsuz (-):
-Sadece 0,28 gr olması (Essence 'in long lasting göz kalemleri ile aynı ağırlıkta); eğer sürekli kullanacaksanız kalem çabucak bitecektir.
-Benim gibi ince eyeliner seviyorsanız her bir göze sürmeden önce tekrar açmak zorunda kalacak olmanız ve bu durumda elbette ürünün çok daha erken bitecek olması,
-Sünger aplikatörün, dumanlı makyaj yapmaya yetecek kadar kalemi dağıtamaması. Far paletlerinden çıkan yetersiz fırçalar gibi de diyebiliriz bu aplikatör için. Dumanlı göz makyajı yaparken başka bir araç kullanılmasını öneririm.
-Renginin yeterince siyah olmaması; evet, rengi siyah ancak tok bir siyah değil. Bu konuda hayal kırıklığına uğradım.
-Adında geçtiği şekilde Exaggerate (Aşırı) Waterproof (Suya dayanıklı) olmaması; sıradan göz kalemlerine kıyasla bir kademe daha suya dayanıklı denilebilir.
-Sadece Watsons 'larda satılıyor olması,
-Temizlerken biraz dağılması; bu kalem ile makyaj yaptığım günlerde, göz makyajımı çıkarmak için diğer günlere nazaran fazladan bir disk pamuk daha kullanıyorum.


Puanım;





   Bittikten sonra aynı ürünün "262 Blackest Black" rengini denemek istiyorum, belki onda aradığımı bulurum. Sizin vazgeçilmez siyah göz kalemleriniz neler? Önerilerinizi bekliyorum.

   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

8 yorum:

  1. Çok teşekkür ederim canım.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana ♥♥

    YanıtlaSil
  2. ne enteresan bir ürün ilk kez gördüm :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir inceleme yazısı olmuş,bu ürünü bende deneyip kullanmıştım daha önceden.Sevdiğim bir ürün olmuştu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim :) Bir de başka rengini kullanayım bakalım :)

      Sil
  4. ilk kez g gördüm canım bakıyım sonraki ğidişimde :) sag ol canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım işine yarar, alıp almayacağını merak ediyorum :)

      Sil