Bitenler ve Çöpe Gidenler - 28

   Bugün blogumda en sevdiğim yazılardan biri olan dolu dolu bir bitenler ve çöpe gidenler yazısı var. Bu yüzden girişi fazla uzatmadan ürünlere ve yorumlarıma geçmek istiyorum;


CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ;

Bioderma Sensibio H20 Misel Su: Yıllardır severek kullandığım makyaj temizleme suyu. Bittiğine üzülmedim değil, elimdeki misel suları bitince büyük boyunu tekrar alacağım.

Cyrene Daily Skin Brightening Treatment %2 AHA Glikolaktik Eksfolyan: Geçen yılbaşında aldığım sürpriz kutunun içinden çıkmıştı. Bir ara her akşam olmak üzere düzenli kullandım, ilk zamanlar çenemde ve burun kenarlarında kuruma ve kurumaya bağlı ince kabuklar oluştu; daha sonra cildim alıştı, bu süreçte herhangi bir hassasiyete neden olmadım; yanma ve kızarma gibi. Ancak cildimde aydınlanma da gözlemlemedim. Tekrardan kullanmam.

Avon Clearskin Pore Penetrating Black Mineral Mask: Hassas cildimin tepki vermesinden korkarak almıştım fakat beni şaşırtarak hiçbir sorun çıkarmadan, cildimdeki fazla yağı alan bir maske oldu. Tüm yaz severek kullandım; kış için biraz sert bir ürün, ciltte kaskatı olan maskelerden çünkü. Ve maskeyi temizlerken lavaboyu baya kirletiyor, yine de etkisini çok sevdim. Önümüzdeki yaz tekrar alabilirim. Karma - yağlı ciltlere ısrarla öneriyorum.


BİTEN MAKYAJ MALZEMELERİ;

Flormar Mono Eyeshadow 16 Satin Beige: Kapağında minicik bir ayna bulunan başarılı bir ten rengi far. Pek çok muadili olduğu için tekrardan almam ancak severek kullandığımı dibini sıyırmış olmamdan anlayabilirsiniz.

Loreal Causse 403 Hypnotic Red: Nemlendirmesi harika, parlak bitişli, hafif renk veren, günlük kullanılabilecek bir kırmızı. Ambalajı gayet lüks duruyor. Fakat kalıcılığı vasat. Elimde pek çok ruj bulunduğundan yeniden almam.

Kahverengi Dudak Kalemi: Annemin yıllardır kullandığı dudak kalemi. Üzerinde Made in Italy yazısı hariç hiçbir bilgi kalmamış.

Rimmel Exaggerate Waterproof Eye Definer 261 Noir: Hakkındaki düşüncelerimi okumak için başlığa tıklayabilirsiniz.


ÇÖPE GİDEN MAKYAJ MALZEMELERİ;

Catherine Arley Silky Touch Terracotta 150: Hatırlarsanız şu alışverişimde hediye gelmişti. İstediğim bronzera karar verene kadar kullandım, ancak şimdi The Balm Balm Desert 'ü aldığım için kendisiyle yolumu ayırıyorum.

NYC Applelicious Glossy Lip Balm 356 Big Apple Red: Elma kokusu ve tatlı ambalajı sebebiyle çantama attım ve yarısına gelene kadar kullandım. Dudaklarımda bıraktığı hafif kırmızı rengi de sevdim fakat o yağlı görünüm artık mat rujlara geçiş yaptığımız bu sonbahar-kış döneminde beni deli ediyor. Gerçekten yağlı yağlı duruyor. Geri kalan yarısına elveda.

Emily Long-Lasting Lip Pencil 202: Rengi kendi dudak rengimden açık olduğu için palyaçoya dönerim düşüncesiyle bir türlü kullanamadım. Fotoğrafını çekip çöpe atmak istediğimde annem, kullanırım ben bunu, diyerek aldı. Eh, mantıklı kadın; 1 dudak kalemi vardı, o bitti tekrar 1 tane dudak kalemi olmuş oldu. Biraz kendisini örnek alsam iyi olacak. Yani kalem bitmedi, çöpe de gitmedi bir nevi yatay geçiş yaptı.

Emily Waterproof Eye Pencil 118: Bu aptal kalem gözlerimizi deli gibi yakıp yaşartarak tüm zamanların en nefret edilesi göz kalemi oldu. Herkesin deliler gibi Emily 'i sevmesine de anlam veremiyorum. Büyük konuşmayayım ama bu eve bir daha Emily marka kalem girmez.


TESTERLAR;

Lancome Miracle Cushion 03 Beige Peche: Rengi tenime fazla koyu ve turuncu geldi, ancak ürün hafif yapılı ve hoş kokuluydu. Hijyenik olmadığını düşündüğüm için tam boyunu almam.

Cadeavera Face Totes Meer Salz Maske: Aslında bu ürün tester değil, iki kullanımlık bir maske ancak ilk kullanımda etkisini görmediğim için tester grubuna ekledim. Ürün hakkındaki düşüncelerimi önümüzdeki aylarda şekillendikçe blogumda okuyabilirsiniz.

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate: Silikon bazlı bir cilt serumundan öte yağ karışımı kıvamında ve kokusundaydı. Cildimde yağ bazlı serumları kullanmayı sevsem de cildim bu ürünle hiç ama hiç anlaşamadı. Her kullandığımda yüzümün hassas kısımlarında kırmızı pütürcükler oluştu. Tester 8-10 kullanıma yetecek kadardı, merak ediyorsanız satın almadan önce kesinlikle testerını isteyin derim.

Clinique Even Better Makeup SPF 15 Evens and Corrects: Gri alt tonlu yoğun yapılı bir fondöten. Cildinde fazla kapatıcılığa ihtiyaç duyan kuru - normal ciltler sevecektir.

Clinique Repairwear Laser Focus Kırışık Karşıtı Göz Kremi: Gece göz kremi arayışlarım son hızla devam ediyor. Benim gibi "güneşe bağlı oluşan göz altı ince çizgileriniz" varken ne kullanacağınızı bilemiyorsunuz. Clinique 'in hiçbir göz çevresi kremini sevmemiştim, bunda da durum değişmedi. Elimde bir iki tester daha var, onları da denedikten sonra bir karar vereceğim.



AĞIZ ve VÜCUT BAKIM ÜRÜNLERİ;

8x4 Deodorant Wild Flower: Alüminyum içermediği için almıştım, kokusunu çok sevmediğimden yenilemem ama başka çeşitlerini denerim.

Avon Solutions Bust Shaper Sculpting Gel: Bir aralar Avon katoloğunda gördüğüm her ürünü sipariş ediyordum, bu ürün de o dönemlerin meyvesi. İğrenç, yapış yapış, emilmeyen bir dekolte - göğüs bölgesi jeli. Çöp!

Similar Dora EDP: Parfümevi 'nin açık parfümlerini her ne kadar sevsem de bu sefer olmadı. Daha önce de belirtmiştim; açık parfümleri çoğunlukla oda parfümü olarak kullanıyorum diye ama bu parfüm her sıktığımda beni boğdu, nefes alamaz hale geldim. Aylardır kenarda tutuyorum belki düşüncelerim değişir diye, maalesef artık çöpe atma zamanı geldi.

Isana Asetonsuz Oje Çıkarıcı: Yıllardır asetonsuz oje çıkarıcı kullanıyorum ve uzun vadede sonuçlarından memnunum. Isana 'nın asetonsuz oje çıkarıcısını da sevdim, başka markalar denedikten sonra tekrar geri dönebilirim.

Parodontax Beyazlatıcı Günlük Diş Macunu ve Beauty Formulas Active Oral Care Diş İpi hakkındaki düşüncelerimi şurada yazmıştım.


YARDIMCILAR;

Nivea Baby Pure & Sensitive Islak Mendil: Hiç beklemediğim bir anda bitti, mağdurum! Acilen yenisini almam gerekiyor.

Kağıt Mendil x 4 (Baume, Benri ve Watsons): Bu ay korkunç bir grip geçirdim. Su aygırı gribi desek adına azdır, bu dört kağıt mendil de burada dursun..

Watsons Islak Mendil Japon Kiraz Çiçekli ve Yaseminli: Bir kez grip geçince bu sefer de tekrar virüsü almamak için sürekli ellerimi siler oldum. Yedekleri var.

Papia Kağıt Kutu Mendil: Yüzümü yıkadıktan sonra kurulamak için bu tek kullanımlık mendilleri tercih ediyorum. Yenisini en yakın zamanda alacağım.

Faber Castell Textliner Superfluorescent Fosforlu Kalem ve Faber Castell Grip 2011 Mekanik Kurşun Kalem: İlk vize haftasından ben gibi sağ çıkamayanlar; fosforlu kalem neyse de yıllardır Grip 2011 den başka uçlu kalem kullanmam. Bu rengini de severek kullandım, tekrar alırım.


   Sonbahar ne çabuk bitti, ne ara mevsim şeridinde kışa geçtik anlayamadım. Daha az hastalıklı, daha gülmeli bir mevsim olur umarım herkes için. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

17 yorum:

  1. Oooh oh maşallah en sevdiğim dolu dolu bitenler yazısı<3 Beni en tatmin eden de senin bitenler yazıların <3 <3
    Markasını hatırlamıyorum ama Rossmann'dan dışı siyah içi süngerli asetonsuz bi oje çıkarıcı aldım. Hakkında güzel yorumlar okudum umutluyum..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, güzel sozlerin cok mutlu etti beni :)) O soylediğin asetonsuz oje cıkarıcının süngersiz ama pompalı olanını aldım ben de, ancak henüz kendisi yedekte; başka bir ürün kullanıyorum şimdilik. Umarım severiz :*

      Sil
  2. Ne güzel bir sürü şey bitmiş :)

    YanıtlaSil
  3. Yenilere yer acilmis :) Kiehl's Midnight Recovery Serum'a ben de cok bayilmamistim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle :) Kullanmadan önce baya ümitliydim oysa...

      Sil
  4. Garnier micellar makyaj temizleme suyu,Bioderma'nın muadili diyorlar.Daha önce Bioderma kullanmadığım için seninde fikrini almak isterim..Ayrıca ben Emily'nın dudak kalemlerini beğenirim.Renk hatası yüzünden vazgeçme bence.Aynı göz kaleminden bendede var.Kalem değil illet.Ben böyle akabilen,asla sabitlenemeyen,hamur kıvamında bir göz kalemi görmedim.Bir tek beyaz göz kalemini kullanıyorum.O gayet başarılı.Yani dudak ve göz kalemlerinin arasında dağlar kadar fark var.Sen yine bildiğin yoldan git sonuna kadar haklısın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlım Garnier misel suyu hakkında yazılanlar benim de dikkatimi çekti ancak cildim aşırı hassas olduğu için birkaç kötü yorumu da göz ardı edemedim, yani şimdilik denemeyi düşünmüyorum. Bioderma 'yı kesinlikle öneririm ama, cildimle harika anlaştılar. Sen böyle diyorsan diğer renklerine de bakarım Emily 'nin, önerini asla göz ardı etmem bitanem *

      Sil
    2. Denemek isterim bakalım..
      -En favori dudak kalemim:Emily-211(Kinda Sexy'nin rengiyle bire bir aynı)
      -En favori beyaz göz kalemim:Emily-112 (Keskin,çiğ bir beyaz degil.İncimsi,hafif bir rengi var)
      Sayılar birbirine ne kadar benziyormuş :)) Denersen banada haber ver güzelim :* <3

      Sil
  5. yeniler gelsin canım:) ısana asetonsuz oje çıkarıcıyı ben de sevmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniler hep geliyor zaten, önünü alamıyoruz :) Daha iyisini bulamazsam kesinlikle ona döneceğim :)

      Sil
  6. Bioderma bence açık ara favori. Kesinlikle bir muadili yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an Babe markasının misel suyunu kullanıyorum ama dediğin gibi, Bioderma hepsinden daha onde.

      Sil