Bitenler ve Çöpe Gidenler - 32 (Kısım 1)

   Merhaba, artık biliyorsunuz ki bitenler ve çöpe gidenler yazıları blogum için vazgeçilmez haline geldi. Geçtiğimiz ay yani Mart ayında benim bile tahmin edemeyeceğim kadar biten ve çöpe gidecek ürün birikti; tam tamına 51 ürün! Bu yüzden okurken sıkılmamanız için yazıyı ikiye bölmeye karar verdim.

YÜZ MASKELERİ:


Holika Holika Juicy Mask Sheet Honey: En sevdiğim kağıt maskelerden Cettua Before Having Date 'i uzun zamandır Gratis mağazalarında göremiyorum. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Güzellik ve Bakım Fuarı ‘ndan aldığım bu maske hakkındaki ilk izlenimim, bir Cettua Before Having Date olmasa da çok sevdiğim yönünde. İlk Kore kozmetik alışverişim sırasında üçer beşer ekleyeceğim sepete.

Skin Recipe Kayısı ve Badem Yağı Çamur Maskesi: Pek bir etkisini göremediğim, denediğim ilk çamur maskesi. Kuru cilde sahip olanlar içerisindeki yağlardan dolayı daha çok sevecektir.

Sephora Pore Clarifying Mask x2: Tek kullanımlık; gözenekleri temizleyen, cilteki fazla yağı alan maske. Paraben içermiyor ve hassas ciltler için uygun. Elimdekiler bitince tekrar alabilirim.

Nuxe 24HR Soothing and Redydrating Fresh Mask: Bitkisel kokulu, cildi yumuşatan bir maske. Yeniden almamı sağlayacak kadar etkilemedi beni.


YÜZ TEMİZLEME ÜRÜNLERİ;


Yves Rocher Apricot Fruity Scrub: Aslında ölü derinin arındırılmasında yardımcı olmayan, illüzyon bir ürün. Yüzünüze sürer sürmez, ovmadan dahi yıkarsanız aynı temiz hissi veriyor. Yani olay içerisindeki taneciklerde değil, ürünün kremsi kısmında. Ölü deriler temizlenmediği için hissedilen o temiz his de haliyle geçici. Kardeşim severek kullanıyor anlık etkisi sebebiyle ancak ben başka bir peelinge geçtim. Ürün azaldığında içerisinden ürünü almanın zorlaşması ve talep gördükçe fiyatının arttılırması da benim gözümdeki olumsuz yönleri.

Cyrene Instant Calm Facial Toner Antioxidant & Anti - Inflammatory Effect: Şu ana kadar kullandığım tonikler içerisinde hassas cildimin en anlaştığı tonik bu oldu. Cyrene ‘den alışveriş yaparsam bu toniği de yanına eklerim.

Cyrene Yüz ve Makyaj Temizleme Suyu: Bioderma Sensibio H20 ‘ya muadil gösterilen Cyrene ‘in misel suyunun testerı, daha önce yaptığım bir alışveriş sırasında gönderilmişti. Geçenlerde kullanmak için tester ürünleri tuttuğum kutudan çıkardım ve renginin bulandığını gördüm. Maalesef gün geçtikçe bu markaya karşı güvenimi kaybediyorum. Yukarıda bahsettiğim toniği de o yüzden şimdilik almadım.


YÜZ NEMLENDİRİCİ TESTERLARI;

Geçtiğimiz ay gece kullandığım yüz nemlendiricim bittiği için elimdeki testerları denedim. Bakalım içlerinden tam boyunu alacak kadar sevdiğim olmuş mu?

Etude House Collagen Moistfull: Jelimsi yapılı, yeşil bulaşık deterjanı kokulu, nispeten temiz içerikli yüz kremi. Kokusunu duymazdan gelebileceklere öneririm.

The Face Shop Mango Seed Glow Date-Prep Butter: Roseroseshop 'tan yaptığım ilk alışverişte eklenmişti. Mac Strobe Cream ‘in daha koyu yapılı olanını düşünün; yağlı bir parlama değil, doğal bir ışıltı veriyor cilde. Çok kuru ciltlere sahip olanlar için uygun fiyatlı bir muadil diyebilirim. Ancak içeriğinde silikon olduğundan şüpheliyim. Cilt tipime uymadığı için tam boyunu almam.

Bioderma Sensibio DS+ Soothing Purifying Cream: Yumuşacık yapılı, emilmesi kolay, neredeyse kokusuz bir krem. Rosecea hastası olan annemde denedik, o sevdi. Hakkındaki yorumları okuyup ona göre tam boyunu alıp almamaya karar vereceğim.

Cosmed Ultrasense Kızarıklık Karşıtı Onarıcı Bakım Kremi SPF20: Kokusuz, güneş korumalı güzel bir yüz kremi. Cilt nemlendiricilerinden beklediğim şeylerden biri hemen emilmesi olduğu için, tam boyunu almam.


MAKYAJ MALZEMELERİ;


L’oreal Super Liner Extra Black Gloss: Bu eyelinerda sevdiğim tek şey adında da dediği gibi ekstra siyah olması. Bunun dışında tamamen nefret ettim. Toz farların üzerine uygularken homojen bir çizgi çizmek çok zor, krem farların üzerine kısmen daha düzgün sürülüyor. Genellikle toz far kullandığım için çok zorladı beni. Üstünden geçip kalınlaştırma / düzeltme olanağı da vermiyor, üzerinden geçtiğiniz yerler siliniyor. Göz kapağını biraz çekiştirirseniz anında çatlıyor. Farsız ya da krem far üzerinde tek seferde çekebilirim diyorsanız öneririm. Yeniden almam.

Avon Ruj Fırçası: Bu fırça yardımıyla uyguladığım ilk rujun kalıntılarını hâlâ fırçada görebilirsiniz; ne yaptıysam arındıramadım. Açılıp kapanmasından da sorun olduğu için kullanamadım. Çöp. Bunun yerine Sephora ‘nın dudak ruj fırçasını öneririm.

Maybelline Color Tattoo Pink Gold: Buna hit the pan değil ekmekle sıyırmak denir! Gerçekten çok severek kullandım. Özellikle yukarıda bahsettiğim eyeliner ile kullanarak mükemmel br kombinasyon elde ediyordum. Her ne kadar sevsem de elimdeki farların sayılamaz hale gelmesinden ötürü yeniden alamam. Hakkındaki tüm düşüncelerimi okumak isterseniz başlığa tıklayabilirsiniz.

Etude House Fresh Cherry Tint PK001: Kokusuna aşık olduğum tatlı bir pembe yanak /dudak mühürü. Bahar ayları için biçilmiş kaftan. Denemeyen varsa çok şey kaçırır.

Sephora Nano Eyeliner 11 Silver Green: Elimdeki en orijinal renkli metalik göz kalemlerinden biriydi. Herhangi bir muadili olduğunu düşünmüyorum. Duochrome gri – haki yeşili rengiyle severek kullandım ancak artık satılmadığı için bitmesine çok üzüldüm.


DUDAK VE KAŞ BAKIM ÜRÜNLERİ;


Avon Care Protecting Dudak Kremi: Mumsu duruşundan hoşlanmadığım için geceleri kullanarak bitirdim. İçerisinde shea ve badem yağları bulunduğu yazdığı halde hiçbir verim alamadım.

Bath and Body Works Mentha Vanilla Mint Lip Balm: Mat bitişli olduğunu okuduğumda denemesi için kardeşime almıştım. Nemlendirme özelliğini zayıf bulduk, bunun yanı sıra kardeşim nane kokusunun çok baskın olmasından dolayı rahatsız oldu.

Softem Kaş & Kirpik Bakım Yağı: Hijyenik bulmadığım için kullanmıyorum, çöp.


SAÇ VE AĞIZ BAKIM ÜRÜNLERİ;

L’action Mükemmel Bukleler Shea Butter Özlü Uçuşmayı Önleyici ve Bukle Belirginleştirici Saç Maskesi ve Serumu: Bir kısmında duşta kullanılan, durulanan bir saç maskesi, diğer ucunda ise duş sonrası kullanıma uygun bir saç serumu var. Gördüğüm en seyahat dostu saç bakım ürünü! Yedekleri var, bittikçe ve ev dışında kalmam gerektikçe almaya devam ederim.

Aussie Tarak: Watsons 'tan vermişlerdi, eve gelen misafirler kullanıyordu. Taşındığımız yerin akrabalara yakınlığından dolayı artık kalmaya pek  misafir gelmiyor. Bu yüzden, bu saç fırçasını temizledikten sonra kuzenlerimden birine verebilirim.

Signal Ekstra Soft Diş Fırçası: Hakkındaki düşüncelerimi başlığa tıklayarak okuyabilirsiniz.


   Mart ayının bitenler ve çöpe gidenler yazısının ilk kısmı bu şekildeydi, diğer yarısını da en yakın zamanda paylaşacağım. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

12 yorum:

  1. Kiskandim valla çok fazla bakım ürünu bitirmissin demekki düzenli yapıyorsun darısı başına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman olmasa da, çoğunlukla düzenli kullanıyorum canım. Darısı başına.

      Sil
  2. İlk bitenlerinden beri severek okuyorum bitenler yazılarını genelde biz seninle aynı zamanlarda yazardık sanırım bu sefer sıra bende benim bitenler kutumda doluyor yeni yeni ☺️ Harika bir yazı olmuş yine soluksuz okudum, devamını bekliyorum 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim tatlım ^_^ Evet, sıra sende artık. En yakın zamanda ekliyorum geri kalan kısmını :*

      Sil
  3. keşke düzenli vakit ayırabilsem bu bakım işlerine. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süre sonra alışıp rutin haline getiriyorsun zaten. :) Teşekkürler.

      Sil
  4. Yves Rocher Kayısılı peeling yorumuna katılıyorum.Bende iki tüp kullandım hoş kokusu,verdiği aydınlık ve nemli his dışında bir etki farketmedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkında o kadar güzel yorumlar okuyunca kanıyor insan maalesef...

      Sil
  5. Color Tattoo için tebrik ederim :) Benimkiler bitemedn kurudu hep :/ Yenileri güle güle kullan!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, bir zamanlar elimdeki tek krem fardı, o yüzden kolayca bitti. Yoksa artık nerdee...

      Sil
  6. Vauuv 51 ürün! Patron çıldırmış! :)
    Beybili senin bu zamana kadar en memnun kaldığın eyeliner hangisi oldu pekii?
    Color tattooyu cidden yiyip yutmuşsun maşallah:) Yaa etude house fresh cherry tint ini ne zaman görsem aklıma sen geliyosun ben de sayende çok sevmiştim:-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maybelline 'in jel eyelinerından memnunum tatlım ben de herkes gibi. Çok teşekkür ederim tatlım, çok tatlı bir ürün o tint :)
      Geçtiğimiz ay gerçekten biraz çıldırmış olabilirim! :*

      Sil