Bitenler ve Çöpe Gidenler - 32 (Kısım 2)

   Mart ayı bitenler ve çöpe gidenler yazımın ikinci kısmıyla merhaba! İlk yazımda biten yüz bakım ürünleri ve makyaj malzemelerine yer vermiştim. Bakalım geriye neler kalmış?;

VÜCUT TEMİZLEME ÜRÜNLERİ:

Palmolive Thermal Spa Massage Banyo ve Duş Jeli: Kokusuna bayıldığımız, annemle ortak kullandığımız duş jeli. Peeling işlevi görmüyor, içerisindeki tanecikler ambalajda da yazdığı gibi masaj etkisi veriyor. Yenisini kullanmaya başladık bile.

Welness & Beauty Cremedusche Vanilla & Macadamia Balance: Kış aylarına yakıştırdığım mükemmel bir kokuya sahip, kremsi duj jeli. Nivea 'nın duşta krem ürününü kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum ancak bu ürünün de gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim. Yine de, denemek istediğim pek çok ürün olduğu için yeniden almam.

Down Under Natural's Argan Yağlı Vücut Şampuanı: Her kullandığımda bana İzmir 'i hatırlatan, benim gözümde buram buram İzmir kokan duş jeli. Bittiği için üzüldüm, bir gün yeniden İzmir 'e gidersem valizime ilk bu ürünü ekleyeceğim.

Bomb Cosmetics Rich Raspberry Soap Paint: Alırken pembe renkli durulanabilir bir jel boya olarak düşünmüştüm ancak kullandıktan sonra keskin kokulu bir duş jeli olduğunu gördüm. Daha ilk haftada patlayan ve her yeri berbat eden ambalajına katlanarak ikinci kez almamın tek bir nedeni vardı, vücuttaki sivilceleri ve pürüzleri anında gideriyordu. Elbette bunu, vücuttaki yağı ölümüne kurutarak yapıyordu. Ambalajlarını değiştimezlerse tekrar almam, belirli gün ve haftalarda beliren vücut sivilceleri için başka çözümler bulurum.

Derma Peel Banyo Kesesi İnce: Banyoda yıllarca örgü lif kullanmış bir insan olarak kesenin işe yarayacağına hiç ihtimal vermiyordum. Bir gün bir indirim dönemi gözüm öyle dönmüş ki, bu kese de dahil bulduğum her şeyi almışım. Uzun bir süre stok çekmecelerimden birinde kaldı, sonunda denemeye karar verdim. Aman tanrım, o da ne! O kadar fazla ölü deri döküldü ki, banyodan çıktığımda tenim bebek teni gibi yumuşacıktı. Ayda 1 kere uygulayıp farkı görüyorum. Kesinlikle deneyin; pişman olmazsınız, bana dua edersiniz hatta. Yenisini aldığım için eskisi çöpe atıldı.


EL ve TIRNAK BAKIM ÜRÜNLERİ:

The Body Shop Absinthe Purifying El Kremi 100 ml: Kullandığım el kremleri içerisinde en hızlı emilenlerden biri. Bu nedenle bir işle meşgulken kullanmak için biçilmiş kaftan ama, aması var işte. Hem metal ambalajı, hem de çevir aç kapaklı olması nedeniyle dışarda taşımak için kullanışlı değil, kokusu da pek az kişiye hitap edecek cinsten. The Body Shop bu el kremlerinin verimli kullanılabilmesi için demirden bir alet çıkarmış. Oldu, onu da çantama atayım da tamirci çırağı gibi gezeyim. Bu bitirdiğim ikinci tüp de olsa yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı yeniden almam.

The Body Shop Almond El ve Tırnak Kremi 30 ml: Bademli olan bu kremin emilmesi uzun sürüyor ancak kokusu mükemmel. Ambalaj sorunu üstte bahsettiğim ürün gibi.

Missha Krem: Ambalaj üzerindeki yazıları anlayamadığım için ne olduğuna dair en ufak bir fikrimin olmadığı kremi cildim yerine ellerime uygulamayı tercih ettim.  Nemlendirmesi iyiydi ancak yapış yapış bıraktı.

Rimmel Nail Perfector Nail Nurse: Güzel bir oje bazıydı. Tekrar almayı düşünmüyorum; şimdilerde başka bir markanın bazını kullanıyorum.

Mara French Manikür Yüzükleri: Bunu alalı seneler oluyor ancak birkaç denemem sonrasında kullanamayacağımı anladım. Boşuna bekletip duruyorum da elimde, çöp.


PARFÜMLER:
Geçtiğimiz ay iki tane güzeller güzeli parfüm aldığım için vicdan azabı çektim ve bu ay elimdeki eskileri bitirmeye uğraştım.

Mireille D’arcen 117 ve Eksen: Yıllar önce ilki bana, ikincisi anneme hediye gelen açık parfümlerdi. Banyoda öylece duruyorlardı, annem parfüm kullanamadığı için ikisini de bitirme görevi bana düştü. Kokularını sevmedim.

Yardley Royal English Daisy EDT: Kavun ve papatyanın karışımı; hafif, kalıcılığı düşük bir parfüm. Güzel bir bahar kokusuydu. Kokunun yayılabilirliği çok düşük olduğu için yeniden almam.

Similar Noelle Fleur: Şu ana kadar kullandığım açık parfümler içerisinden en sevdiğim, Cacharel – Noa Fleur ‘un Parfümevi versiyonu oldu. Orijinali artık satılmadığı için bu parfümü tekrar aldım.


DEODORANTLAR:

Organza Lovely Spring Perfumed Deodorant Spray: Kullandığım en bereketli deodorant, öyle ki tam altı aydır kullanıyorum, anca yarılamışımdır. Givenchy Organza 'nın açık versiyon deodorantının kokusu da orijinalini aratmaz şekilde; ağır, kadınsı, kışa yaraşır bir koku olduğundan sene sonuna kadar kullanamayacağım. Yarım yıl bekletmek yerine kullanabilecek bir tanıdığıma vereceğim.

Nivea Deodorant Fresh Natural: Şu ana kadar kaç şişe bitirdiğimi bilemediğim, kullandığım tek sıvı deodorant. Kokulara katlanamadığım bazı günlerde de hafif pudralı kokusu sebebiyle parfüm olarak kullanıyorum. Yedekleri var, yenisi açıldı.

La Naturel Pure & Natural Deodorant Fragrance Free: İçinde sadece; su, zeytin yaprağı suyu, bitkisel gliserin, mineral tuz ve mısır şekeri sakızı bulunan bu roll on u Güzellik ve Bakım Fuarı 'ndan almıştım, gelin görün ki pek anlaşamadık. Roll on başlığı çok zor dönüyordu ve kokusuz olduğu için bir süre sonra ürün garip kokuyordu. Tekrar almam.

Isana Deo Stick Sensitive: Türkiye ‘ye geldiğinden beri severek kullandığım deo stick. Ancak çok terlemediğim için yılda bir tane anca bitirebiliyorum. Elimde pek çok deodorant olduğundan yeniden almam. Kıyafetlerde iz bırakmadan güzelce koruduğunu söylemeden geçmeyeyim.


DOLAP KOKULARI:

Fragrance of Love Cotton ve Fresh Scent Lily of The Valley Dolap Kokuları: Her iki kokuyu da giysi dolaplarımda kullandım ve çok sevdim. Keşke ömürleri daha uzun olsa. Tekrar rastlarsam alırım.

Sees Dolap Ferahlatıcı Bahar Çiçekleri: Güzel kokusuna kanıp aldım, maalesef bir hafta sonra koku vermediğini fark ettim. Tekrar almam.


YARDIMCILAR:

Kleenex Ultra Soft Kutu Mendil, Benri Kare Makyaj Temizleme Pamuğu, Apaks Makyaj Temizleme Pedi, StopEver Lady Comfort Isıtıcı Ped, Watsons Yaseminli Islak Mendil ve Watsons Kağıt Mendiller her ay düzenli olarak bitirdiklerimden.


   Bu ay biten ve çöpe giden toplamda 51 ürün bu şekildeydi. Yazarken ben yoruldum, umarım okurken sıkılmamışsınızdır. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

12 yorum:

  1. Parfümevi'nin kokularını çok başarılı buluyorum ben de... bir de Lola Bomb'un ürünü ilginçmiş, yağlı ciltlerin aklında olsun bence :) sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vücudunda sivilceler olan, yağlı tenliler dışında kimse denememeli, çok kurutuyor vücudu. Ben de Parfümevi 'nden memnunum :)

      Sil
  2. Şu dermapeel ince keseyi nerde bulabiliriz pekiiii?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gratis, Watsons 'larda satılıyor canım, ama ince olanı almanı öneririm, diğerleri tenini tahriş edebilir :*

      Sil
  3. Çok özenli ve güzel bir yazı olmuş, bitenler çöpe, bizler de alışveriş çılgınlığına ^^ Emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için çok teşekkürler! Alışveriş hiç bitmez :*

      Sil
  4. Bitenler yazılarını okumak çok keyifli oluyor,çok güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ayrı bir keyif alıyorum yazarken ve de okurken. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  5. bitenler en sevdiğim yazılar gelsin şimdi yeniler :)

    YanıtlaSil
  6. Down Under argan yağlı vücut şampuanı sana İzmir'i hatırlatıyorsa ben sana İzmir'den sevgilerle göndereyim o zaman canım ;)
    Isana deo stick benim de bitmedi hala yaa bit(e)meyen ürün yapmış adamlar resmen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay, çok teşekkür ederim tatlım! İzmir 'e benden çok selam söyle, yeter :*

      Sil