İnceleme: Too Faced Boudoir Eyes Eye Shadow Collection

   Merhaba, bugün, bir süredir düzenlediğim, farklı açılardan incelediğim bir tanıtım yazısını nihayet tamamladım. Umarım severek okursunuz.

   Bu güzel bahar gününde blogumda yer verdiğim ürün; Too Faced markası Türkiye Sephora mağazalarından çekilmeden hemen önce aldığım,  bir bahar koleksiyon ürünü olan Too Faced Boudoir Eyes far paleti.



Palet, şık ve kullanışlı bir ambalaj tasarımına sahip; metal, kabartmalı, magnetik kapaklı ve minik! Bu tasarım ile palet; göze hitap etmesinin yanı sıra, tam bir seyahat dostu.



Boudoir kelimesi "kadının gizli küçük odası" anlamını taşıyor. Bu isim bile tek başına palete seksi ve gizemli bir anlam yüklüyor.



Paletin kapağını kaldırınca; alt kısımda farlar, kapak kısmında ise bir kart göze çarpıyor. Kartın arkasında ise bir ayna bulunuyor.



Kartı yerinden çıkarınca, kartın tatlı bir mektup olduğu görülüyor. Bu mektup; aslında bir klavuz, içerisinde bu palet ile yapabileceğiniz üç farklı makyaj önerisi yer alıyor.



   Too Faced Boudoir Eyes, mat, sedefli ve ışıltılı farları içeren, birbirleriyle uyumlu yumuşak bejler, dumanlı mor ve gizemli gri renklerin feminen bir karışımı.
Kısacası bu palet ile hem seksi hem de doğal görünebilirsiniz!

   Her far çekici bir isimle nitelendirilmş; [Örneğin;In the buff (çırılçıplak), Fuzzy Handcuffs (tüylü kelepçe]
   Farlar oldukça kremsi; bu da uygulamayı ve karıştırmayı kolaylaştırıyor. Paletteki hiçbir far dökülme yapmıyor.
   Tüm göz kapağına uygulamak için uygun olan baz renk farlar daha büyük panlarda, daha büyük gramajlarda (her biri 2 gram) eklenmiş palete, ki bu dünyanın en mantıklı fikirlerinden biri. Çünkü daha büyük alanlara uygulandıkları için far paletlerinde en çabuk bu baz renkler bitiyor. Diğer altı far ise 0,9 'ar gram.

   Bu palet ile dans pistinden yatak odasına uzanacak seksi ve baştan çıkarıcı makyajlar elde edebilirken aynı zamanda özenli bir ofis makyajı, sakin bir akşam yemeği veya sıradan bir alışveriş gününe uygun olacak makyajlar yapabilirsiniz.

Gelin renklere yakından bakalım;
Farlar; Day, Classic ve Fashion olmak üzere üç kategoriye ayrılmışlar. Ben de o şekilde inceleyeceğim.




In The Buff: Mat, kemik beyazı, kaş altları dahil tüm göz kapağına uygulamak için birebir, çiğ durmuyor.
Fuzzy Handcuffs: Mat , bej - şeftali karışımı
Voulez-Vous: Uygulandığında sedefli duran; mikro simli, soğuk kahve alt tonlu mor.





Satin Sheets: Palete ilk görüşte vurulmama neden olan, güneş ışığı yansımaları içeren pembe renk. Panda duochrome; ancak uygulandığında pembe renk gelmiyor, sadece hoş bir altın ışıltı veriyor. Pandaki rengi edemediğim için hayal kırıklığına uğradım.
Sugar Walls: Gümüş simli leylak rengi. Pandaki rengi elde etmek için yoğun uygulamak gerekiyor, ince uygulandığında ise swatchtaki gibi duruyor.
Garter Belt: Mat, klasik gri.





Birthday Suit: Tanımlaması en zor renklerden biri. Soğuk alt tonlu, ışıltılı, ten rengi ile taupe karışımı.
Lap Dance: Leylak alt tonlu taupe
French Tickler: Paletteki en kremsi far. Mat, altın simli, yoğun ve net siyah.



İçerik Listesi;
Birthday Suit: Talc, Cetearyl Isononanoate, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer, Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate, Sorbic Acid, Methicone, Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Manganese Violet (CI 77742).

Lap Dance: Ethylhexyl Palmitate, Talc, Kaolin, Zinc Stearate, Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer, Silica, Zea Mays (Corn) Starch, Sorbic Acid, Tin Oxide, Mica, Carmine (CI 75470), Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Manganese Violet (CI 77742).

French Tickler, Fuzzy Handcuffs, In the Buff: Talc, Silica, Zinc Stearate, Kaolin, Zea Mays (Corn) Starch, Ethylhexyl Palmitate, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer, Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate, Mica. May Contains/Peut Contenir/(+/-): Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Ultramarines (CI 77007).

Voulez-Vous: Talc, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer, Cetearyl Isononanoate, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Iron Oxides (CI 77491, CI 77499), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Carmine (CI 75470), Manganese Violet (CI 77742).

Garter Belt: Talc, Silica, Kaolin, Zinc Stearate, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer, Zea Mays (Corn) Starch, Ethylhexyl Palmitate, Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate, Sorbic Acid, Mica, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Bismuth Oxychloride (CI 77163).

Satin Sheets and Sugar Walls: Talc, Ethylhexyl Palmitate, Zinc Stearate, Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate, Silica, Sorbic Acid, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer, Kaolin, Zea Mays (Corn) Starch, Mica, Carmine. May Contains/Peut Contenir/(+/-): Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Manganese Violet (CI 77742), Aluminum Powder (CI 77000), Ferric Ferrocyanide (CI 77510).

*Bazı renklerin üretiminde "Carmine" adı verilen ve bir tür böcekten elde edilen pigment kullanıldığı icin ürün vegan değildir.

Puanım;
Far paletini alma nedenim olan Satin Sheets 'in, uygulama sonucu pandaki rengini verememesi nedeniyle bir cupcake kırmak durumunda kaldım. Bunun dışında bana göre bu far paletinin hiçbir eksiği yok.


   Too Faced markası artık ülkemizde satılmasa da yurt dışında Sephora mağazalarında bulabilirsiniz.

   Ben, Too Faced Boudoir Eyes far paletini indirimde 49,50 liraya satın almıştım; şimdi 36 dolar - yaklaşık 100 lira - bir ücrete sahip, bu tonlarda farlarınız yoksa ve kaliteli bir palet arıyorsanız öneririm.

   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

4 yorum:

  1. Tam benlik renkleri olan bir paletmiş, Too Faced gitmeden almakla çok iyi yapmışsın :) Güle güle kullan! Bu arada, mailini aldım ama telefondan yazmak zor geliyor. Bugün içinde yanıtlamaya çalışacağım :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimdeki far paletleri ya mürdüm ya da kahve tonlarından oluşuyor, Too Faced Boudoir Eyes benim için çok güzel bir yenilik olmuş oldu. Cevabın için çok teşekkür ederim, gerçekten çok işime yarayacak :*

      Sil
  2. Renkler harika^^ Güle güle kullan tatlım vala zamanında indirimde kapmakla çok iyi etmişsin:-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, ben de kullandıkça "İyi ki almışım!" diyorum. :*

      Sil