Paris Kozmetik Alışveriş Rehberi - 1


Bonjour!

Paris Seyahat Rehberimin ikinci kısmında, Paris 'e gittiğinizde kozmetik ürün alışverişlerinizi nerelerden yapabileceğinizi anlatmak; güzellik ve bakım ürünlerini bulabileceğiniz sınırsız seçeneklerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. 
Taslak olarak hazırladığım Paris Alışveriş Rehberi yazısı çok uzun olduğu için, yazıyı ikiye bölerek yayınlamaya karar verdim.
Önümüzdeki günlerde ise bu yazıda bahsi geçen yerlerden yaptığım devasa nitelikteki alışverişlerimi paylaşacağım.

Drugstore Mağazalar

Paris 'te drugstore mağaza kavramı bizdeki gibi değil; Gratis, Rossmann, Eve gibi uygun fiyatlı kozmetik ürünler satan mağazalar yerine aynı uygun fiyatlı ürünleri sattıkları eczaneler veya Migros benzeri büyük marketler bulunmakta.

-Eczaneler
-Görsel Google 'dan alınmıştır.-

Turistik bölgelerde çoğunluk olmak üzere, eczanelerin bir kısmı haftanın her günü açık. Aklınıza gelebilecek hemen hemen her dermokozmetik marka ve ürünü buralarda bulabilirsiniz.

Öneri: Euronun, Türk lirasının neredeyse 4 katı olması nedeniyle pek çok dermokozmetik ürün ülkemizde, özellikle de online eczanelerde daha uygun fiyatlara satılıyor. Bu sebeple size önerim, gitmeden önce almayı düşündüğünüz ürünlerin fiyatlarını bir kenara not etmeniz ve isteklerinizden uygun fiyatlı olanları almanız.


-Marketler
Eczanelerden sonra büyük marketlerde kozmetik ürünleri bulabileceğinizi söyledim ve örnek olarak Migros 'u verdim. Aslında biraz yanıltıcı bir örnek oldu, çünkü özellikle renkli kozmetiklerde marka çeşitliliği açısından Migros vasat kalıyor. Ancak Paris 'te bulunan büyük marketlerde Bourjois 'dan, Maybelline 'e; L'oreal 'den, Wet n Wild 'a uzanan geniş bir marka çeşitliliği söz konusu. Yine raf raf şampuanlar, duş jelleri, ojeler ve nemlendiriciler de mevcut.

-İlk görsel Google 'dan alınmıştır.-

Önerilecek pek çok market varken, yaygınlığı ve ürün çeşitliliği açısından Monoprix kesinlikle bakmanız gereken ilk yer. Türkiye 'de bulunmayan pek çok ürünü bir arada görünce gözlerinizden kalpler çıkacağına ben kefilim. Aynı zamanda pek çok dermokozmetik ürünü eczanelerden daha uyguna bulmak mümkün.



Bir de sadece kendi kozmetik markalarını satan marketler mevcut. Bu kategoride önerim ise kesinlikle HEMA. Paris 'teki pek çok mağazaya kıyasla çok uygun fiyatlı cilt, vücut, ağız bakım ürünleri ve renkli kozmetik ürünleri bulunuyor. Bunların yanı sıra kıyafet, dekorasyon, kırtasiye ve abur cuburlarıyla da Avrupa 'nın pek çok yerinde ünlü olsalar da bugünkü konumuz sadece kozmetik!


Marionnaud



 Marionnaud, bizdeki Tekin Acar, Sevil benzeri; Sephora 'ya kıyasla küçük ama onlarca mağazasıyla nereden karşınıza çıktığını anlamayacağınız, bünyesinde pek çok markayı barındıran yerel mağazalar zinciri. Fiyatları ise Sephora 'yla aynı çizgide. Mağazada bulabileceğiniz markaların listesine internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Öneri: Paris 'te yapacağınız (Duty Free hariç) 175 Euro ve üzeri harcamalarınızda, kasada tax free hakkında yardım istemeyi unutmayın. Bu konuda ayrıntılı bilgiye internetten ulaşabilirsiniz.




Alışveriş Merkezleri



İstanbul dünyanın en çok alışveriş merkezi bulunduran şehirlerinden biri. Paris de, İstanbul ile kıyaslandığında alışveriş merkezi konusunda epey zayıf kalıyor. Kalsın da zaten, bana sorarsanız Paris 'te alışveriş merkezi aramak yapmanız gereken son şeylerden biri ancak yağmurlu ve soğuk havalarda buraların hayat kurtardığı da bir gerçek. Bu yüzden başta favorim diğerlerine göre küçük ama düzenli Beaugrenelle olmak üzere; her ne kadar YKM ve Boyner 'de olan karışık marka düzeninin yüzlerce katının sıkışık bir halde olması nedeniyle bir daha gitmeyi düşünmediğim Galeries Lafayette ve hemen yanındaki Printemps 'i de gezebilirsiniz.

Öneri: Alışveriş merkezlerinde alışık olduğumuz kapanış saati 22.00 olsa da Paris 'te pek çok alışveriş merkezi 20.00 'da kapanıyor. Özel durumlar ve günler hariç (ki o düzenlemeleri de alışveriş merkezlerinin kendi sayfalarından bulabilirsiniz.) bu kuralı unutmadan alışverişe giderseniz kötü bir sürprizle karşılaşmamış olursunuz.



DEVAMI GELECEK...


   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

2 yorum:

  1. Ayy şimdiden heyecanlandım:P :) ve yazını heme kaydettim. gitmeden önce mağazalardaki ürünlere yorumlarına bi bakayım;) eline sağlık kuzucum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldığım ürünleri de yakında paylaşacağım tatlım, umarım işine yarar :*

      Sil