İnceleme: Sephora Brush Cleaning Sponge

Makyaj fırçalarınızı kuru temizlemek ister misiniz?

   Makyaj yapmak, ister sadece özel günlerde isterse herhangi bir anda olsun, pek çok kişinin vazgeçilmez zevklerinden biri. Makyaj yaparken kullandığımız fırçaları temizlemekle uğraşmak ise makyajdan aldığımız zevki epeyce düşürüyor.

   Makyaj fırçalarını temizlemenin pek çok yolu var; antibakteriyel sabun ve su ile her ay derin temizlik yapıyor olmamız maalesef tek başına yeterli değil. Ne kadar çok fırçaya sahip olursak olalım; çeşitli renk ve bitişe sahip farları uygularken yeterli sayıda temiz fırçamız olmadığından yakınırken buluyoruz kendimizi.


Sephora 'nın geçtiğimiz yıl satışa çıkardığı ve henüz ülkemize gelmeyen Sephora Brush Cleaning Sponge, fırçaları "anlık" sıvı temizleyiciler ile temizledikten sonra mecburen oluşan kuruma süresini ortadan kaldırıyor.

Yani Sephora Brush Cleaning Sponge ile fırçaları susuz, kuru bir şekilde temizlemenin hemen ardından kullanma kolaylığı hedefleniyor.

Yine Sephora 'larda satışa sunulan ve elbette ülkemize gelmemiş olan Vera Mona Color Switch isimli üründen esinlenilmiş ve neredeyse 1/5 'i fiyata sahip olan bu ürüne gelin yakından bakalım.



Sephora Brush Cleaning Sponge oldukça hafif bir ambalaja sahip. Plastik bir kutu içerisindeki çift taraflı siyah sert süngerin dokusu, geçmişte epey popüler olan topuz süngerine benziyor.

Uygulaması ise oldukça basit; kullanılan fırçayı nazikçe sünger yüzeye sürterek fırça üzerindeki toz far kalıntılarından kurtulabilirsiniz. Nasıl yapılacağını göstermek için Instagram 'a bir Boomerang videosu ekledim, videoya buradan ulaşabilirsiniz.



Aslında makyaj fırçalarını temizlemeyi değil, fırça üzerindeki renkli toz far kalıntılarını gidermeyi amaçlayan Sephora Brush Cleaning Sponge bunu bir dereceye kadar başarabiliyor. Fırça kıllarının arasında hâlâ renk kalıyor ancak diğer renkleri kullanırken kesinlikle öncekilerle karışmıyor.

Ayrıca Sephora Brush Cleaning Sponge 'un ılık su ve biraz sabun ile kolayca yıkanabilir olması, ürünün her yönden pratik olduğunu kanıtlıyor.



Özetle Sephora Brush Cleaning Sponge, özellikle farklı renklerde far kullanılacağı gün, far fırçasını anlık olarak temizlemekte başarılı.
Yağ bazlı (fondöten, kapatıcı, krem kontür ürünleri, krem allık gibi) ürünler ile kullanılan fırçaları temizlemede ise maalesef sınıfta kalıyor.

   Günlük olarak MAC Fırça Temizleyici kullanmaya devam edecek olsam da; seyahatlerde yanıma Sephora Brush Cleaning Sponge 'u almayı tercih edeceğim. Bu ürünü Paris Sephora 'dan  4,95 € 'ya almıştım ve henüz alışveriş yazımı okumadıysanız Avrupa Alışverişim - 3 'e bakabilirsiniz.

   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

2 yorum:

  1. Değişik bir ürünmüş benzerini görmüştüm geçen yıl fashiolalada sanırım, aliexpressten mi ne almıştı. Fiyatı uygun olsa da çok kullanacağım bir şey değil gibi:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişinin ne aradığına göre değişse de bence pek işe yarayan bir ürün değil canım :)

      Sil