İnceleme: Caudalie Beauty Elixir



Son zamanlarda, Caudalie markasının üzüm suyu içeren ve cilt bakımında temel olmasa da konfor arttırıcı iki ürününü deneyimliyorum. Serinlemeye ve güneşten kuruyan cildimizi nemlendirmeye ihtiyacımız olan bu günlerde her iki ürünü yorumlamayı daha fazla ertelemek istemedim.



Bugün, kısa süre önce bitirdiğim Caudalie Beauty Elixir 'i (Caudalie Güzellik İksiri) inceleyelim.

Cam ambalaj ve sprey başlık ile satışa sunulan Caudalie Beauty Elixir, Macaristan kraliçesinin güzellik iksirinden esinlenerek yaratılmış ve 1996 yılından beri satışta olan "yağ içerikli yüz spreyi / tonik" şeklinde tanımlanabilecek bir ürün.

Bende bulunan 30 ml olan seyahat boyu; ayrıca 100 ml hacme sahip olanı da mevcut.



Kullanmadan önce içerisinde bulunan yağın sıvıya karışması için iyice çalkaladıktan sonra, haftada 2 ya da 3 kez; duştan çıktıktan hemen sonra Caudalie Beauty Elixir 'i cildime uyguladım. Böylece Caudalie Beauty Elixir 'i düzenli olarak kullandığım bir cilt bakım rutini oluşturdum.

İçerisindeki bitkilerden dolayı sahip olduğu keskin kokudan hiçbir zaman hoşlanmadım. Özellikle baskın olan nane kokusu, ya seveceğiniz ya da nefret edeceğiniz kokulardan biri.



Ürünün sitesinde yer alan vaatleri şu şekilde;
İnce çizgilerin görünümünü yumuşatır
Gözenekleri sıkılaştırır
Makyajı sabitler
Cilde ışıltı kazandırır

Caudalie Beauty Elixir 'i düzenli kullandığım süre içerisinde maalesef bu etkilerden birini bile gözlemleyemedim. Hatta, cildimde gözle görülür herhangi bir etkisi olmadı.



İçerik Listesi:
Aqua (Water), Alcohol*, Citrus Aurantium Amara (Bitter orange) Flower Water*, Parfum (Fragrance)*, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil*, Potassium Alum, Glycerin*, Mentha Piperita (Peppermint Oil)*, Styrax Tonkinensis Resin Extract*, Commiphora Myrrha Resin Extract*, Melissa Officinalis (Balm Mint) Leaf Oil*, Roas Damascena Flower Oil*, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract*, Tocopherol*, Citral*, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*
*Bitki kaynaklı

   Benim gibi hassas cilde sahip olanların alkol içeren cilt bakım ürünlerinden uzak kalmasını ve Caudalie Beauty Elixir yerine önümüzdeki haftalarda inceleme yazısını paylaşacağım aynı markanın üzüm suyunu kullanmalarını öneriyorum.

   Benim Caudalie Beauty Elixir 'e puanım, sprey başlığı ile uygulama kolaylığı olsa da; işlevsizliği ve içerisindeki alkol nedeniyle epey düşük oluyor.


   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

7 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Kesinlikle, havalar biraz soğusun hemen ona geri döneceğim :)

      Sil
  2. Merak ettiğim bir üründü alkol olması bence de hoş değil caudelie ye yakıştıramadım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef, özellikle dermokozmetik markalar bu konuda daha dikkatli olmalılar.

      Sil
  3. Merak ettiğim bir üründü alkol olması bence de hoş değil caudelie ye yakıştıramadım :))

    YanıtlaSil
  4. Ben reklamlarına aldanıp büyük boyunu almıştım bir de! ve dediğin gibi nane kokusu ya aşk ya nefret. Benimkisi nefret boyutunda oldu. Neden bu kadar popüler olduğunu hiç anlayamadığım ürünlerden birisi maalesef :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun gözümden kaçmış :( Düşüncelerimiz benzer olmuş ne yazık ki; popülerliğinin nedenini anlayamadım ben de.

      Sil