İnceleme: Caudalie Organik Üzüm Suyu



Günaydın!

Kış mevsiminin kurutucu soğuğu ile birlikte cildimde de kuruluklar gözlemledikçe, son zamanlarda daha yoğun yapıdaki nemlendiricilere yöneldim. Ancak gün içerisinde hissettiğim gerginliği çözmek için, günde iki kere uygulanan nemlendiriciler tek başına yeterli gelmiyordu. İşte tam da o sırada tanıştım Caudalie üzüm suyu içerikli ürünlerle.

Bugün sizlere son aylarda elimden düşürmediğim Caudalie Organik Üzüm Suyundan bahsetmek istiyorum. 

Caudalie üzüm suyu içerikli bir diğer ürün olan Caudalie Beauty Elixir hakkındaki yorumlarımı ise ürün ismine tıklayarak okuyabilirsiniz.



Hassas ve kızarmaya meyilli bir cildim olduğundan dolayı şu zamana kadar Avene, La Roche Posay, Vichy gibi çeşitli dermokozmetik markaların termal sularını denedim. 

Caudalie Organik Üzüm Suyu da, tüm bu termal sular gibi sprey başlıklı metal bir ambalaj içerisinde satışa sunulduğu için kullanım kolaylığı sağlamasından dolayı şans verdiğim bir üründü.



Caudalie Organik Üzüm Suyunun diğer termal sulardan farkı ise cildi yatıştırmasının yanı sıra nemlendirme etkisinin de olması. Hatta markanın iddiasına göre Caudalie Organik Üzüm Suyu %127 oranında nem sağlıyor.

Caudalie Organik Üzüm Suyu için "cildi neme doyuruyor" demek doğru olmasa da, cildin ihtiyacı olan nemi sağlamada yardımcı rol oynuyor demek kesinlikle doğru olacaktır.



Paraben, fenoksietanol, fitalat, mineral yağ, sodyum larül sülfat ve hayvansal içerik ihtiva etmeyen ve hayvanlar üzerinde test edilmeyen Caudalie Organik Üzüm Suyunun içeriği ise oldukça sade; Vitis vinifera (üzüm) meyve suyu*, Vitis vinifera (üzüm) suyu*, Azot (P00613V01/02).
*Bitki kökenli içerik



Nemlendirme etkili Caudalie Organik Üzüm Suyu, ince yapısı ile sadece temiz cilde değil, makyaj üzerine de kullanabilir olması sebebiyle son zamanlarda elimden düşürmediğim bir ürün oldu.

Caudalie Organik Üzüm Suyu ile ilgili söyleyebileceğim iki olumsuzluktan ilki, ıslak bebek mendillerine benzer garip kokusu. Elbette içerisinde parfüm bulunmaması ve parfüm içeriğinin cilde verdiği zararları bildiğimden dolayı ürünün sahip olduğu kokuya aldırmadan güvenle kullanmaya devam ediyorum.



Ürün ile ilgili ikinci olumsuz görüşüm ise fiyatı. 75 ml ve 200 ml seçenekleriyle satışa sunulan Caudalie Organik Üzüm Suyunun bendeki boyu 200 ml ve tavsiye edilen satış fiyatı ise 72 TL.

Caudalie Organik Üzüm Suyu bugüne kadar kullandığım ince yapılı yüz spreyleri arasında en beğendiklerimden biri oldu. Ancak cildimde büyük bir değişiklik yaratmadığı için bittikten sonra yeniden almak yerine; bu parayı cildimin ihtiyacı olan kaliteli bir serum için biriktirebilirim, diye de düşünmüyor değilim.



 Sizin severek kullandığınız yüz spreyleri hangileri? Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

6 yorum:

  1. Caudalie çok güzel organik ama kokuları bana oldukça yoğun geliyor bu yüzden istesem de kullanamıyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kokuları herkes tarafında sevilmiyor; ben de Beauty Elixir ürünlerinde bu srunla karşılaşmıştım. Ancak bu üründe koku çok daha hafif

      Sil
  2. Termal sular arasında benim en beğendiğim Caudalie. Yazdığın gibi, cildimde "aşırı" bir etkisini görmesem de diğerlerine nazaran, kullandığımda cildimin daha düzgün olduğunu hissediyorum. Fakat fiyatı konusunda haklısın, biraz yüksek. Çok sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kış ayları için severek kullanıyorum ben de, daha iyisini bulana kadar. Teşekkürler :)

      Sil
  3. Bunu ben de seviyorum, diğer termal sulardan ise hiç bir şey anlamıyorum. Sadece yüzümü ıslatıyor gibi geliyor :)

    YanıtlaSil