İnceleme: Urban Decay Naked 3 Far Paleti



Merhaba!
Güneşli ve mis gibi bahar aylarının gelmesiyle sadece ruh halimde değil yaptığım makyajlarda da karanlıktan aydınlığa hoş bir geçiş oldu.

Bugün sizlere baharın gelmesiyle sık sık kullandığım ve ferah makyajlar yaptığım Urban Decay Naked 3 Far Paleti hakkındaki düşüncelerimden bahsedeceğim.



İçerisindeki farlarla uyumlu pembe renkte, kabartmalı metal ambalaj içerisinde tam boy ayna, 12 adet far, bir adet çift taraflı fırça ve dört adet deneme boy far bazı ile birlikte satılıyor Urban Decay Naked 3 Far Paleti.

Kendisinden önce piyasaya sürülen Urban Decay far paletlerinden farklı olarak genellikle pembe tonlarında farlardan oluşuyor. 



Pembe ve gül kurusu baz alınarak üretilmiş Urban Decay Naked 3 Far Paletinde üçü mat olmak üzere toplamda 12 adet far bulunuyor.

Paletle birlikte gelen fırça hakkındaki düşüncem ise pek olumlu değil. Metal gövdeli ve sentetik kıllı çift taraflı fırçanın kılları epey tok olduğu için tozutan farlarda başarılı değil. Bu tarz fırçaları krem far uygularken tercih ediyorum.


Farları tek tek incelersek;

Strange: Pembelik içeren mat bir krem - beyaz. Genellikle tüm göz kapağını nötrlemek için kullanıyorum.
Dust: Açık pembe renkte ve beyaz simli, başarısızca sıkıştırılmış pigment formda far. Çok fazla dökülme yaptığı için kullanamıyorum.
Burnout: Sıcak açık pembe. Renk olarak Maybelline Color Tattoo 24HR Gold Pink Krem Far ‘ı andırıyor.
Limit: Soğuk ve tozlu gül kurusu. Günlük hafif makyajlarda crease bölgesine uygularken, diğer makyajlarda Strange ile karıştırarak tüm göz kapağıma sürüyorum.



Buzz: Gümüş simler içeren kahve - gül kurusu. İçerdiği yoğun simler nedeniyle elimin pek gittiği farlardan değil.
Trick: Pembelik içeren açık bakır. Paletteki pembelerin içerisinde hoş bir farklılık.
Nooner: Leylaklık içeren mat gül kurusu. Crease bölgesinde sıklıkla kullanıyorum.
Liar: Leylaklık içeren metalik pembe - kahve far, gölgeleme için kullanıyorum..



Factory: Mürdüm kahve, gölgelendirme için kullandığım farlardan bir diğeri.
Mugshot: İçindeki mikro ışıltılar sebebiyle metalik görünen pembemsi taupe.
Darkside: Pembelik içeren füme, panda görüldüğü kadar yoğun renk vermiyor;bu sebeple günlük kullanabiliyorum.
Blackheart: Pembe ışıltılı mat füme siyah far. Eyeliner olarak kullanmak mümkün.




İçerik Listesi:
DARKSIDE: Talc, Caprylic/Capric Triglyceride, PTFE, Zinc Stearate, Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate, Silica, Sorbic Acid, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer. 
DUST: Talc, Caprylic/Capric Triglyceride, Calcium Aluminum Borosilicate, Zinc Stearate, PTFE, Synthetic Fluorphlogopite, Silica, Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate, Sorbic Acid, Tin Oxide, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer. 
FACTORY: Talc, PTFE, Caprylic/Capric Triglyceride, Zinc Stearate, Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate, Sorbic Acid, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer.
NOONER: Talc, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer, PTFE, Zinc Stearate, Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate, Sorbic Acid.
LIMIT/STRANGE: Talc, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer, Caprylic/Capric Triglyceride, PTFE, Zinc Stearate, Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate, Sorbic Acid. BUZZ
Caprylic/Capric Triglyceride, Calcium Sodium Borosilicate, Talc, Zinc Stearate, PTFE, Phenoxyethanol, Sodium Dehydroacetate, Sorbic Acid, Tin Oxide, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer.
DARKHEART: Talc, Zinc Stearate, Silica, Boron Nitride, Ethylhexyl Palmitate, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Sorbic Acid.
TRICK: Talc, Calcium Sodium Borosilicate, Caprylic/Capric Triglyceride, Calcium Aluminum Borosilicate, Zinc Stearate, PTFE, Silica, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Sorbic Acid, Tin Oxide, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer. 
LIAR: Talc, Caprylic/Capric Triglyceride, Zinc Stearate, PTFE, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Sorbic Acid, Tin Oxide, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer.
BURNOUT: Talc, Caprylic/Capric Triglyceride, Zinc Stearate, PTFE, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Sorbic Acid, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer.
MUGSHOT: Caprylic/Capric Triglyceride, Talc, Zinc Stearate, PTFE, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Sorbic Acid, Tin Oxide, Ethylene/Acrylic Acid Copolymer.
May Contain:CI 77019 (Mica), CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491/77492/77499 (Iron Oxides), CI 75470 (Carmine), CI 77163 (Bismuth Oxychloride), CI 77510 (Ferric Ferrocyanide), CI 77007 (Ultramarines), CI 19140 (Yellow 5 Lake), CI 77400 (Copper Powder), CI 77742 (Manganese Violet)].



   Farların bazsız kullanımda dahi kalıcı olmasını, metal ve sağlam ambalajını ve farların renklerini sevsem de bazı renklerin tozutma yapması ve ne yazık ki Dust renginin dökülme yapması sebebiyle yarım puan kırdım.





   Her bir farın 1,3 gram olduğu Urban Decay Naked 3 Far Paletinin güncel satış fiyatı 280 TL . Bu palete Urban Decay 'in online sitesinden ve Sephora mağazalarından ulaşmak mümkün.
   Sizin bahara yakıştırdığınız farlar hangileri? Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

6 yorum:

  1. UD'nin en sevdiğim paletidir bu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Urban Decay Naked Basics ile Naked 3 arasında bir süre düşünürüm ben açıkçası. İkisini de çok seviyorum.

      Sil
  2. Ah bu palet uzun süre arzu nesnemdi; daha sonra yeini Heat aldı. Bu tarz pembeleri çok çok seviyorum; fakat bende nedense grileşiyorlar ve hiç istediğim taze sonucu alamıyorum. Benim bahar için tercihim somon-şeftali tonlarından yana oluyor ^_^ güle güle kullan Merve'cim, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grileşmesinin nedeni altına kullandığın baz olabilir mi acaba, ilk defa duyuyorum bu durumu çünkü. Şeftali tonları da çok güzel duruyor bahar makyajlarında :*

      Sil