Karşılaştırma: Superdrug Papatyalı Makyaj Temizleme Mendili ve Bebak Acı Badem Sütlü Makyaj Temizleme Mendili

   Merhaba, bugün hepimizin kurtarıcısı olan makyaj temizleme mendillerinden ikisini karşılaştırmak istiyorum. Artık hepimiz biliyoruz ki yaptığımız makyajı temizlemeden uyumanın cildimize zararları çok büyük. Makyaj temizliği için çeşitli ürünler var. Köpükler, jeller, misel suları... Ve temizleme mendilleri de bu listede yer alıyor. Gelelim benim tanıtacağım mendillere;


   Öncelikle çok fazla makyaj temizleme mendili kullanmadığımı söylemeliyim. Bebak, markanın el kreminin kokusunu beğendiğim için; Superdrug ise 2 haftalık tatilimde makyajımı temizlemenin kolay bir yolunu aradığım için aldığım mendillerdi. İkisini de hiç beğenmediğimi söylemeliyim. Ama öncelikle objektif bir karşılaştırma yapmak istiyorum.
   - Bebak 20 adet mendil içerirken 3 tl, Superdrug ise 25 mendil içerirken indirimli fiyatı 4.99. Fiyat/adet olarak bakarsak Bebak daha uygun.
   - Superdrug "Buav" logosuna sahip, yani hayvanlar üzerinde deney yapmıyor ve ürünlerde hayvansal ürünler içermiyor, Bebak'ta ise bu konu hakkında bir bilgi yok.
   -Dikkat edilmeyen, ama aslında çok önemli olan bir nokta; Superdrug ürün ambalajı geri dönüşümlü değil, Bebak makyaj temizleme mendilinin ambalajı ise geri dönüşümlü.
   -Bebak kendi ürünlerine has bir acı badem kokusu içerirken, Superdrug ise turunçgil kokuyor. Kozmetik ürünlerde meyve kokusu midemi bulandırdığı için koku olarak Bebak'ı beğeniyorum ama beğenmeyen çok fazla kişi olduğunu unutmayın.
   - Her iki ürünün de 3 ay içerisinde tüketilmesi gerekiliyor.


   -İçerik listesinden de görüldüğü gibi Superdrug paraben içermiyor, Bebak paraben türevleri için bir cennet.

   Gördüğünüz gibi iki makyaj temizleme mendilinin de kendilerine göre eksileri var. Seçim sizin neleri daha çok önemsediğinize bağlı. Gelelim benim iki markayı da bir daha almayacak olma nedenime. İki mendil de bence çok kuru ve kullandığımda makyajımı iyi temizlemiyormuş hissi verdi.  Belki ilerde başka bir marka denerim ama şimdilik makyaj temizleme mendilleriyle arama mesafe koymayı planlıyorum.
   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder