Bitenler ve Çöpe Gidenler - 9

   Merhaba, havaların bu kadar boğucu olması ve çalışmadığım ikinci vizelerime günler kalması nedeniyle ruh halimin ne kadar kötü durumda olduğunu tahmin edebilirsiniz. Bari elimdeki biten ürünlerle ilgili bir yazı paylaşayım, dedim. Geçtiğimiz ay öyle aman aman ürün bitiremedim. Nerede çer çöp, bitmesi kolay küçük şeyler, bu yazıda onları göreceksiniz. Biraz kolaya kaçtım anlayacağınız. Gelelim neler bitirdiğime;


Rival de Loop Milch & Honig Maske: Süt ve ballı olan yüz maskesini bununla birlikte Rossmann 'dan almıştım. Cildimde kızarıklığa neden olmadı ama ağır geldi. Ayrıca koku hassasiyeti olanların da rahatsız olacağı kadar yoğun bir parfümü var. İçeriğini çok incelemedim ancak paraben bulunuyor. Çok kuru ciltler ve koku hassasiyeti olmayanlara uygun fiyatından dolayı öneririm. Ben bir daha almam.

Clinique Anti-Blemish Solution: Bu deneme boy tonik bana yıl başında hediye gelen paketin içerisindeydi. Alkol içerikli ürünler cildime zarar verdiği için, ergenlik döneminde olan ve sivilceli/yağlı cilde sahip kardeşimin üzerinde denedim. Ürün 15 ml olduğundan büyük sonuçlar görmek için yeterli olmasa da ciltteki kiri ve yağı söküp attığını söyleyebilirim. Öyle ki, bittiğinde kardeşim üzüldü. Belki bir ara büyük boyunu alırım ona.

Pierce F Nazik Soyulabilen Maske: Pek çok bloggerın övdüğü ancak benim nefret ettiğim bir ürün! O kadar küçün parçalar halinde soyuluyor ki soyma işlemi rahat bir beş dakika sürüyor. Ve hassas bir cilt yapısına sahip olduğum için canım çok acıyor. Neresi nazik bu ürünün?! İyi ki yanlışlıkla küçük boyunu almışım. Bu benim kullandığım ilk soyulabilen maske, ama sanırım hepsinden soğudum. Zaten zor bitirdim, benden uzak dursun! İşkence çekmek istersem biraz ders çalışmaya başlarım.


Yves Rocher Pur Dèsir de Pivonie EDT: Çiçek kokularını çok sevdiğim için bir şans vermek istediğim şakayık kokusu. Kutusu güzel,ambalajı zarif ama keskin kokusu bana göre değil. Şakayık gelin çiçeklerinde çok güzel duruyorken koku olarak bana hitap etmedi. Artık satılmıyor.

Hunca Promise Romance Deodorant: Bir şakayık kokusu daha, sevmedim. Alüminyum içermiyor ve arkasında Ozonla Dost ibaresi bulunuyor ancak ben kokusundan hoşlanmadığım için bir daha almam.

Nivea Pure & Natural Action Lotus Scent Deodorant: Bu ay bol bol deodorant kullanmışım. Bunu ilk çıktığı zaman, acelem olduğu için kokusuna bile bakmadan aldım. Yaseminli olanı aldığımı sanıp hem de! Çok büyük hata! Beğenenleri çok ama bana göre rahatsız edici, ekşi bir kokusu var. Çok zor bitirdim. Elbette, almam.

Eyüp Sabri Tuncer Wild Ideas Perfume Jewels: Erkek parfümü testerı olduğu için kardeşim kullandı, beğenmedi.

Eyüp Sabri Tuncer Empress Perfume Jewels: Portakal, vanilya ve sedir ağacı notaları içerdiği için pek benlik değil.

Parfümevi Down Under Parfüm Testerı: Meyveli ancak pudra kokulu bir parfüm. Benden ortalama bir notla çöpe uğurlanıyor. Nisan ayında hiç bir kokuyu severek kullanmamışım!


Organix Moroccan Argan Krem Şampuan: Organix hindistan cevizli şampuanın ününü duyunca, adını anmak istemediğim bir dermokozmetik sitesinden satın aldım. Ellerinde olmayan ürünü listelerinde bulunduran ve satan bu gereksiz site bir kaç gün sonra beni aradı ve argan yağlı olan bu ürünün hindistan cevizlinin muadili olduğunu, bunu gönderebileceklerini söylediler, kabul ettim. Sonra eve gelip araştırdım ki bu krem şampuanmış. Kullandığım süre boyunca saçlarımın yağlanma süresi sonsuzdan 3 güne indi. Sonra bu süre daha da düştü. Ekstra nemlendiricilik farklı bir şey saçı yağlandırmak başka bir şey Organixcim. Ayrıca adın Organix fakat içeriğin hiç de öyle değil. Yaklaşık 30 TL olan fiyatını da söylersek, bir daha almayacağım demeli miyim?

Giovanni İpek gibi Pürüzsüz Derin Nemlendirici Şampuan: Organix 'in bittiği, sınav döneminde olduğumdan şampuan alamadığım için bayram alışverişim sırasında aldığım seyahat boy Giovanni 'yi de kullandım. Uzun ve gür saçlarım için üç - beş kullanımdan öteye gidemedi. Kendisini saçlarımı sertleştirmesi, SLS içermediği halde ondan pek aşağı kalır yanı olmaması ve Eti Cin kokusuyla hatırlayacağım. Ben bir daha almam anca siz Gratis mağazalarında bulabilirsiniz.

Missha Perfect Cover B.B Krem No.23: Missha 'dan verilen bb krem testerlarının arasından bana uygun olanı bulmak için bu sefer de 23 numara olanı denedim. Gri tonlu bb krem ne demekmiş yaşayarak öğrendim. Uzaylı gibi oldu yüzüm. (Uzaylıyı nerede gördüysem artık!) Neyse ki şimdilik sadece evde deniyorum, o halde dışarı çıktığımı düşündüm de bir an..

Watsons Magic Lip Balm: Ambalajında şeffaf, sürüldüğünde pespembe! 6-7 yıldır özellikle bahar ve yaz aylarında kullanıyorum, şu ana kadar on tane bitirmişimdir. Hakkında bir yazı yazmayı planlıyorum, diyeceklerimi oraya saklayayım. Yedekleri var!


Parodontax Beyazlatıcı Günlük Diş Macunu: Bundan başka diş macunu kullanmıyorum. Daha ayrıntılı bilgi için tık tık.

Freshies Doğal Nefes Temizleyici: Kahvaltı yapmadan okula gittiğimde ya da ailem teferruatlı kahvaltı yapmaya karar verdiklerinde, sırasıyla bindiğim otobüs, metrobüs, metro, servis; insanları rahatsız etmemek için güzel bir ürün. İlk gördüğüm an alacağım.

Nivea Pure & Natural El Kremi: Paraben içermediği için bu el kremini tercih ettim. Öncelikle ağır kokusu biraz rahatsız etse de sonraları alıştım ancak o yağlı his! El kremi dediğin sürdükten sonra hemen emilecek ben de hayatımdaki koşuşturmacaya devam edeceğim, gibi bir fikriniz varsa bu kremden koşarak uzaklaşın. Annem de aynı şekilde şikayetçi olunca uyumadan önce kullanmaya başladık, nihayet bitirdik.

Ne üdüğü belirsiz vücut losyonu (sanırım): Nereden geldi, ne zaman kullandım, etkileri neydi? Hatırlayan, bilen beri gelsin. Söyleyebileceğim tek şey, atmadan önce baktım; hoş bir kokusu varmış.


Ve bir bitenler klasiği makyaj temizleme pedi, kağıt mendil ve ıslak mendil. Bu ay da tüm görevlerini eksiksiz yerine getiren Apaks Makyaj Temizleme Pedi, sıradan bir kağıt mendil olan Nova Kağıt Mendil ve muhteşem papatya kokusuyla Watsons Yaseminli ıslak mendili tahtından edebilecek güçte Pure Flowers Daisy Islak Mendili bitirdim.

Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

2 yorum:

  1. Aldigin Rival de Loop maskesinin peel off olanini tavsiye ederim cunku bitirdigin peel off maske gibi degil gayet nazikce soyuluyor :)

    YanıtlaSil
  2. Ekim ayında Rossmann 'dan dediğin maskeyi almıştım ama henüz denemedim. Madem öneriyorsun, bir an önce kullanayım. Teşekkürler :*

    YanıtlaSil