Bitenler ve Çöpe Gidenler - 53

   Merhaba, 2017 yılının son bitenler ve çöpe gidenleri saç bakım ve renkli kozmetik konusunda doyurucu olsa da diğer alanlarda zayıf kaldı, bunun ana nedeni ise son fotoğrafta.


Absolution Le Soin Regard Organic Certified Anti Aging Eye Contour Booster: Herkes tarafından çok övüldüğü için büyük beklentilerle denedim fakat tamamen fos çıktı. İçinde bildiğiniz sim var, sayısız. Evet, aydınlık göz altı herkesin isteği ancak göz altlarımı sime bulamak istemiyorum, teşekkürler. İyi ki tam boyunu almadan önce deneme şansı bulmuşum.

Sephora Exfoliating Cleansing Cream Charbon / Charcoal: Üstteki ürünün aksine pek ümitsiz denediğim halde bayıldığım bir krem temizleyici oldu. Hassas bir cilde sahibim ve içerisindeki şeker kristalleri büyüklüğündeki tanecikleri gördüğümde çekinerek uyguladım. Hiç tahriş etmediği gibi harika bir temizlik sağladı. Elimdeki sampleları bittiğinde fikrim değişmemiş olursa tam boyunu alırım.



John Frieda Full Repair Strengthen + Restore Shampoo: İşlem görmüş saçlar için onarıcı özellikteki şampuanı boyalı ve ince saçlara sahip annem kullandı. Şampuanı çok beğense de fiyatını yüksek bulduğu için, indirimde buldukça alırız.

Batiste Floral & Feminin Blush Kuru Şampuan: Batiste, kuru şampuan markaları arasında en başarılılardan biri, belki de en iyisi. Blush çeşidi ise gerek kokusu, gerekse daha hafif yapısı ile en sevdiklerimden biri. Yakında yenisini alacağım.

Batiste Clean & Classic Original Kuru Şampuan: Hafif kokusu ancak daha yoğun pudralı yapısı ile sık yağlanan saçlar için biçilmiş kaftan. Blush ve Marrakech çeşitleri benim favorilerimden olsa da Original olanı da seviyorum.

Phyto Phytoprogenium Ultra - Gentle Intelligent Shampoo: Phyto ürünlerini merak ederken 3 al 2 öde kampanyası ile satın aldığım şampuan. İlk defa metal ambalajlı bir şampuanla karşılaştığım için epey şaşırmıştım. Maalesef sevemedim. Yüksek fiyatına rağmen etkisi sıradan, daha kötüsü çok sert olan kapağını duşta açmak neredeyse imkansız. Yeniden almam.



Eklips 30 Invisible Nail Bandages: Tırnakların kırılan yerlerini kamufle etmesi amacıyla üretilen çeşitli büyüklükteki şeffaf bantlar. Fakat yeterli incelikte olmadıkları için tırnağın kırık / çatlak kısmını gizlese de, elips bir çıkıntı olarak görünüyor tırnak yüzeyinde. Maalesef çöpe gidiyor.

Sephora Express Nail Polish Remover White Peach Extract: Muadillerine göre yüksek fiyatlı olduğu için bir süre çekimser kalsam da iyi ki almışım dediğim ürünlerden biri. Uzun süre kullanılabilir olması ve tırnak yüzeyine zarar vermemesi ile daha iyisini bulana kadar alacağım asetonsuz oje çıkarıcı ürün oldu.

OPI Nail Lacquer Alpine Snow: En sevdiğim beyaz ojem yarısına geldiğimde bir anda bozuldu ve kıvam açıcı sıvılarla da kurtaramadım. Oje koleksiyonumu azaltma kararımı hayata geçirdiğim zaman kesinlikle yeniden alacağım. Hakkındaki düşüncelerimi okumak için ürün başlığına tıklayabilirsiniz.

Konad Disk Set: Hatırlar mısınız bilmem, bir zamanlar bu tarz diskler ile nail art yapmak çok meşhurdu. Ben de o furyadan etkilenip 2014 yılında Güzellik ve Bakım Fuarı 'ndan çeşitli ürünlerden almıştım. Ancak gerek şeklin düzgün transfer olmaması, gerekse biraz modası geçmiş görüntüleri sebebiyle uğraşmayı bırakmış ve yıllardır ellememiştim. Geçtiğimiz günlerde temizlik yaparken fark ettim, daha fazla kenarda tutmak istemiyorum.



Maybelline The Falsies Volum' Express Waterproof Black: Havuz, deniz bakmaksızın kullanabildiğim, uzun saatler akmadan kalan iyi ki almışım dediğim mükemmel bir maskara. Yaza kadar muadilini bulamazsam yeniden alırım.

MAC Upward Lash: MAC online alışverişlerimden birinde hediye edilen bu maskarayı çok merak ediyordum. Küçük boyu sebebiyle hemen makyaj çantama attım fakat ilk kullandığım gün tüm göz altıma hatta yüzümün çeşitli bölgelerine dökülme yaptığı için nefret ettim. Dökülme tüm gün sürdü. Çöp.

Benefit They 're Real: En popüler maskaralardan biri olan Benefit They 're Real, benim kirpiklerimde oldukça sıradan durdu. Ancak bir özelliği var ki, özellikle sıkça partileyen ve -maalesef- makyajıyla uyuyanlara devrim niteliğinde. Ne kadar deli uyunursa uyunsun, sabah hiçbir kirpik bir diğerine karışmadan, asla dökülmeden, sanki az önce yeni sürülmüş kadar güzel duruyor.



Stradivarius Jasmin & Magnolia Vegetable Wax Candle: Dünyanın en gereksiz mumu. Yanarken neredeyse hiç koku vermemesi bir yana, söndürdükten sonraki pis yanık kokusu nedeniyle cam kapı açmak zorunda bırakıyor. Elbette bu kış aylarında en son istenecek durumlardan biri bu. Çok uyguna almıştım, yine de pişman oldum.

Sephora Banyo Yağı: Rahatsız edici plastik kokusunu sevmesem de, duşta cildi güzel bir şekilde nemlendiriyor. Yeniden almam.

Givenchy Gentlemen Only  EDT: En yakın arkadaşıma denettiğim, ikimizin de beğendiği dumansı vetiver ve pembe biber ağırlıklı koku.Tüm gün kalıcı ve her yaşa uygun bir erkek parfümü.

Dolce & Gabbana Rose The One: Ağırlıklı olarak kırmızı gül, liçi şakayık ve greyfurt kokan bu parfüm benim zevklerime hitap etmiyor. Tam boyunu almam.



StopEver Lady Comfort Isıtıcı Bant, Kipa My Beauty Disk Makyaj Temizleme Pamuğu ve Alouette Kağıt Mendil her ay bitirdiğim ürünlerden.
Son olarak, bu ay bu kadar az ürün bitirmemin sorumlusu olan sınavlar ve sonucunda biten dört kalem...

   Ocak ayı da az ürün bitireceğim bir ay olacak gibi görünüyor. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

6 yorum:

  1. ay o Konad set bende de var ve o zaman için inanılmaz bir para vermiştim diye hatırlıyorum :-((( atamıyorum o yüzden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beklettim yıllarca ama artık kullanmadığım ürünler üzerime geliyor...

      Sil
  2. Absolution'ın hiçbir ürünü bana "wow" dedirtmedi. Bu göz kremini de kullanıp beğenmediğimi hatırlıyorum. Sephora'nın bende de güllü bir temizleyicisi var, merak ettim doğrusu ama yine de seyahate saklıyorum :) Batiste Original olan benim saçlarımı resmen griye boyadı... ama diğerlerinin yapısı daha inceymiş. İndirimde Blush'ı deneyebilirim. Sephora oje çıkarıcı kesinlikle fiyatını hak ediyor; en kırmızı ojeden sonra bile tırnakları boyamadan ojeyi çıkarması takdire şayan! Son olarak, Phyto ürünlerini ben de çok abartılmış ve gereksiz buluyorum. Yenilerini güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sephora 'nıın güllü temizleyicisi bende de var, henüz deneyemedim :) Umarım severiz. Benim saçlarım daha gür olduğu için sanırım, beyazlık kalmıyor hiç. Ama eskiden Original çeşidini çok severken, Blush 'tan sonra bana ağır gelmeye başladı. Belki sen de seversin.

      Sil