İnceleme: It's Skin Power10 Formula VC Effector C Vitamini Serumu

   Merhaba, artık Kore 'den aldığım ürünleri yorumlamaya başlıyorum. İlk olarak burada aldığımı söylediğim aydınlatıcı etkili serumdan bahsedeceğim. Ve işte karşınızda upuzun bir yazı!

   It's Skin markası Kore menşeili bir marka. Kendisine sempatim şurada yazdığım makaron şeklindeki dudak kreminden kaynaklanıyor. Ama cilt bakım ürünlerini daha önce hiç denememiştim. Madem daha önce hiç denemediğim bir marka, o zaman en iyi cilt bakım ürünlerini deneyerek tecrübe sahibi olmaya karar verdim. Elbette "en iyi ve en çok satan ürün"ler bizim cildimize iyi gelmeyebilir, ben satın almadan önce biraz araştırma yaptım ve hassas ve karma cilde sahip olan bloggerların şikayetçi olmadığını gördüm. Böylece hem It's Skin marka ilk cilt bakım ürünümü hem de ilk yüz serumumu almış oldum.

   Peki serum nedir?
Serumlar cilt temizliğinden sonra uygulanan tonikten sonra,  krem ve nemlendiricilerimizden önce uygulanması gereken ürünlerdir. Serumlar genellikle düzeltici/tedavi edici amaçlıdır. Toniklerden daha ağır yapıda ama nemlendiricilerden daha hafif yapılıdır.


   It's Skin 'in Power 10 serisindeki her bir ürünün farklı özellikleri var, her bir ürün farklı ciltlerin ihtiyaçlarını karşılamak ve sorunlarını gidermek için özel olarak formüle edilmiş. Ben serideki en çok satan ürün olan VC ' yi aldım. Kendisi en başta da belirttiğim gibi, cilde aydınlık bir görünüm veren C vitaminli serum. Meyve/sebze tüketmeyen, su içmek derseniz günde yarım bardak anca bitiren biri olarak elbette cildimde belirmeye hakkı olan donukluk problemi için aldım.


   Ürünün kendi tanıtımında "C vitamini ve yeşil çay bileşenleri içeren aydınlatıcı serum; çillerin görünümünü hafifletir, cildin donuk ve koyu görünümünü engelleyip gözenekleri sıkıştırarak canlı, beyaz ve aydınlık bir cilt bırakır." diyor.

   Herkesin bildiği gibi, C vitamini bir anti-oksidan olarak cilt kuruluğu, kırışıklıklar ve ince çizgiler ile savaşır. Ayrıca C vitamini Güneş 'ten zarar görmüş cildin görünüşünü iyileştirir, Kolajen üretimini arttırır, cildin daha parlak ve daha pürüzsüz olmasına yardımcı olur.

   Yeşil çay akne ve sivilce için iyi bir tedavidir, güneşten korur, cildin kusursuz ve parlak görünmesine yardımcı olur. Yeşil çay kızarıklık ve tahriş yatıştırmaya yardımcı olur. Bunların yanı sıra rosacea ve sedef hastalığının tedavisinde pozitif etki gösterir. Yeşil çay da C vitamini gibi güçlü bir anti-oksidandır.


   Serum sarı renkli cam bir şişede 30 ml lik ambalajda satılıyor. Uygulamasını içerisinden çıkan bir damlalık ile yapıyoruz.Serumun rengi şeffaf ya da sarı değil, bulanık bir beyaz.
   Limon kokusu var, kozmetik ürünlerde meyve/sebze kokusundan tiksinen beni bile rahatsız etmedi. Limon/mandalina kokularıyla kişisel olarak bir sorununuz olmadığı sürece koku rahatsız edici değil. Hatta hoş bile.


   Nasıl uygulayacağız?
Toniğin ardından 3-4 damla serum tüm yüz için yeterli, boyun bölgenize de uygulayabilirsiniz. Bunun için 1 damla daha ekleyin.

   Benim nasıl kullandığıma gelirsek;
Ben haftada bir ya da iki kere "gece" cildimi temizledikten ve peeling yaptıktan sonra uyguluyorum. 5 dakika kadar bekleyip nemlendiricimi uyguluyorum. Eğer nemlendiricinizi serumunuzdan hemen sonra sürerseniz, bu serumun etkinliğini azaltabilir.
*Serumun tek başına nemlendirici görevi görmesini beklemeyin. Gerçekten cildinizi nemlendiriyor ama yağlı ve yağlıya dönük karma ciltli değilseniz cildiniz nemlendirici kremlere ihtiyaç duyacaktır.
*Bu serumu gündüz değil de gece kullanmamın sebebi, hemen emilmediği için biraz yapışkan bir his vermesi. Eğer siz de serumunuzdan aynı sorunla şikayetçiyseniz, gece kullanmanızı öneririm.

(Fotoğrafı ürünler elime geçtiği gün çekmiştim, elimde alışverişimde yer alan  kalemin swatchını görebilirsiniz. Bu arada ojelerim serumla ne kadar uyumlu değil mii? *_*)

Görüşlerim;

Olumlu (+):
-Nemlendiriyor
-Gözenekleri tıkamıyor ya da sivilce oluşumuna sebep olmuyor.
-Cildi aydınlatıyor ve yumuşatıyor.

Olumsuz (-):
-Biraz yapışkan
-Gözenekleri sıkılaştırmıyor
-Paraben içeriyor.

*İçeriği:
Water, Butylene Glycol, Glycerin, Polyglutamic Acid, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Methylparaben, Triethanolamine, Carbomer, Camellia Sinensis (Green Tea) Extract, Alkyl Acrylate Crosspolymer ACRYLATES/C10-30, Chlorphenesin, Fragrance, Disodium EDTA .




   Evet, bu serum biz uyurken cildimizi daha güzel hale getirmek için çalışıyor. Sabah uyandığımda daha aydınlık bir ciltle güne merhaba diyorum! Her gün kullanmadığım halde cildim daha pürüzsüz ve renk tonu eşitlenmiş hale geldi. Cildimde leke olmadığı için lekelerin görünümünü hafifletip hafifletmediğini bilmiyorum.

   Ben çok beğenerek kullanıyorum, umarım sizler de beğenirsiniz. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

4 yorum:

  1. Okundu ve fikir edinildi:) Teşekkürler yorumun için.

    YanıtlaSil
  2. @Kitap Esintileri ben teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Ya çok beğeendiimm, ama paraben içermesi aklımı karıştırdı biraz.. Çok güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke paraben olmasaydı; yine de çok memnun kaldım ben. Teşekkürler canım :*

      Sil