İnceleme: Etude House & Rose Flowering Eyes Far Paleti

   Sonunda bu güzel paleti yorumlayabilecek zamanı buldum. Elime geçmesi baya olaylı oldu ve sonra bir süre kullanmaya kıyamadım! Neyse ki artık sizler için onu kutusundan çıkardım ve hem fotoğrafladım, hem de artık sürekli kullanacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum!

   Daha önce Etude House 'dan bir makyaj bazı olan Sweet Recipe Baby Choux Base #1 Mint Choux 'u almış ve çok memnun kalmıştım. Bakalım bu far paleti hakkındaki düşüncelerim nasılmış.

Etude House Kore markaları içerisinde benim en sevdiklerimden biri. Bugün sizlere tanıtacağım palet bir koleksiyon ürünü, laf aramızda Uyuyan Güzel 'den esinlenmiş. Ambalajı bile ne kadar masalsı, değil mi?



Kapağı açtığınızda kapakta boydan boya bir ayna, altta 10 adet far var ve farların üzerinde dantel desenli plastik bir koruyucu yer alıyor. Dantel detayı bile kendine çekiyor insanı. Ayrıca içerisinde iki tane çift taraflı sünger fırça yer alıyor. Fırçanın bir tarafı diğerine göre çok daha ince. Ben farları sentetik kıl fırçalar ile uygulamayı tercih ediyorum. Yine de paletten çıkan fırçaları bir iki kere kullanmayı denedim; ancak alışkanlıktan olacak ki, sevemedim.

Etude House bu ürün için "Bu far paleti, göz kapaklarınızın üzerine gül yapraklarını nazikçe yerleştirmişçesine çekici gözler sunan on renk içeriyor." demiş. İddialı bir söylem, öyle değil mi? Bakalım farların renkleri bu iddiayı destekler şekilde mi?;



Renklere yakından bakalım;
Flaşsız

Flaşlı

Falling (Sedefli & Simli): İnce altın rengi simleri olan, hafif bakır yansımalı kahverengi.
Fade (Mat): Grilik içeren ten rengi.
Innocent (Mat): Vanilya rengi, tüm göz kapağına uygulamaya uygun.
Delight (Sedefli): Şeftali rengi ama uygulandığında güzel bir güneş ışığı yansıması veriyor.
Pure (Simli): Açık krem rengi, içerisinde çok büyük altın simler var. Palette tek dökülme yapan far bu. Simlerin büyük olması ve dökülme yapması nedenleriyle aydınlatmada kullanmaya uygun değil.


Flaşsız

Flaşlı

Romance (Sedefli): Pastel pembe, elimin pek gittiği bir renk değil.
Blossom (Mat): Tüm paleti alma nedenim! Bordo - vişne çürüğü ! Parmağımı çok hafif dokundurduğum halde tam rengini verdi, inanılmaz pigmentli!
Petal (Mat): Şeftalimsi kirli pembe.
Gloomy (Mat): Pembelik içeren leylak rengi.
Poison (Sedefli): Koyu mor - mürdüm .


*Sedefli yazdığım farlar, içerisinde altın rengi mikro simler olan farlardı; ancak bu mikro simler uygulamada farı sedefli gösteriyor.

   Her ne kadar paletin tanıtımında 5 mat 5 de simli far yazsa da yukarıda belirttiğim sebepten dolayı uygulama sonrasındaki duruşlarını baz alırsak palette 5 mat, 2 simli, 3 de sedefli far var diyebilirim.






Görüşlerim;

Olumlu(+):
-Farlar yumuşacık ve pigmentli, rengi almak için kazımaya gerek yok.
-Ayrıca farlar kesinlikle tozutmuyorlar.
-İki tanesi hariç renkler harika. ( O iki tanesini olumsuz hanesinden okuyabilirsiniz) ve paletteki her renk birbiri ile uyum içerisinde.
-Ambalajı dayanıklı ve tasarımı harika.
-Palet 15 cm x 5,2 cm boyutlarında yani az yer kaplıyor, bu sebeple seyahatler için uygun.
-Paletin kapağına entegre tam boy aynası bulunuyor.
-Romantik makyajlar için belki de gelmiş geçmiş en uygun renklere sahip.
-Ben aldığımda fiyatı 50 TL idi, 10 tane farı 50 TL 'ye aldığımı düşünürsek, gayet uygun.
-Her far 1 gr, gayet normal bir hacim.


Olumsuz(-):
-Ürünü bulmak artık neredeyse imkansız.
-İçerisindeki aplikatörler bence bir işe yaramıyor.
-Bazsız kullanımda sabah yaptığım makyaj öğleden sonraya kadar dayanıyor ancak akşama doğru çizgilere doluyor. Aslında bu benim için kesinlikle olumsuz bir durum değil ama baz kullanmak istemeyenler için olumsuz olacaktır.
-Paletteki Pure rengi en zayıf halka. Koca koca simleri var, dökülüyor ve renk vermiyor. Tamamen kişisel zevklerden dolayı paletteki Falling rengini de gereksiz buldum.


Puanlama;






Yarım cupcake i paletteki Pure renginden dolayı kırdım.


  İncelemenin sonunda artık açıkça söyleyebilirim ki Etude House & Rose Flowering Eyes Far Paleti benim mükemmel sonbahar paletimdir!

   Eski bir koleksiyon ürünü olması sebebiyle bu far paletine ulaşmak pek mümkün değil. Bunun yerine ülkemizde uygun fiyata alabileceğiniz far paletlerinden The Balm Nude Dude ve Wet n Wild Color Icon Eyeshadow Trio Sweet as Candy  hakkındaki yazılarımı da okuyabilirsiniz.

   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

8 yorum:

  1. çok güzel bir paletmiş..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir paletmiş.Sadece ambalajı için bile alınır :)

    YanıtlaSil
  3. Renkler ve tasarım şahane!

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel ambalaj tasarımı hele mükemmel :) Pigmentasyonları da gayet iyi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tasarımı beni de cok mutlu ediyor :) Teşekkürler.

      Sil