İnceleme: H&M Face Sculptur Palette


Bir süredir kullandığım, H&M 'in Türkçe açıklamalar kısmında yüz biçimlendirme paleti olarak belirttiği, Face Scupltur Palette bugün blogumun konuğu.



Öncelikle ambalajından başlamak istiyorum. Şeffaf, plastik ambalajı renklerin görülebilmesi açısından iyi ancak ürün tozlarının dağıldığında ya da ambalajın çizildiğinde olumsuz bir özellik olacaktır. Bunun yanı sıra, ürün ambalajı ince plastik yapısından dolayı olası darbelere dayanacak sağlamlıkta değil.

İçerisinde ayna ya da fırça yok; bu sebeple gün içinde makyaj tazelemek isteyenler için pratik değil fakat küçük boyutuyla çanta dostu olduğunu da söylemeliyim.



Paletin içerisinde her biri 2,8 gram olmak üzere; aydınlatıcı, allık, ışıltılı ve mat bronzerlar bulunmakta. Bitirilebilir hacimde olması ve yüz boyutlandırmak için gerekli ürünlerin bir arada bulunması belki de paletin en güzel yanı.




*En sağdaki aydınlatıcı olarak düşünülmüş renk, gördüğüm en başarılı toz aydınlatıcı diyebilirim.    The Balm Mary Lou 'dan kat kat güzel ve çok pigmentli, parmağı dokundurmak yetiyor. Tüm paletin parasını ve hatta daha fazlasını bu ürün karşılıyor.

*İkinci renk; şeftali tonlu, mikro ışıltılı, yumuşak bir allık. Pigmentasyon yönünden paletin en zayıf halkası. Buğday tenli olduğum halde yüzümde kendini pek göstermedi. Zaten kendime şeftali tonlu allıkları yakıştırmam, bu sebeple üzülmedim.

*Soldan ikinci renk ışıltılı bir bronzer; turuncu rengi ve mikro altın ışıltıları ile yaza uygun, yüzü ısıtmak için sorunsuzca tercih edilebilecek joker bir ürün.

*Sonuncusu ise panda nefis soğuk tonlu bir kontür pudrası gibi görünürken, swatchladığımda turunculuğu bariz ortada olan bir renk. Bu konuda hayal kırıklığına uğradım çünkü; Nyx Taupe 'a benzer soğuk tonlu bir kontür pudrası hayal etmiştim. Ancak The Balm Bahama Mama sevenler bu bronzer ile de güzel anlaşacaklardır.



İçerik listesi paletin arkasındaki parlak yüzeyde yazdığı için fotoğraflayamadım ancak merak eden olur diye de yazmadan edemedim;

1.Highlighter (Vurgulayıcı):
Mica, Talc, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Zinc Stearate, Synthetic Wax, Politefum (PTFE), Tin Oxide, Methlyparaben, Propylparaben, Titanium Dioxide (Cl 77891), Iron Oxides (Cl 77491, Cl 77492)

2. Blusher (Allık):
Talc, Mica, Hydrogenated Polydecene, Synthetic Wax, Ethylhexyl Palmitate, Dimethicone, Methlyparaben, Politefum (PTFE),  Propylparaben, Tin Oxide, Titanium Dioxide (Cl 77891), Red 40 (Cl 16035), Iron Oxides (Cl 77491) D&C Red No.7 (Cl 15850), Iron Oxides (Cl 77499, Cl 77492)

3.Shimmering Bronzer (Pırıltılı Bronzlaştırıcı):
Mica, Talc, Dimethicone, Methicone, Synthetic Wax, Ethylhexyl Palmitate, Methlyparaben, Politefum (PTFE),  Propylparaben, Titanium Dioxide (Cl 77891), Iron Oxides (Cl 77491, Cl 77492, Cl 77499)

4. Bronzer (Bronzlaştırıcı):
Mica, Talc, Methicone, Octyldodecanol, Silica, Zinc Stearate, Ethylhexyl Palmitate, Propylparaben, Methlyparaben, Dimethicone, Titanium Dioxide (Cl 77891), Iron Oxides (Cl 77499, Cl 77491, Cl 77492)

   Son olarak açıldıktan sonra kullanım ömrünün 12 ay olduğunu ve 16,99 TL  'ye sadece H&M mağazalarından alabileceğinizi söyleyebilirim.

   Kısacası benim için fikir olarak güzel ancak kendi ten rengimden dolayı beğenmediğim bir ürün oldu. Beyaz tenlilere ise kesinlikle öneririm. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!



12 yorum:

  1. Palette sadece aydınlatıcıyı kullanabilirim yüz ürünü olarak; ama, sanki çok da güzel far paleti de olur gibi geldi renklere bakınca :) Güle güle kullan, bir ara H&M'e bakacağım ben de :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de palette kullanabileceğim tek ürün aydınlatıcı. Far paleti olarak denemeyi düşünmemiştim, en kısa zamanda bir deneyeyim bunu. Fikir için teşekkürler :)

      Sil
  2. ürün güzelmiş bi bakayım :)

    YanıtlaSil
  3. benim iki numaralı renkte aklım kaldı güle güle kullan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeftali tonlu güzel bir allık, aslında uygulandığında aydınlatıcı dahi istemiyor. Teşekkürler.

      Sil
  4. Renkleri çok güzelmiş. Bir bakmak lazım.

    YanıtlaSil
  5. bence güzelmiş bakılabilir teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. ilk gördüğümde far sandım,renkler hoş duruyor... h&m ye gittiğimde inceleyeyim,teşekkürler :)

    YanıtlaSil