Bitenler ve Çöpe Gidenler - 42

   İstanbul 'un nihayet güneşli olduğu bir günden hepinize merhaba! Her ay bitirdiğim ve dayanamayıp çöpe gönderdiğim ürünleri yazdığım Bitenler ve Çöpe Gidenler yazı dizimin kırk ikincisini sıcağı sıcağına sizlerle paylaşmak istedim. Lafı çok uzatmadan çoğunlukla evde oturduğum yılın ilk ayında bitirdiğim ürünlere bakalım.


CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ:

Missha Super Aqua All in One Cleansing Oil in Tissue: Normalde makyajımı mendillerle temizlemeyi yeterli bulmasam da, süper yorgun olduğum günlerde yağ içerikli makyaj temizleme mendilleri; hem makyajı çözerek çıkarması, hem de arkasında nemli bir cilt bırakması nedeniyle komidinimde her zaman bulundurduklarım arasında. Bu ürün de benim beklentilerimi karşıladığı için çok sevdim ancak bittikten sonra fark ettim ki içerik listesinde ikinci sırada mineral yağ var. Bu sebeple yeniden almayacağım.

Sephora Lotus Sleeping Mask: Kış aylarında yılın geri kalanına kıyasla cildim daha kuru olduğu için değişen cilt bakım rutinimin yanı sıra uyku maskelerine yöneldim. Sephora 'da gezerken nemlendirme & yatıştırma özelliğini görünce bu maskeyi aldım. Tek kullanımlık bir ürün gibi duruyordu ancak bol bol kullandığım halde 6 uygulama sonucu bitirebildim. Üzülerek söylüyorum ki su bazlı jel formdaki bu ürün, cildime hiçbir nem takviyesinde bulunmadı. Yağlı cilde sahip olanlar su bazlı olmasından dolayı sevebilir. Ancak ben bunun yerine aloe vera jeli kullanmayı tercih ederim.

Bioderma Sensibio H20 Misel Su: Yıllardır severek kullanıyorum, benim için vazgeçilmez bir temizleyici. Yedeği açıldı.

Bioderma Sensibio Light Soothing Cream: Halihazırda tam boyunu kullandığım bu kremin deneme boyunu Paris seyahatim sırasında yanıma almıştım. Herhangi bir artısı ya da eksisi olmadan cildi güzelce nemlendiriyor. Elimdeki tam boyu da bitince yeniden almayı düşünüyorum.

Holika Holika Skin & Good Cera Super Ceramide Ultra Toner ve Ultra Emulsion: Denediğim sürece cildimde herhangi bir etkisini görmedim. Narenciye kokusundan hoşlanmadım ve her şey bir yana deneme boyu ürünlerin koyulduğu bu sert ambalajdan ürünleri çıkarmakta oldukça zorlandım. Tam boylarını almam.


SAÇ BAKIM ÜRÜNLERİ:

Yves Rocher Repair Yıpranmış Saçlar için Onarıcı Yağ: Saçlarıma yaptığım aylık yağ bakımında severek kullandığım, silikonsuz bir ürün. Uygun fiyatı ve diğer yağlarla da destekleyerek kullandığım için bereketli olması sebebiyle yeniden alabilirim.

Down Under Natural 's Argan Saç Bakım Kremi: Serinin diğer ürünlerine nazaran zayıf bir kokusu var. Annem kullanıyordu ancak ince saçları çok çabuk dolaştırdığı için sevmedi, benim normal saç tellerimde ise başarısız oldu. Tam boyunu almam.

Pantene Pro - V Aqua Light Anında Bakım Yapan Saç Spreyi: Mis gibi Şıpsevdi kokan ve saçları yumuşatan durulanmayan sıvı saç kremi. Denemek istediğim muadil ürünlerden sonra yeniden alabilirim.


AĞIZ ve DİŞ BAKIM ÜRÜNLERİ:

Listerine Advanced White Ağız Bakım Suyu, Parodontax Beyazlatıcı Günlük Diş Macunu ve Signal Ekstra Soft Diş Fırçası hakkındaki düşüncelerimi okumak için Ağız ve Diş Bakım Rutinim den uzun uzun bahsettiğim yazıma bakabilirsiniz.


DEODORANT ve MAKYAJ ÜRÜNLERİ:

Smile Collection Chanel No 5 Perfumed Deodorant Spray: Kış aylarında zevkle kullandığım ikonik parfüm Chanel No. 5 'ın kokusuna benzeyen alternatif bir deodorant. Yeniden almam ancak severek kullandım.

Urban Decay Perversion Maskara: Hakkında okuduğum güzel yorumlardan sonra denemek için almıştım ancak çok sıradan ve tam boy fiyatını bence kesinlikle hak etmeyecek bir maskara oldu; ne uzattı, ne hacim verdi ne de kıvırdı. Dörtte biri fiyatına çok daha güzel maskaralar bulunabilir. Üç aylık ömrü bittiği için çöpe gönderiyorum.


TIRNAK & EL BAKIM ÜRÜNLERİ:

Floriography Nilüfer & Elma Çiçeği Kokulu El Kremi: Ambalajının pompa içermesi ve hafif, hoş kokusu sebebiyle laboratuvar setimde bulunan bu el kremini uzun süre boyunca kullandık. Çabuk emilmesini sevsem de Watsons boykotu sebebiyle yeniden almam.

Catherine Arley Two - Phase Nemlendiricili Oje Çıkarısı: Asetonsuz oje çıkarıcı arayışındayken bu ürünle karşılaştım. Çift fazlı olması da değişik gelince denemeye karar verdim. Ancak açık ara kullandığım en kötü kokan ve en zor oje çıkaran ürün bu. İçerisinde bir kaç kullanımlık kalsa da daha fazla dayanamıyorum, çöp.

Sisley Nutritive Handcare with Harpagophytum: Paris seyahatim sırasında makyaj çantama eklediğim bir üründü. Nemlendirmesi normal, baharatsı kokusu rahatsız edici. Tam boyuna 300 TL verecek kadar sevmedim.


YARDIMCI ÜRÜNLER;

Kleenex Küp Kutu Mendil: Cilt bakım rutinimde bir diğer vazgeçilmez ürün olan ve yüzümü yıkadıktan sonra kurulamak için tercih ettiğim Kleenex mendillerin yılbaşı özel ambalajını görünce dayanamayıp sepete atmıştım. Şimdi Orijinal olanı kullanıyorum. 

StopEver Lady Comfort Isıtıcı Ped x2, Rossmann Alouette Kağıt Mendil x2 ve Watsons Kağıt Mendil: Her ayın bitenlerinde bulunan olmazsa olmaz ürünler. Yedekleri var.

Facelle İntim Mendil: Her daim çantamda bulunan bu mendiller kuruduğu için çöpe gidiyor.


   Benim Ocak ayında bitirdiğim ürünler bu şekildeydi. Severek kullandığınız uyku maskesi ve asetonsuz oje çıkarıcı önerilerinizi bekliyorum. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

4 yorum:

  1. Eline sağlık canım yves rocheri çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
  2. Aaa panten şıpsevdi mi kokuyorr:-O <3 çok merak ettim şimdi:p aqualight serisi baya seviliyor. saç dolaşıklıklarını açmaya yardımcı bi ürün mü peki öyle bi iddiası var mı? Ona göre yazın bunu alırım. deniz sonrası çok dolaşıyo glissleri pek sevmiyorum
    Aa UD perversion maskarayı listeme eklemiştim ben çok öneren olunca:-O rimel önerileri riskli aslında, herkesin kirpik yapısına göre değişiyor çünkü
    asetonsuz oje çıkarıcı olarak Rossmannlarda Isana'nın siyah pompalı ambalajlı oje çıkarıcısını kullanıyorum epeydir ve seviyorum, yeniden alırım yani. Süngerli olanı değil yalnız bendeki pompalı olan. Bi deneyebilirsin bence=) şu ürün : https://www.google.com.tr/search?q=isana+acetonfrei&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjIndyK4PDRAhXFDpoKHfGfCL8Q_AUICCgB#imgrc=1FJKM0JOmf5E0M:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçlarım çok ince telli olmadığı için karışma problemi yaşamıyorum tatlım, seni de yanlış yönlendirmeyeyim ama kokusu ef-sa-ne! Gliss maalesef kendini geliştiremedi, yıllar önce neyse hâlâ o.
      Ben maalesef memnun kalmadum UD 'den... Rossmann 'a yolum düşünce atacağım sepete o oje çıkarıcıyı, merak ediyorum ben de. :*

      Sil