Karşılaştırma : Yves Rocher Ekspress ve Sephora Çift Fazlı Makyaj Temizleyicileri

   Merhabalar, bugün daha önceden söz verdiğim gibi başlıkta da sözü geçen göz makyaj temizleyicilerimi karşılaştıracağım. Bir önceki karşılaştırma yazım da yine makyaj temizleme ürünleri hakkındaydı. Hatırlamak için tık tık.


  Göz makyajımı çıkarmak için aldığım ilk ürün Yves Rocher pur bleuet Express Göz Makyaj Temizleyicisi idi. İkincisi ise yanlışlıkla aldığım, burada bahsettiğim Sephora Suya Dayanıklı Göz Makyajı Temizleyicisi.
   Suya dayanıklı (Waterproof) göz makyaj ürünleri kullanmadığım için bu tarz temizleyicilere pek ihtiyacım yok aslında, ama yine de evde bulunduruyorum. Merak edenler için karşılaştırmaya gelirsek:
 -Her ikisi de 125 ml.
 -Sephora 19.90 Tl, Yves Rocher normal fiyatı 24,90 TL ama yapılan indirimlerle daha ucuza almak mümkün.
 -Yves Rocher'i eli benim gibi bol olanlar rahatlıkla kullanabilirken, Sephora 'yı ne kadar bol kullanırsanız makyajınızı çıkarırken sizi pandaya çevirme olanağı o kadar artıyor. Hatta Sephora 'yı ilk kullandığımda gözümdeki maskara ve eyeliner öyle bir dağılmıştı ki, yüzümün yarısı simsiyahtı! O yüzden Sephora kullanacaklar ellerini korkak alıştırmalılar biraz.
 -Elbette her ikisini de kullandıktan sonra yüzümü iyice yıkıyorum çünkü o yağlı his beni çok rahatsız ediyor.
 -İçerik listelerini karşılaştıralım;
                                                              Sephora 'nın içeriği;

                                                               Yves Rocher 'in içeriği

 -Sephora 'yı kapağı açıldıktan sonra 6 ay içinde tüketmek gerekirken, Yves Rocher'in 12 ay süresi var. Burada paraben (bir tür koruyucu) farkını rahatlıkla görebiliyoruz.
 -Sephora 'nın hiç kokusu yok ama Yves Rocher 'nin hafif de olsa bir kokusu var.
 
   Bana sorarsanız daha temiz içerikli olan Sephora 'yı öneririm ama Yves Rocher 'nin yayılma problemi olmaması da akıl çelmiyor değil.  Bioderma Sensibio H2O ile çok mutlu bir birlikteliğimiz olduğu için bu tarz ürünleri sürekli kullanmayı düşünmüyorum. Ama elimdeki göz makyaj temizleyiciler bitince hem daha temiz içerikli hem de kolayca göz makyajımı temizleyebileceğim bir ürünü alabilirim. Umarım açıklayıcı bir yazı olmuştur. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder