Bitenler ve Çöpe Gidenler - 10

   Merhabalar, Mayıs ayı bitenler ve çöpe gidenler yazısı ile karşınızdayım. Bu ay bol bol cilt maskesi bitirdim ancak vücut bakım ürünlerine elimi sürmemişim. Bir iki hafta sonra yeni bir bitenler ve çöpe gidenler yazısı yayınlamayı düşünüyorum, çünkü daha önce de söylediğim gibi taşınıyorum ve kullanmayacağımı bile bile yanımda eşyalarımı sürüklemek istemiyorum. Bu yüzden kullanmadığım kıyafet ve kitapları yardım derneklerine, hijyen nedeniyle paylaşılamayacak kozmetik ürünleri de çöpe göndereceğim.
   Lafı daha fazla uzatmadan sizi fotoğraflar ve yorumlarla baş başa bırakıyorum.

Cettua After Night Fever Yüz Maskesi: Before Having Date çeşidi kadar beğenmedim sanki. Yorgun argın eve gelip maskeyi yüzüme yaymak, onunla yarım saat uyumadan dümdüz uzanmak ve sonra çıkarıp serumu yedirmek ya da silmek... Uzun iş gibi. Evde bir kaç kullanımlık daha var, bir daha alıp almayacağıma öyle karar vereceğim.

Cettua Before Having Date Yüz Maskesi: Eksileri olsa da en iyi sonucu aldığım kağıt maske diyebilirim. Hakkında bir yazı yazmak istiyorum. Yedeği var.

Reipinol'a Lavantalı Yatıştırıcı Yüz Maskesi: Ve yine Gratis 'ten aldığım, temiz cilde yerleştirilip, bekleyip çıkardıktan sonra kalan sıvıyı cildinize yedirmeniz gereken tek kullanımlık kağıt maskelerden. Bu maskeyi kaldırdıktan sonra cildimde çok az ürün kalmıştı ve bu durum hoşuma gitti. (Cettua 'nın kağıt maskelerini ne kadar çok sevsem de aşırı ürün kalıyor bu da benim için biraz rahatsız edici.) Ancak Reipinol'a Lavantalı maske cildimde en ufak pozitif bir değişmeye neden olmadığı için bir daha alınmayacak. Belki serinin başka maskelerini deneyebilirim.

Reipinol'a Göz Altı Toparlayıcı Jel Maske: Renkli gözlü olmanın kötü yanı güneşin herhangi bir açıyla geldiği her ortamda gözlerin kısılması sonucu oluşan derin çizgilere sahip olmak. Bu ürün ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor. Denemekten ne çıkar diyerek aldım. Kullanım önerileri kısmında 60 dk ya da tüm gece boyunca bekletin diyor ancak o kadar sert ki maskenin olduğu kartonumsu kağıt, göz altlarınızda durduğu iki dakikanın sonunda en ufak harekette maskenin çevresinin gözünüzün altını kestiğini düşünüyorsunuz. Tüm gece tutmanın (en azından benim için) mümkün olmadığını söylemeliyim. Bir daha almam.

Sephora Express Temizleme Mendili: İçerisinden çıkan mendiller tüm yüze yetecek kadar büyük ve mendiller ne çok ıslak ne çok kuru yani tam kararındaydı. Evet, sevdim ancak içerisinden 25 mendil çıkıyor ve fiyatı 20 TL civarında. Bu da yaklaşık olarak bir mendilin 1 TL olduğu anlamına gelir ki bence bu pahalı. Piyasada yarı fiyatına sevilen pek çok mendil var, öncelikle onları deneyeceğim. Eğer onlardan memnun kalmazsam, bu ürüne geri dönebilirim.

Etude House Natural Jelly Cleansing Puff:  Kore alışverişlerimden birinde yaklaşık 10 tl gibi bir fiyata almıştım. Önce sadece tatlılığı dikkatimi çekti ama kullandıkça ben de hayranı oldum. Her sabah uyandığımda cildimi temizleyici jellerle temizlemek yerine; su ve bu %100 doğal puff ile cildimi nazikçe temizliyordum. (İsteyen temizleyici krem/jellerle de kullanıyor ancak cildimi akşamları iyice temizlediğimden dolayı sabah cildimi krem artıkları ve T bölgemdeki yağdan arındırmak için için sadece su bana yetiyor.)
Konjac süngerlerine benziyor, biliyorsunuz ben yakın zamanda Güzellik Fuarı 'ndan Match Kozmetik 'in konjac süngerini aldım. Şimdi onu deneyeceğim, sonra hangisi ile yola devam edeceğime bakarım. Ancak sabahları bu tarz ürünlerle cildimi temizlemek çok hoşuma gitti.

Alterra Doğal Kuru Cilt Gece Kremi: Bu ayın el kremi sizleri selamlıyor! Hayır, kendisi kuru ciltler için gece kremi, ancak benim kışın kuruyan cildime çok ağır geldi. Belki de hem kuru ciltler için hem de gece kremi olması nedeniyle; peeling yaptıktan sonra uyguladığım halde cildimde hiçbir şekilde emilmedi. Ben de gece uyumadan önce ellerime sürerek bitirdim. Sıradan bir el kremi oldu benim için. Bir daha almam ama temiz içerikli ürün arayan çok kuru ciltler sevebilir.

Synergen Anti Sivilce Maskesi: Bir kere kullandım, bir değişiklik görmedim ama zarar vermesinden korktuğum için yüzümde tutmam gereken sürenin yarısında yıkadım. Herhangi bir tahrişe yol açmadığı için diğer paketi gerektiği kadar uzun tutup öyle karar vereceğim.



Isana Med Deodorant Ultra Hassas Ciltler: Alüminyum yok diye aldığım ancak bitirene kadar ölmediğime şükrettiğim deodorant. Daha önce bazı deodoranların üzerinde "pudrasız" yazısını görmüştüm. Mesela bu deodorantın üzerine de kocaman "PUDRA" yazılmalı. Bakın, "pudralı" değil, "pudra". Bir pudradan daha fazla pudra içeren bu deodorantı balkonda kullanıp hemen odaya kaçıp camı kapıyı kapatmak zorunda kalıyordum. Bir fıs sıkınca pudra bulutu oluşuyor, artık astımım varsa hiç şaşırmam yani. Kimseler almasın, bu ne be!

Boş Parfüm Şişesi: Büyük boy vücut spreyini çantamda taşımak istemediğim için bu şişeye aktarmıştım, ancak kırılmış, çöpe gidiyor. Evde bir kaç tane daha var.

Parfümevi Iraklion EDP: Son yaptığım parfümevi alışverişimi yazmadım ancak aldığım parfümlerden birini bitirdim bile. Guerlain - Idyyle isimli parfümün açığı. Çok kısa bir süre için beğendim ama sonra rahatsız edici bir koku gibi gelmeye başladı. Sanırım daha soğuk havalara uygun ancak ben bitsin diye oda parfümü olarak kullandım. Beğeneni çok ancak ben almam.

Oriflame London EDT: Bu parfümün kokusunu sevdim. Kalıcı değildi. Belki bir Oriflame alışverişi sırasında "sepetim çok boş kaldı, ne eklesem ki?" dediğimde alabilirim. Ama şimdilik almayı düşünmüyorum.

Avon Outspoken Fresh by Fergie EDP: Fresh kısmı ağır basan sevemediğim bir koku oldu.

Parfümevi Lady Black: Seveni çok, benim için ağır bir kokuydu.

Eyüp Sabri Tuncer By Chance Perfume Jewels: Baharatlı bir koku, beğenmedim.

Eyüp Sabri Tuncer For Her Perfume Jewels: Amber ve vanilya içeriyor. Sevmedim.

Eyüp Sabri Tuncer The Due Perfume Jewels: Bergamot, deniz, kum ve güneş; demiş kokunun tanımında. Güzel de demiş. Hani bayılmadım ama, güzel bir koku ve diğer tüm Perfume Jewels serisindekiler gibi kalıcı. Yazı özletti bana...

Eyüp Sabri Tuncer Mid Point Perfume Jewels: Erkek parfümü testerıydı, kardeşim denedi ve baba parfümü olarak nitelendirdi. Koku bende de +40 yaş erkeklere uygunmuş gibi bir etki bıraktı.






Oriflame Essentials Fairness Losyon: Yüz için olan bu losyonu vücuduma uyguladım, ellerime sürmeye başlayınca da özellikle tırnak etlerimi inceltip hassaslaştırdığını gözlemledim. Hâlâ da düzelmedi. Belki kullandığım başka ürünlerin de bu duruma etkisi vardır. Zaten ben almamıştım, artık hiç almam. Merak edenler için söyleyeyim ürün paraben içeriyor.


Arko Nem Zeytinyağlı Yüz, El ve Vücut Kremi: Maşallah çok fonksiyonlu bir ürünmüş, annem sadece ellerine kullandı, çok da beğenmedi. Bu yoğun yapılı kremi yüzüne uygulayanların aldığı sonuçları merak etmiyor değilim açıkçası. Bir daha almam.

Kalyon Oje Kurutucu: Şişenin dibinde ürün var ancak hangi akla hizmetse boruyu kısa yapmışlar, uğraşamayacağım için çöpe gidiyor. Yağlı yapısını sevmeyenler var, ben tırnak etlerine bakım yaptığını düşündüğüm için sevdim. Ancak spreyli bir ambalaja sahip, sıktığınızda büyük bir alana dağılıyor. Bu da bazen sinir bozucu oluyor. Muadili bir ürün bulamazsam tekrar alırım.

Golden Rose Paris Oje 39: İçerisinde mor yansımalar olan hoş bir ojeydi. İnternette bulduğum tek swatch ı için tık tık. Ancak bu şekilde görünmesi için bile 2-3 kat uygulamanız lazım. Bu sebeple bir daha almam.

Judi Shiny Gold Selection Compact Powder: Ne zaman, nereden alındığı bilinmeyen annemin ten rengine uygun en açık renk pudra. Matlaştırıcı etkisi iyi. Ancak bir daha alınmaz.

Missha Perfect Cover B.B. Krem No.21:  Sanırım ben Missha 'nın bb kremleri ile anlaşamayacağım. Şu ana kadar üç tane denedim ama hiç biri bana uymadı. Mesela bu 21 numaraları olan yüzümde çamur gibi durdu. Neden cildimde böyle duruyor bu ürünler anlamadım. Ama şu bb işinden iyice soğuyorum, o ayrı.


Pantene Normal - Kalın Telli Saçlar Onarıcı ve Koruyucu Bakım Şampuan: Babamın markette görüp okumadan aldığı şampuan. Evde kalın telli saça sahip kimse yok oysa ki. Neyse kullandılar bitirdiler, sıradan bir şampuanmış.

Batiste Kuru Şampuan Clean & Classic Original: Çok sevdim! Şu an elimde iki tane kuru şampuan var ancak onlar bitince pembe olanı kesinlikle deneyeceğim. Denemediğim ucuz kuru şampuan varken 24 TL fiyatıyla Batiste biraz pahalı gelebilir ama öneririm.

Oral B Brush - Ups Özel Dokulu Temizleme Mendili: Bu ürün hakkında bir yazı yazmayı planladığım için şimdilik uzun uzun yazmayayım ama kendisi hayat kurtarıcılardan biri. Alırım, alırım ve alırım.

Rituel de Beautê Diş Temizlemeye Yardımcı Pratik Mendil: Oral B 'nin aksine bu hiçbir işe yaramıyor. Üzeri jelle kaplı ve dişleri temizlemekten çok, iki kat kötü yapıyor. Sular olmadığında ya da öğle arasında kullanmaya kalktığımda berbat bir sonuçla karşılaştım. Markanın güzel ürünleri var ama bunu bir daha almam.

Colgate Şeker Asidi Düzenleyici Diş Macunu: Ben Parodontax kullanıyorum ama ailem farklı ürünler deniyorlar. Diğer diş macunlarından çok farkını görememişler.


Watsons Kutu Mendil: Mayıs ayında grip olduğum için alışveriş yazımda da dediğim gibi Mayıs bitenlerinde yer alıyor. Katları ayrılıyordu, sıradan mendillerden bir tık aşağıdaydı. Belki tatlı ambalajıyla bir daha alabilirim.

Warmers Kendinden Isıtmalı El Isıtıcı: Yine Gratis indirimlerinden birinde merak edilip alınmış bir ürün. İkili ancak bir tarafı tamamen çakıl ve kuma dönüşmüş durumda ben de çöpe atıyorum, kışa kadar seni mi saklayacağım diyerek. Almam diyemiyorum, sonuçta kışın çıldıracak kadar üşüyorum.


Johnson's Baby Gentle Cleansing Islak Mendil: Aynı markanın "ekstra hassas" çeşidini sevmedim diye illa burnumdan fitil fitil gelmeli miydi? O kadar ağır bir parfüm kokusu var ki, bunu alıp bebeklerinize yaklaştırırsanız yavrucakların burun hücreleri iflas eder. Bir de ben bunları elimi yüzümü silmek için almıştım. Elimde bir paket daha var, ne yapacağım bilmiyorum. Bitince Nivea 'ya dönmem gerektiğini bildiğim halde başka marka denerim.

Apaks Makyaj Temizleme Pedi: Yapısını değiştirmedikleri takdirde sonsuza kadar kullanacağım! Taşınma durumundan dolayı stoklayamıyorum, hele bir yerleşelim paket paket depolayacağım!

Watsons Mini Isıtıcı Ped: Özel günlerimde ağrılarımı azaltmak adına en fazla yol katettiğim en yakın arkadaşım. Bunu ya da Bim 'de satılan Rituel de Beautê markayı alırım, aldırırım.

Evet, bir ayın bitenlerini daha okudunuz. Kısa bir süreliğine hem yarın başlayan finallerim hem de taşınma işlerinden dolayı burada olamayabilirim. Bana şans dileyin, çünkü buna ihtiyacım var. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

7 yorum:

  1. Batiste kuru şampuanı merak ediyorum. Ya onu ya da Klorane'i alacağım bakalım:)

    YanıtlaSil
  2. Ben Batiste 'i gözüm kapalı öneririm almadan önce Sephora 'da bakabilirsin testerına istersen. Klorane benim de listemde, hakkında güzel yorumlar okudum.

    YanıtlaSil
  3. Bol şaaans! Aaa o puff ı konjac sanmıştıım dikkatli bakınca fark ettim okuduktan sonra:) ne çok bitirmişssin hay maşallah:) ısıtıcı pedlerden ben de deneyeyim yaa bana da lazıım:(

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler tatlımm :) Isıtıcı pedleri kesinlikle denemelisin, tam bir kötü gün dostu. Darısı senin başına! :))

    YanıtlaSil
  5. ahahah safi pudra:)) tamamdır aklımda;) ama ben daha çok roll on türevlerini kullanıyorum işte:/

    YanıtlaSil