İnceleme: Yes to Cucumbers Günlük Yatıştırıcı Nemlendirici

   Bir önceki inceleme yazımda bir yüz maskesini tanıtmıştım, bugün ise uzun süredir yazmayı düşündüğüm bir nemlendiriciden bahsedeceğim.
   Bu nemlendirici, piyasadaki türlerinden farklı olarak yatıştırıcı olduğunu iddia ediyor. Gerçekten hassas ciltlere sahip olanların ilgisini çekecek nitelikte! Bu iddiası ne kadar gerçekçi, hassas ciltlere sahip olanların koşup alması mı gerekir? Bu soruların cevaplarını ve ürün hakkındaki diğer yorumlarımı aşağıda bulabilirsiniz.

   Ben bu nemlendiriciyi Yes to markası Sephora 'dan çekileceği zaman yapılan indirimde, içerisinde göz kremi ve cilt temizleme mendilinin de olduğu bir set içerisinde almıştım.
Seti alma nedenim temizleme mendilini merak ediyor oluşumdu ve kremin cildi sakinleştirme iddiası olduğundan düşük düzeyde rosacea hastalığı olan anneme verdim. (Kendisi maalesef her cilt bakım ürününü kullanamıyor ve denediğimiz pek çok ürün cildinde yanmaya sebep oluyor.)

   Annem ilk kullanımında bu nemlendiricinin de cildini yaktığını söyledi, ben de kendisine aynı dönemde aldığım başka bir nemlendiriciyi verdim (ki bu nemlendiriciyle cildi anlaştı, o da başka bir yazımın konusu olsun.)
   Ve bu sefer Yes to Cucumbers Daily Calming Moisturizer 'ı ben kullanmaya başladım.

*Ürün hakkındaki yorumlarıma geçmeden önce şunu söylemeliyim ki "hassas ve karma" bir cilde sahibim. Yorumlarımı okurken bunu unutmayın, lütfen.

   Cildimi temizledikten sonra Yes to Cucumbers Soothing Daily Calming Moisturizer 'ı (Spf içermeyen) kullandığımda cildim anında yanmaya başladı ve kızarıklıklar oluştu.
   Bu kızarıklık ve yanmayı baz alarak söyleyebilirim ki iddia ettiği "yatıştırmak" eyleminin tam tersini yapıyor.

İçeriği:

-Puantiyeli tırnağımı görmezden geliniz ^_^-

*İçeriğindeki maddelerin zararlı olup olmadığını görmek istiyorsanız sizi şuraya alayım.

   Benim ve annemin cildi içerikteki hangi maddeye tepki verdi bilmiyorum ancak yabancı bloglarda da (cildi hassas olan) yanma ve kızarma gibi sorunların yaşandığını okudum. Ürünü iade edenler ya da direk çöpe atanlar da mevcut.

Görüşlerim;

Olumlu (+):
-Hafif bir yapısı var (krem - losyon arası)
-Çabuk emiliyor ve yağlı hissettirmiyor.
-Ürün pompalı geri dönüştürülebilir bir şişe içerisinde. Bu ambalajlar ( daha sonra pompanın bozulma olasılığı dışında) bir nemlendiricinin sahip olabileceği en iyi ambalajlardan.
-Vejetaryen bir ürün.
-Cruelty-free,
-% 98 doğal,
-Petroleum, SLS, & Paraben içermiyor.
-Açıldıktan sonra 12 ay kullanma ömrü var.

Olumsuz (-):
-Gerçek bir salatalık gibi kokuyor ve koku hemen kaybolmuyor. Salatalık kokusundan hoşlanmıyorsanız, bu ürünü de sevmeyeceksiniz.
-Hassas ciltler için üretilmiş Yes to Cucumbers serisinin bu kadar yoğun bir parfüm içermesi rahatsız edici. Çoğunlukla doğal ürünler kullanarak kozmetik ürün üreten firmalar "parfüm" kullanmıyorlar.
-Bir süre kullanabildim ancak nemlendirme dışında herhangi bir yararını göremedim. Özellikle hassasiyet azaltıcı, kızarık giderici gibi özellikler arıyorsanız, bu üründe onu bulamayacaksınız.
*-Benim cildimde ve annemin cildinde yanma ve kızarmaya sebep oldu. 


   Cildimin bir ürüne verdiği en kötü tepki değildi bu elbette, daha kötü sonuçları şu maskede ve bu tonikte almıştım. Ancak her gün kullanacağım bir nemlendiricinin yüzümü yakması da pek memnun olabileceğim bir durum değil. Bitirmek için el kremi olarak kullandım.

   Bildiğim kadarıyla Yes to markası artık Türkiye 'de satılmıyor ama bu nemlendiriciyi yurt dışından 25 - 45 TL gibi bir fiyata alabilirsiniz. Ben yukarıda bahsettiğim şu seti 25-30 tl ye almıştım. 


Kimler kullanabilir, kimler kullanmamalı?
   Akne eğilimli ciltlere önermiyorum, çünkü içerisinde çok fazla yağ içeriyor, sivilce oluşumunu tetikleyebilir.
Bu ürün kesinlikle yatıştırıcı özellikte veya hassas ciltlere uygun DEĞİL.
   Hassas ciltlere sahip olduğunu söylediği halde seven kişiler de var ama ben yine de hassasiyet sorunu yaşamayan normal / karma cilde sahip olanlara öneririm.

   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

6 yorum:

  1. Aaaaaaaaaaaaa inceleme yazısııııııııııııııııııııııııı holeeey!! <3 <3 :)
    İkinizde de yanma yaptıysa size nacizane tavsiyem içeriğinde parfüm ve alkol olan ürünlerden uzak durmanız. Onun dışında içeriği iyi çünkü.
    Bitkisel fazlaca yağ içeriyor ben de kullanamam anam bunu:(

    YanıtlaSil
  2. @Kozmetik Aşığı bu kadar sevineceğini bilseydim daha önce yazardımmm :* Alkol içeren her ürün bende tahrişe sebep oluyor maalesef :( Evet, tatlım ben de öneremiyorum o yüzden sivilce oluşumunu tetikleyebilir :/

    YanıtlaSil
  3. Bir de eğer Sephora indiriminden aldıysanız belki tarihi geçmiştir, ondan tahriş yapıyordur. Sephora indiriminde çok oluyor bu. Bİlginize.

    YanıtlaSil
  4. @Adsız dediğiniz gibi de olabilir, ancak yukarıda da yazdığım gibi yabancı bloglardan okuduğum kadarıyla bu tarz sorun yaşayan kişiler çok fazla. Yes to markasının kendi sitesinde ürünün altına yazılan yorumlarda da aynı sonuçları alanların olduğunu görebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Blogunuz benim için çok faydalı oldu çok hoş bir blog takipteyim...

    YanıtlaSil
  6. @ARZU'nun Lezzet Adası Güzel yorumun için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil