İnceleme: Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof

   Merhaba, bugün sizlere neredeyse her kozmetik severin kullandığı bir üründen bahsedeceğim; yüz pudrası.
   Yüz pudralarını; kapatıcılık / örtücülük sağlayan cilt düzenleyici pudralar ve matlaştırıcı transparan pudralar olarak ikiye ayırabiliriz. Benim bugün anlatacağım, ikinci sınıfa dahil olanlardan biri. 

   Ülkemizde en bilinen matlaştırıcı transparan pudralardan Rimmel London Stay Matte ve The Balm Sexy Mama 'yı denemiş; Rimmel 'in kötü ambalajından, The Balm 'ın vasat kalıcılığından dolayı istediği randımanı alamamış biri olarak bir süredir arayış içerisindeydim. Takip ettiğim yabancı (özellikle Alman) bloggerlarla da iletişime geçerek yurt dışına çıkmadan hemen önce onların da yardımıyla (Danke für alles Schätzchen) hayatımın pudrası ile tanışma yolunda bir adım daha atmış oldum.


   Avrupa seyahatım sırasında Hamburg DM' de Catrice standını gördüm ve pek çok ürün ile birlikte bugün sizlere tanıtacağım Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof 'u aldım.
   Kısa bir süre önce Catrice markasının Türkiye Rossmann mağazalarında satışa sunulması ile hayatımın matlaştırıcı pudrası dediğim pudranın inceleme yazısının blogumda bulunması şart oldu.



   Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof, sert plastikten yapılmış siyah bir kapağa bağlı şeffaf bir kapta bulunuyor. Gördüğüm en sağlam ambalaja sahip ürünlerden biri.  Kapağa entegre tam boy aynası mevcut. İçerisinde uygulama yapmak için fırça ya da sünger bulunmuyor. Pudranın üzerindeki çiziklere aldırmayın, aynasına bakarak makyaj yaparken tırnağımla çizdim.



   Pudranın parmağımdaki rengi bu şekilde ancak cilde uygulandığında ciltle bütünleşerek tamamen renksiz duruyor. Ben renkli ten makyajı yapmıyorum, cildimin yağlı durmaması için Catrice Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof 'u tüm yüzüme Real Techniques pudra fırçası ile uyguluyorum.



   Pudranın arka yüzünde yazanlar;
Uzun süreli mat ve kusursuz bir cilt için ipeksi, su geçirmez pudra. Neme dayanıklı. Her cilt tonuna uyar. A ve e vitamini ve bebeksi / pürüzsüz cilt efekti ile birlikte.



   Ürün gerçekten de waterproof; su damlaları gördüğünüz gibi pudranın üzerinde kalıyor, on dakika beklettiğim halde pudra tarafından emilmedi.


Görüşlerim;

Olumlu (+):
-Ciltte pürüzsüz bir görüntü bırakması,
-Transparan yapısıyla her cilt tonuna uyum sağlaması,
-Kapağa entegre tam boy aynası ile istenilen her yerde uygulanabilir olması,
-Tüm seyahatlerde ve tatillerde güvenle çantaya atılabilmesi,
-Kalıcılığının harikalığı, (Sabah uygulayıp akşam eve geldiğimde hala t bölgemin parlamadığını görüyorum.)
-9 gram olması, (Rimmel 14, The Balm ise 7.8 g)
-Uygun fiyatı (Türkiye satış fiyatı 17,50 TL) ,
-Çok aşırı uygulanmadığı sürece cakey denilen un kurabiyesi görünümü vermemesi.

Olumsuz (-):
-Şu an için Türkiye 'de sadece Rossmann 'larda satılması, (Çevrenizde Rossmann yoksa online alma seçeneği de bulunmuyor.)
-İçeriğinde pek çok pudrada olduğu gibi talc bulunması ve bir silikon olan dimethicone u da barındırması. Ben pudrayı kullandığım süre boyunca sivilce problemi yaşamadım ama her iki bileşik de gözenekleri tıkayarak sivilce oluşumuna neden olan maddelerden. Ancak dediğim gibi, pek çok yüz pudrası ile yaklaşık aynı içeriğe sahip.


Puanım;


5 tam lezzetli cupcake! Keşke talc içermeseydi ama bu bile puan kırmama yetmedi.


   Daha önce blogumda tanıttığım klasik bir kırmızı oje olan Catrice Ultimate 17 Caught on A Red Carpet 'ı okudunuz mu? Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

4 yorum:

  1. Çok güzel bir yazı olmuş canım. Resmen test etmiştin pudrayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım. Bir "hayatımın pudrası" kolay bulunmuyor. :)

      Sil
  2. Merhabaa, sayfanızı blogger arkadaşlarımdan buldum, paylaşımlarınız çok hoşuma gitti ve gfc ile takibe aldım ... ^-^ Bende arkadaşlarım gibi makyaj ve bakım üzerine yazıyorum çoğunlukla... Sizinde bana uğramanızı dört gözle bekliyorum *-* sanatinsaklisirlari.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil