Bitenler ve Çöpe Gidenler - 38

Eylül ayının biten ve çöpe giden ürünlerine baktığımda, geçtiğimiz ay her kategoriden azar azar ürün bitirdiğimi; ancak cilt bakım ürünlerine biraz daha ağırlık verdiğimi farkettim. Özellikle havaların soğumasıyla değişen cilt bakım rutinimde, yaz aylarında kullandığım ürünlerin bir sonraki seneye kadar beklemeyecek olmaları beni sevindirdi.

Gelin hep birlikte Eylül ayında neleri bitirdiğime, neleri çöpe gönderdiğime yakından bakalım;


CİLT BAKIM ÜRÜNLERİ:

First Aid Beauty Face Cleanser: Eskiden takip ettiğim youtuber Ingrid Nilsen her favori videosunda bu yüz temizleyicisinden bahsettiği için ben de denemek istemiş ve Beautybay 'dan sipariş etmiştim. Maalesef hassas karma cildimde fazlasıyla gerilmeye neden oldu ve sanki sabun kullanmışım gibi hissettirdi. Duşta kullanarak bitirdim.

Garnier Nem Dengesi Parlama Karşıtı x2: Yakın arkadaşımın severek kullandığı ve bittikçe aldığı bu ürün hakkındaki yorumları şu şekilde; "Kutu kutu bitirdiğim bu ürünün kokusu çok güzel, nemlendirmesi başarılı. Ancak zaman zaman çıkan sivilcelerimden bu ürün mü sorumlu emin olamıyorum. Merve 'nin deyimiyle; yenisini açtım bile."

Skin Ceuticals Phyto Corrective: Cilt kızarıklıklarını gidermeyi amaçlayan bir nemlendirici ararken karşılaştım bu ürünle; ve Kozmomarket 'ten aldım. Son kullanma tarihine az kalan bir ürünü gönderdikleri için bol bol kullandım ancak maalesef bir yararını göremedim. Ambalajından ne kadar hoşlansam da yeniden almam.

Sünger: Kolay temizlenmeyen yüz maskelerini cildimden arındırmak için Güzellik ve Bakım Fuarı 'ndan almıştım. Uzun süredir kullandığım için çöpe atıyorum. Yenisi alınacak.


YÜZ MASKELERİ ve TESTER ÜRÜNLER:

Dior Hydra Life Serum Sorbet ve Creme Sorbet: Sevmeyi, tam boylarını almayı çok istedim ancak hafif yapılarına karşı cildimde emilmedi, çok garip durdu.

Sephora Pore Clarifying Mask: Bu maskelerden şu zamana kadar yirmiye yakın bitirdim. Sadece bir dakika bekletmenin yetmesi nedeniyle çok pratik. Ciltte bıraktığı hafif duru görüntüyü de seviyorum. Yedekleri var.

Bioderma Photoderm AKN Mat SPF 30: Ciltte bıraktığı beyazlık minimum olan, güzel bir güneşten koruyucu ürün. Tamamen mat bırakmasa da akneye meyilli ciltlerde günlük kullanım için uygun olduğunu düşünüyorum.

Sisley Global Firming Serum: Cildimde herhangi bir hassasiyete neden olmadı; birkaç kullanımda sıkılaştırıcı etkisini anlamam mümkün değildi. Baharatsı kokusundan hoşlanmadım.

Anatomicals Look, You've got Chocolate All Over Your Face Anti-stress Face Mask: Tek kullanımlık bir ambalaj içerisinde 3 kullanımlık ürün çıkan bu yüz maskesini, etkisi sıradan olsa da gerçekçi çikolata kokusuna aşık olduğum için arada almaya devam ederim.


DEODORANT ve PARFÜMLER:

Playboy Miami EDT: Benim favorim olan erkek kokularından biri. Yaklaşık üç yıl kadar önce Rossmann alışverişim sırasında babama almıştım, o da severek kullandı. Bulursam yeniden alırım.

Nivea Deodorant Fresh Natural: Hafif kokusu nedeniyle bazı günlerde parfüm olarak kullanmayı tercih ettiğim ve şişe şişe bitirdiğim sıvı deodorant. Yedeği var.

Dove Original Deo Sprey: Ah o klasik Dove kokusu! Sizi bilmem ama ben o kokuya aşığım. Ancak Dove deodorantlarında alüminyum bulunması nedeniyle alıp kullanamıyorum. Bu ürün bir seyahat çantasından çıkmıştı, kıyafetlerime sıkarak kullandım. Maalesef yeniden almam.

Kokucuk The Vert EDT: Yeşil çay ve bergamot notalı yaza uygun bir koku. Bu kadar yeşil kokulardan pek hoşlanmadığım için tam boyunu almam.

Sephora Blue Lilac EDT: Sephora bu parfüm ile eşsiz bir koku yakalamış. Günlük olarak sıcak notaları kullanmayı sevsem de bu parfümü kullandığım anlarda kendimi mutlu hissettiğimi de yadsıyamam. Yenisini açtım bile.


TIRNAK ve VÜCUT BAKIM ÜRÜNLERİ:

Sally Hansen Insta - Dri Top Coat: Bu üründen kaç şişe bitirdim ancak henüz yazısını yazmamışım! Kısaca şunu söyleyeyim; ojenin kalıcılığını kat kat arttırıyor. Eğer çabuk soyulan ojelerden şikayetçiyseniz kesinlikle bir şans verin. Yenisini kullanmaya başladım.

Aldo Vandini Extra Creme Shower: İçerisinde nar ve zeytin ile cildi yumuşacık yapıyor. Seyahat sırasında makyaj fırçası temizliğinde de kullanmıştım ve fırçalarımın yumuşaklığına bayılmıştım. Tek sıkıntısı kokusundan hoşlanmamış olmam, bu yüzden tam boyunu almayacağım.

Midnight Kiss Duş Jeli: Keskin kokulu, köpürmesi sıradan bir duş jeli. Çok çabuk bitti, yeniden almam.


SAÇ ve AĞIZ BAKIM ÜRÜNLERİ:

Softem Tatlı Badem Yağı: Her zaman yenisini alacağım temel saç bakım yağlarından biri. Vazgeçilmez diş fırçam Signal Ekstra Soft Diş Fırçası hakkındaki düşüncelerimi ise Ağız ve Diş Bakım Rutinim yazımdan okuyabilirsiniz.


RENKLİ KOZMETİKLER:

Makeup Forever Black Tango Palet: İçerisinde dört farklı renkte krem far / eyeliner bulunuyordu ancak taşlaşmış durumda oldukları için atıyorum.

Garnier BB Cream Original Light: Tam boyunu alacak kadar sevmesem de denediğim pek çok BB kreme göre daha başarılı olduğunu söylemeliyim; Kore 'nin renkli ten ürünlerinde olan gri alt ton bu üründe yok ve örtücülüğü de gayet iyi.

Maybelline Eyestudio Lasting Drama Jel Eyeliner 01 Black: Geçtiğimiz ay Maybelline jel eyelinerlardan 06 numarayı tanıtmıştım blogda. Bu rengini de en az onun kadar seviyorum. Hatta bunu bitirir bitirmez yenisini açtığımı da söylemeliyim.


YARDIMCILAR:

Sleepy Rose Garden Islak Mendil: Yanımda ıslak mendil olmadığı bir gün Şok mağazasından almıştım ancak beğenmedim.

Glade Mini Jel: Kokusuna bayılmadım ama uzun ömürlü olması nedeniyle sevdim, yeniden alabilirim.

Üçgen Sünger: Durduğu yerde eriyerek temas ettiği tüm ürünlere yapıştığı için çöpe gidiyor.

   Geçtiğimiz ayın bitenleri de bu şekildeydi. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

8 yorum:

  1. Fab temizleyiciyi ben de almak istiyordum, kurutuyorsa hic bulasmayayim en iyisi :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük umutlarla almıştım ama ciltteki etkisi sabun gibi. Senin cildinin de seveceğini düşünmüyorum bu yüzden.

      Sil
  2. Aaaa Skinceuticals'ın işe yaramayan ürünü de varmıış:-O :P
    Seche vite biterken Sally hansen ın insta dri yına rastlarsam bi indirimde alayım bende merak ettim=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim hassas cildimde işe yaramadı ama belki farklı nedenlerden kaynaklanan kızarıklıklara iyi geliyordur, bilmiyorum canım. Sally Hansen - Seche Vite kıyaslamalarına bakmıştım internetten; okuduğum tüm yazılarda Sally Hansen 'ı daha çok sevmişler, sen de bir bak bakalım :*

      Sil
  3. Cyrene tonik uzun zamandır aklımda.Bir ara mutlaka deneyeceğim.Nivea deodorant beni tam korumuyor sanki ama kokusuna aşığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de vücut spreyi olarak kullanmayı seviyorum Nivea 'yı :)

      Sil
  4. Sephora'i denemek isterim, paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil