İnceleme: Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream 22 Light Beige

   Günaydın, bugün sizlere Bourjois markasının alanında tek sayılabilecek çok yönlü bir ürününden bahsedeceğim. Hatta daha kesin konuşmak gerekirse; Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream 'in herhangi bir muadilini bulamayacağınızı ve çok problemli bir göz çevreniz olmadığı sürece, günlük göz çevresi ürün arayışınızı tamamen ortadan kaldıracak nitelikte olduğunu da söyleyebilirim.

   Ben bu ürünü Bourjois markası Türkiye pazarından çekildikten sonra ASOS 'tan almıştım. Henüz o alışverişimi okumadıysanız Black Friday Alışverişim (Kozmela ve Asos) yazıma bakabilirsiniz. Okuduysanız; bir an önce bu "vaat dolu" ürünü hayatınıza katıp katmayacağınıza karar vermeniz için yazıya devam edelim.


   Öncelikle ürünün vaatlerine kısaca bakalım; Bourjois markasının 123 Perfect serisinden CC Eye Cream, bir cilt bakım ürünü olan göz kremi ve renk düzeltici bir kapatıcı olan renkli kozmetiği bir arada sunuyor. Silikon aplikatörü ile göz çevresindeki koyu halkaları ve lekeleri mükemmel bir şekilde kamufle ederken, göz altı çizgilerini yumuşatıyor ve göz altı şişliğini alıyor; hem de kırışıklıklara dolmadan! Hem hafif yapılı; hem de göz çevresini 24 saat boyunca nemlendiren Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream, aynı zamanda 15 Güneş Koruma Faktörü içeriyor.

   Evet, marka ürün tanıtımını aşağı yukarı bu şekilde yapmış. Okuyunca, bu rüya gibi bir ürün olmalı, diye düşündürüyor. Peki gerçekte öyle mi, aşama aşama inceleyelim.



   İlk olarak ambalajından bahsetmek istiyorum. Bir göz çevresi ürünü için alışılmadık silikon aplikatör, high end markalarda gördüğümüz kalem ambalaj ve alttan çevirmeli mekanizması ile Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream, dikkat çeken yenilikçi bir ambalaj içerisinde satışa sunuluyor.

   Ambalajın alt kısmında bulunan çevirme mekanizması çok iyi düşünülmüş; her bir göz için birer kez çevirmek yeterli geliyor, böylece ürün israfından kaçınılmış olunuyor. Mekanizma çevrildikten sonra silikon aplikatörün içerisinden yeterli ürün çıkıyor ve ürünü direkt bu aplikatör yardımıyla göz altlarınıza uygulayabiliyorsunuz. Ancak ben bu aplikatörü biraz sert bulduğum için Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream 'i parmak uçlarımla tampon hareketler yaparak uygulamayı tercih ediyorum.



   Eski tip dudak parlatıcılarda bulunan uygulama başlığına benzer silikon aplikatörün en güzel yanlarından biri, zaman geçtikçe fırça aplikatörlü kapatıcılarda meydana gelen hijyen sorununun yaşanmayacak olması. Sizi bilmem ama ben fırça uçlu kapatıcılara hijyen nedeninden dolayı hep mesafeli yaklaşıyorum.

   Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream 'i parmaklarım ile uyguladığım için vaat ettiği "göz altı çizgi ve kırışık yumuşatması" durumunu ne kadar gerçekleştirdiğini bilemiyorum, ancak yine de ambalajına bayıldığımı yeniden belirtmek istiyorum.



   Gelelim yapısına; Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream şu ana kadar denediğin en hafif yapılı renkli göz altı ürünü. Yapısı hafif diye düşünüp düşük kapatıcılık beklemeyin; orta kapatıcılıkta ve göz altı lekelerini nötrleyici özellikte olan bir ürün. Bunlara ek olarak taze görünüm sağlayan aydınlatıcı etkisi de bulunuyor ve kesinlikle kırışıklıklara dolmuyor!
   Sadece bu kadar da değil; göz altları çok kuru olmayanlar için sabah cilt bakım rutininden göz kremini çıkartacak kadar da nem sağlıyor.

   Toparlayacak olursam; bu ürün hem renk düzenleyici, hem kapatıcı hem de güneş koruma faktörü içeren bir göz kremi ve hafif yapısı sebebiyle her gün kullanıma uygun! Oh, bu da bir çeşit mucize sayılmaz mı?



   Bu kadar güzel yanı var, ancak tamamen kusursuz değil. Bu ürünü sevmeyebilirsiniz çünkü; sivilceleri kapatmak için uygun değil, çok koyu göz altlarını nötrlemez ve kuru göz altlarına sahip olan kişilerde tek başına yeterli nemi sağlamaz.


   Merak edenler içinse içeriği şu şekilde;
Aqua (Water), Dimethicone, Caprylyl Methicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Peg-10 Dimethicone, Propanediol, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Saccharide Isomerate, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Disteardimonium Hectorite, Sodium Potassium Aluminum Silicate, Phenoxyethanol, Sodium Chloride, Camellia Sinensis Leaf Extract, Disodium Stearoyl Glutamate, Bis-Peg/Ppg-14/14 Dimethicone, Propylene Carbonate, Silica, Parfum (Fragrance), Tocopheryl Acetate, Ethylhexylglycerin, Aluminum Hydroxide, Panthenol, Alpha-Isomethyl Ionone, Lysolecithin, Citric Acid, Sodium Citrate, Bht, Peg/Ppg-18/18 Dimethicone, Amyl Cinnamal, Phenethyl Alcohol, Pantolactone, Tocopherol, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate. [+/- (May Contain): Ci 77891 (Titanium Dioxide), Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499 (Iron Oxides), Mica, Ci 77007 (Ultramarines)]



   Bu ürünü aldığımda bana sorulan sorulardan birisi de Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream 'in Yves Saint Laurent Touche Eclat ile benzerliğiydi. Fotoğrafta da yeterince belli oluyor ancak belirtmek gerekirse; YSL Touche Eclat su yapılı, aydınlatmak özelliği iyi ancak kapatıcılığı vasat bir ürün ve yüzün her yerinde boyutlandırma amaçlı uygulamak mümkünken Bourjois ise ince krem yapılı, kapatıcılığı orta, aydınlatma özelliği orta ve özellikle göz altı kullanımına uygun bir ürün. Yani ürünler tamamen aynı değil.



   #21 ivory, #22 Light Beige ve #23 Golden Beige olmak üzere toplamda 3 farklı renk seçeneği bulunan Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream 'in bendeki rengi #22 Light Beige.

   Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream, ülkemizde bulunmuyor olsa da başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın pek çok yerinde hem mağazalarda hem de internet üzerinden satılıyor. Ürünün ülkemizde bulunmamasının yanı sıra bir diğer olumsuz kısmı ise sadece 1,5 ml ürün içeriyor olması, pek çok deneme boy ürünle aynı hacimde. Her gün kullanmadığım ve kullandığım zamanlarda da çok az bir miktar uygulamak yeterli olduğu için aylardır bitmedi fakat her gün kullanıldığında kaç ay idare edeceğini bilmiyorum.


Sonuç olarak yukarıda bahsettiğim olumsuz yanları için bir cupcake kırarak; uykusuz gecelerin izlerini mükemmel ve doğal bir şekilde gizlediği için, kırışıklıklara dolmadığı için, acelem olduğu günlerde hem nemlendirici hem kapatıcı olarak göz altım için tek bir ürün uygulama kolaylığı verdiği için ve elbette seyahat dostu olduğu için bu ürüne 4 puan veriyorum.


   Eğer siz de benim gibi yıllardır böyle bir ürün arıyorsanız Bourjois 123 Perfect CC Eye Cream 'i yurt dışına giden bir tanıdığınızdan almasını rica edebilir ya da benim yaptığım gibi yurt dışı online alışveriş sitelerinden satın alabilirsiniz.
    Ben o zamanki kur nedeniyle 20 TL 'ye almıştım, şu an ise ürünü 27-35 TL arasında değişen fiyatlara bulmak mümkün.

   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

4 yorum:

  1. Cok bilgilendirici bir yazi olmus ellerine saglik. Ben bu serinin CC kremini kullanmistim. Fena degildi ama daha iyi urunler denedigim icin tekrar satin almadim. Bu kapaticiyi da incelemistim, yalniz benim ten rengime uygun bir secenek olmadigi icin satin alamadim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, beğenmene sevindim :) Evet, maalesef renk seçenekleri çok kısıtlı. Sanırım ben de elimdeki bittiğinde açık rengine bakacağım. :)

      Sil
  2. Hmmm merak ettim bak şimdi. Ben de spf li gözaltı kapatıcısı arayışındayken Physician's Formula nın bb ve cc kapatıcılarını görüp super bb olanını aldım ama çok memnun kaldığım söylenemez:/ İkisini kıyaslayabilmeyi çok isterdim:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Physician 's Formula markasını nedense hiç denemedim. Bourjois markası keşke ülkemizden çekilmeseydi, bu durumda sadece online olarak yurt dışı sitelerinden alabiliyoruz...

      Sil