Paris Gezi Rehberi

  Bonjour! Bugün Paris yazılarımın ilki olan Paris Gezi Rehberi ile haftaya başlıyorum.

   Eğer Paris 'e ilk kez gelecekseniz ve nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, bu yazımda sizlere Paris 'te gezebileceğiniz yerlerden bahsederken küçük önerilerde bulunacağım.

   Paris, "Işıklar şehri" mahlaslı, neredeyse herkesin bildiği bir Avrupa şehri. İstanbul 'dan üç buçuk saat süren bir uçuş ile ulaşılabilen Paris, aynı zamanda dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden biri.
Şarkılar, kitaplar, filmler, şiirler, sanat eserleri; pek çok şeyde Paris 'in izlerini görmek mümkün. Sizi bilmem ama ben, güzel olan şeylere karşı her zaman içten bir hayranlık beslerim. Paris ise hayranlığımı gizleyemediğim, her köşesinde ayrı bir güzellikle karşılaştığım büyüleyici bir şehir.

Tour Eiffel / Eyfel Kulesi

Tour Eiffel: Tuğ Eyfel


Paris deyince herkesin aklına elbette şehrin de simgesi olan Eyfel Kulesi geliyor. Bu yüzden ilk önerim, sizin de her turist gibi Eyfel Kulesi 'ni görmeniz yönünde. Özellikle akşam başlayan ve her saat başı göz alıcı bir şekilde yanan ışıkları izlemek için gezi programınıza en az bir kez gündüz, bir kez de gece Eyfel Kulesi 'ni  görmeyi not etmeyi unutmayın.


Place du Trocadéro / Trocadero Meydanı
ve Mur de La Paix / Barış Duvarı

Place du Trocadéro: Pilez dü Tğokadeğu


Mur de La Paix: Müğ dü le pe

İkinci öneri(ler)im ise Eyfel 'i daha uzaktan, ancak güzel açılarla görmenizi sağlayacak yerler.
Place du Trocadéro çoğu zaman kalabalık olsa da; Mur de la Paix, sakin güzel bir park içerisinde. Her ikisi de geniş açılarla muhteşem bir Eyfel Kulesi manzarası sunuyor.


Arc de Triomphe / Zafer Takı

Arc de Triomphe: Ağhk dö Tiğonf

Paris 'te önemli yapılardan bir diğeridir Arc de Triomphe; 12 büyük caddenin ortasında tüm heybetiyle duran. 
İsterseniz üzerine çıkıp Paris 'i izleyebilir, isterseniz de kendinizi şehrin akışına bırakabilirsiniz.


Avenue des Champs-Élysées / Şanzelize Caddesi

Avenue des Champs-Élysées: Avenü de Şanzelize

Arc de Triomphe 'un etrafındaki 12 caddeden en bilineni Avenue des Champs-Élysées için Paris 'in Eyfel Kulesi 'nden sonra en çok turist akımına uğrayan kısmı denilebilir. Bu cadde üzerinde yemek yiyebileceğiniz çeşitli restoran / kafeler ve alışveriş yapabileceğiniz pek çok dükkan bulunmakta.
Önümüzdeki günlerde Paris Alışveriş Rehberi yazımda bu caddeyi sizlere ayrıntılı bir şekilde anlatacağım. Sadece gün ışığında değil; gece boyunca, Paris şehrinin adına yakışır ışıklandırmalar ile bu caddede keyfinizce zaman geçirebilirsiniz.


Place de la Concorde / Concorde Meydanı

Place de la Concorde: Pilez dö le Kunkoğd

Place de la Concorde, Avenue des Champs-Élysées yürüyüşünüzün sonunda karşınıza çıkacak gayet büyük bir meydan. Dönem dönem kurulan kocaman dönme dolap, geceleri ışıl ışıl görüntüsüyle herkesi büyülüyor. Çok yakında aynı ada sahip bir metro durağının bulunması ile, Avenue des Champs-Élysées 'de yorucu bir gün geçirdiyseniz buradan otelinize geçip uyuyabilir ya da gezinize aktarmalar ile devam edebilirsiniz.


Palais Garnier / Opera Garnier

Palais Garnier: Pala Gağni

Paris 'te bulunan eski Opera binası, üzerindeki altın rengi heykellerinin yanı sıra, ön girişi ustaca süsleyen büst ve heykelleriyle gidip görülmesi gereken görkemli yapılardan biri. Eğer zevkinize uyan bir gösteri bulup bilet alabilirseniz içerisini gezmekten de büyük zevk alacağınızı belirtmeliyim.


Notre - Dame Cathedral / Notre Dame Katedrali

Notre - Dame Cathedral: Notğe Dam Katedğal

Paris 'te gezdiğiniz süre boyunca farkedeceksiniz ki; parklar, mağazalar ve hatta ara sokaklardaki evler bile önemli yapılar kadar özenli bir mimariye sahip ancak Notre Dame Katedrali, benim gözümde tüm o detay ve işçiliği ile bir yapının olabileceği en üst düzeyde güzel ve can alıcı. 
Notre Dame Katedrali 'nin dış mimarisine karşı derin bir aşk ve hayranlık besliyorum; öyle ki her bir köşesini bıkmadan saatlerce inceleyebilir ve gördüğüm her bir yeni detay karşısında mutluluktan kendimi kaybedebilirim.


Musée du Louvre / Louvre Müzesi

Musée du Louvre: Müze dü Luğv


Dünya 'nın en büyük müzelerinden biri olan ve içerisinde 35.000 sanat eseri bulunan Louvre Müzesi, kesinlikle bir günde gezilecek bir yer değil. Eğer Paris 'e uzun bir seyahat planlamıyorsanız ancak yine de burayı gezmek istiyorsanız gitmeden önce yapacağınız araştırmalar ile hangi sanat eserlerini inceleyeceğinize karar verebilir ve böylece koridorlarda kaybolarak zaman kaybetmezsiniz. İçerisine girmeyecekseniz bile cam piramitten oluşan ana girişi görmenizi tavsiye ederim.


Musee d'Orsay / Orsay Müzesi

Musée d'Orsay: Müze Doğse


Paris Gezi Rehberi yazımda önereceğim son yer ise Orsay Müzesi
Louvre Müzesi 'ni hakkıyla gezmek için yeterince zamanınız yoksa, başta ünlü ressam Van Gogh 'un eserleri olmak üzere pek çok eşsiz resim ve heykele ev sahipliği yapan Orsay Müzesi sanat açlığınızı büyük ölçüde gidermenize yardımcı olacaktır.


Benim Paris 'te bir turist gözünden sizlere önerebileceğim yerler bu şekildeydi. Eklediğim fotoğrafların bazıları gece, bazıları gündüz; çoğu son gezimden bir kısmı ise önceki gezimden ve tamamen amatör fotoğraflar. Bu yüzden pek kaliteli değiller, kusura bakmayın. Sizlerin de Paris 'te gezmekten zevk aldığınız yerleri benimle paylaşırsanız sevinirim.

Ve unutmayın, Paris sadece gündüz değil; gece de hiç durmadan sizi büyüleyebilecek bir rüya!
   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

3 yorum:

  1. Çok güzel bi yazı olmuş canım^^
    Eyfel'i gündüz görmüştüm ama gece ışıklı halini bilmiyordum o aklımda olsun;)
    Arc'ın üstüne çıkıldığını da bilmiyodum :-O Hoş aşırı yüksek değil çevresinde de ahım şahım bi manzara yoktu diye hatırlıyorum.
    Orsay müzesindeki eserler gerçek mi acaba? Van Gogh la ilgili o kadar müze var ki hangisinde gerçek eserleri varsa ona gitmek istiyorum:)
    Otelin hangi bölgedeydi ulaşımda özellikle gece sorun yaşadın mı? Gece bişiler içmeye filan çıktınız mı?(Paris'e arkadaşınla gittiğini düşündüm :p) Disneyland'e gitmemiştin değil mi? Orayla ilgili kafamda deli sorular var:)
    Ben yazdıkların dışında Paris'te en çok Sacre Coeur ü sevmiştim sanırım. Yani evleri, havası vs tabiki apayrı. Ama hem o kilise, hem çevresi, orda minik minik ahşap kulübelerde satılan makaronlar, dimdik merdivenin altında ki kafede yediğim çikolata soslu krep hala tadı damağımda =) Bir de Lüksemburg bahçesinde güzel fotolar çıkabiliyor=) Ayy bir de ara sokaklardaki minik kırtasiyeler! Çok güzel defterler almıştım o zaman inşallah yine denk gelirim=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim tatlım, beğenmene sevindim :*
      Eyfel 'i akşam hava karardığında kesinlikle görmelisin, özellikle saat başı o ışıklandırmalar; inan bana aklını alacak :)
      Sen sis olmayan güzel bir havada gideceksin Paris 'e, Arc de Triomph 'un üzerinden Eyfel dahil şehrin akışını izleyebilirsin, gerekliliği sana kalmış :)
      Orijinallik konusunda pek bilgim olmasa da Osman Hamdi Bey 'in tabloları ve Van Gogh 'un Bedroom in Arles tablosunun orijinal olduğunu hatırlıyorum. Ama en kapsamlı Van Gogh eserleri için Amsterdam 'da ressamın tüm eserlerini konu alan müzeyi görmelisin :)
      Paris 'te ikidir aynı oteli tercih ediyorum, bir daha gitsem aynı yeri tercih ederim çünkü inanılmaz nezih ve güvenli bir çevrede. 15. arr. 'da kalıyor otel. Sabahın köründe de gecenin karanlığında da çok iyiydi. Disneyland 'a gitmedim; nereden baksan 2 gün ayırmam gerekecekti güzelce gezebilmek için, başka sefere belki :)
      Yazdığın yerleri de not ediyorum, bir dahaki sefere artık. Bak bu arada, gitmeden önce bana haber ver, araba kiralamayacaksanız ulaşım vs hakkında tavsiyelerim olacak :*

      Sil
  2. Amsterdam'a da gidicez bence de orjinalleri ordadır diye düşünüyorum:)
    Hmm otel için inşallah biz de memnun kalırız kaçıncı bölgedeydi hatırlayamıyorum şimdi ama metroya da gece otobüslerine de çok yakın ayarlamıştık. Araba kiralamayı düşünmüyoruz. Ulaşım konusunda tavsiyelerine şiddetle açığım. Gitmeden plan yapmaya başladığımızda mesaj atarım mutlaka;) :-*

    YanıtlaSil