İnceleme: Essence Kajal Pencil 08 Teddy


Günaydın!
Bugün uzun süre önce taslaklarda unuttuğum bir inceleme yazısı olan Essence Kajal Pencil 08 Teddy hakkındaki düşüncelerimi nihayet blogumda paylaşıyorum!

Aslında bir süre önce kullanıp bitirdiğim ve bazı nedenlerden dolayı yeniden almadığım Essence Kajal Pencil 08 Teddy 'ye gelin yakından bakalım.



Essence Kajal Pencil 08 Teddy oldukça yumuşak bir yapıya sahip ve sürümü oldukça kolay. Bu sayede özellikle smokey eye makyajlarında kullanmaya uygun.

Genelde göz kalemlerinde, geride bıraktığı çöpler nedeniyle göz çevresini çizdiği için açacak ile açılan kalemleri değil; asansörlü kalemleri tercih ediyorum. Ancak Essence Kajal Pencil 08 Teddy ne yazık ki asansörlü bir ambalajda satılmıyor.



Essence Kajal Pencil 08 Teddy 'nin rengini, içerisinde altın ışıltılar bulunan sıcak bronz kahve diye tanımlamak mümkün. Ayrıca rengini tek seferde veriyor, bu konuda pek çok göz kaleminden daha önde.

Yumuşak, kremsi yapısının bir sonucu olarak kalıcılığı düşük; Essence Kajal Pencil 08 Teddy göz kapağından zamanla silinip kayboluyor. Göz kapaklarını kuruttuğu için far bazını özel günler haricinde kullanmıyorum ancak belki far bazı ile kalıcılığı artabilir.


İçerik Listesi:
Hydrogenated Coco-Glycerides, Mica, Octyldecanol, Ozokerite, Hydrogenated Castor Oil, Trimyristin, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cera Alba (Beeswax), Hydrogenated Soybean Oil, Caprylyl Glycol, Silica, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, CI 77491 (Iron Oxides), CI 77499 (Iron Oxides), CI 77891 (Titanium Dioxide).


   Yukarıda saydığım olumsuz yanlarından ötürü ben bir daha almayı düşünmüyor olsam da; Essence Kajal Pencil 08 Teddy 'ye uygun fiyatı (8,45 TL) sebebiyle bir şans verebilirsiniz.

   Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın!

6 yorum:

  1. essence in asansörlü ambalajda bir kalemi de var hot chocolate galiba o harikadır işte..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Internetten baktım da şimdi, sanırım onu daha çok severim

      Sil
  2. Bu göz kalemi bende de var ancak benimkinin kapağı ve yapısı bundan çook farklı. Bendekinin kapağı kahverengi ve oldukça kuru yapısından dolayı rengini çok iyi vermiyor. Yorumlarına göre bunu daha çok severmişim, bendeki bittiğinde almayacağım :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki serilerde farklılık mevcut, garip bir kalite standartı anlayışı. Belki sen de buna bakabilirsin. Teşekkürler :)

      Sil
  3. Benim aldığım Teddy'nin de kapağı Fulya'nınki gibi daha farklı; ama, yapısı o kadar sert değil. Demek ki burada bir standart sorunumuz var :))) Çok iddialı eyeliner istemediğim zamanlarda hoşuma gidiyor aslında, bende kalıcılığı da fena değil. Ama asansörlü göz kalemleri bence de kesinlikle çok daha başarılı. Hot Chocolate'dan 2 sefer bitirdim daha önce :) Çok sevgiler!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman tanrım Essence her parti üretimde farklı bir şey deniyor gibi! :) Essence Hot Chocolate önerileri iki oldu; her ne kadar kahverengi göz kalemini kendime yakıştırmıyor olsam da kesinlikle bir kenarı not ediyorum :)

      Sil