Bitenler ve Çöpe Gidenler - 2

   Merhaba, günün ikinci yazısı olan Bitenler ve Çöpe Gidenler - 2 ile karşınızdayım. Uzun bir yazı olacağı için girişi uzatmadan yazmaya başlıyorum.


Rival de Loop  Clean & Care Tonik: Rossmann' da seyahat boy ürünler kısmında görüp denemek için aldığım bu tonik maalesef ki bitirmeden atacaklarımdan. Kuru ve hassas ciltler için yazıyor arkasında, okumadan aldığım için yazın karma cildimde olumlu sonuç vermedi. Ginkgo ve salatalık özlü olmasının yanında alkol ve silikon içermeyen bu toniği disk pamuklarla uyguladığımda sabun gibi ufak köpükler oluyor. Yani cildime uygun bile olsa bu yüzden kullanmayı bırakırdım. 50 ml lik ürünün 1-2 TL gibi bir fiyatı vardı. Almak isteyenlere almadan önce kokusuna bakmalarını öneririm. Biraz keskin bir kokusu var. Bir daha almam.

Skin Food Black Raspberry Göz Kremi: f2plus1 'dan 10 adet deneme boyu olarak satın almıştım. Her deneme boy ürünün içinde 5 - 6 kullanımlık ürün var. Sadece 2 kere kullandığım için sağlıklı yorumlar yazamayacağım. Paketin geri kalanını Watsons 'dan aldığım küçük kaplara koydum.

Parodontax Beyazlatıcı Günlük Diş Macunu: Diş etlerim durduk yere kanamaya başlayınca gittiğim diş doktorunun önerisiyle bir buçuk yıldır farklı çeşitlerini kullandığım diş macunu markası. En yumuşak tadı olan ürün bu. Üstünde "Parodontax 'ın içeriğini %70 oranında mineral tuzlar ve doğal bitkiler oluşturmaktadır ve bu içerikler ürüne kendine özgü bir tat vermektedir. 14 günlük alışma sürecinden sonra, ferahlatıcı bir tat almaya başlayacaksınız. Köpürmeyen diş macunu sınıfında." yazıyor. Gerçekten ilk başta diğer diş macunlarından alıştığımız tatlımsı tad olmadığı için kullanırken zorlandım ama şimdi başka diş macunu kullanmam gerektiğinde tatları yapay geliyor bana. 75 ml ve 8 - 10 tl civarı fiyatları var. Bittikçe almaya devam edeceğim.

Cettua Silky and Clear Burun Bandı: Yorumlarım için tık tık. İçerisinde 6 kullanımlık siyah noktalar için burun bandı çıkıyor. İndirimlerde stoklamaya devam edeceğim.

Cettua Before Having Date Kolajen Maske: Kullandığım ilk kağıt yüz maskesi. Temizlediğim cildime koyup 20 - 30 dakika kadar tutup bazen kalan serumu siliyorum bazen de serumu yüzüme yediriyorum. Şu ana kadar kullandığım maskeler içinde en iyi olanı. Cildimi nemlendiriyor ve aydınlık bir görüntü veriyor. Sürekli alacağım ürünlerden biri.


Shiffa Home Tatlı Badem Yağı: Saç bakımı için vazgeçilmez olan ürünlerden biridir tatlı badem yağı.
Başka bir marka kullanmadığım için kıyaslama yapamayacağım ama Shiffa Home 'dan memnunum. 50 ml lik ürünün soğuk presleme yöntemi ile elde edildiği yazıyor kutusunda. Ayrıca dahilen günde 1 - 3 defa bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak kullanılabilir yazıyor ama böyle denemedim. Yenisi açıldı bile.

Evigen ve Bepanthen Ampuller: Bu ampulleri de saç bakımı yaparken kullanmak için almıştım ama kırmakta çok zorlanıyorum, hatta son defasında elimi kesip baya kanattı. Her ikisi de 2 şer ml lik 5 ampul içeriyor. Kullananlar oldukça memnun ama kullanım zorluğundan dolayı bir daha almayacağım.

Down Under Natural's Argan Yağlı Şampuan: Bana göre blog yazarlanının şişirdiği bir ürün. Kuru saçlıların hiç işine yaramaz normal saçlılar içinse eh işte. Parlaklık veriyor ama buna doğal bir ışıltı denemez, daha çok yağlı yapay bir görüntü. Doğal bir içeriğe de sahip değil. İyi ki seyahat boyunu (50 ml) almışım. Tam boyu alınmayacak.

Elidor Işıldayan Parlaklık Şampuan: Kim bilir kaç yıl önce aldığım hangi ürünün yanında hediye verildi, hatırlayamıyorum bile. Bir kere kullandım şampuanın içinde minik simler var ama elbette durulayınca saçta kalmıyor. Ben Elidor 'un şampuanları sevmiyorum. Kabı çok şey vaat ediyor, reklamları çok çekici ama parlak kırmızı elma şekerinin içindeki saman gibi tadı olan elma gibi :) Kullanırım diye evde tuttuğum ama kullanmayacağım gün gibi aşikar olduğu için çöpe gidiyor.


Watsons Islak Mendiller: Çantamda her zaman ıslak mendil bulundururum. İlk pembe ambalajlı, kiraz çiçekli olanı; daha sonra yaseminli olanı kullandım. Yaseminli olanı daha çok beğendim, zaten yasemin kokusunu çok seviyorum. Bir pakette 10 tane ıslak mendil var. Alkol içermiyorlar. Yenisi çantamda yerini aldı bile.

Papia Cep Mendilleri: Bu küçük sevimli kağıt mendilleri 10 'lu pakette Real'den almıştım ama bir daha bulamadım . :( Küçük boy olması ve şirin ambalajı hariç diğer kağıt mendillerden bir farkı yok. Bulursam elbette alırım.

Apaks Makyaj Temizleme Pedi: İlk Bitenler ve Çöpe gidenler yazımda yazdığım gibi, severek kullandığım ve amacına uygun bir ürün. Bir paket bitmeden iki paket depoluyorum daima.

Benri Kare Makyaj Temizleme Pedi: Göz makyajı için gereksiz büyüklükte ama yüz makyajımı temizlerken ya da tonik uygularken kullandığım, parçalanmadan işini yerine getiren pamuklar. Tekrar alabilirim.


Gratis 'ten Aldığım Seyahat Şişesi: Farklı markalarda farklı renk ve boyutlarda olan seyahat şişelerini çok pratik buluyorum. Temizlenip tekrar kullanılır hale gelemeyecek kadar kirli olduğu için çöpe gidiyor. İhtiyaç halinde alınacak.

Gabrini, Golden Rose, She Ojeler: Yapıları bozulmuş, yoğun kıvamlı hale gelmiş oldukları için doğru çöpe. Renklerini beğenmediğim ve büyük ihtimalle artık satılmadıkları için de bir daha almam.

   Genel olarak düzenli kullandığım ürünleri bitirebildim ve elbette aralarında makyaj malzemesi yok. İlk Bitenler ve Çöpe Gidenler yazımı okumak için tık tık. Bir sonraki yazıya kadar kendinize cici bakın.

3 yorum:

  1. Merhaba canim f2plus1 hakkinda post yazar misin ? Ya da kisaca bahsetsen yani kaliteli ürünler mi ? Kargo ücreti 5 tl civari yazıyor bu Türkiye için mi geçerli ?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba lili, f2plus1 ve yaptığım alışverişler hakkında şöyle iki postum bulunmakta; http://beautywiththeobromine.blogspot.com/2013/09/kore-alsverisim.html
    http://beautywiththeobromine.blogspot.com/2013/11/kore-alsverisim-3.html
    Kısaca yorum yapmam gerekirse free shipping ibaresi var sitede, yani kargo "ücretsiz". Ve ben ürünlerini çok seviyorum, fırsat oldukça da alışveriş yapıyorum. Bol bol tester ürün gönderiliyor olması ve sevimli şirin ürünlere uygun fiyata sahip olmak da cabası.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim postlarda geri geri giderken görmüştüm çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim :)))

    YanıtlaSil